Chrupiące placki bez grama ziemniaków. To danie zawsze wychodzi doskonale
Lubisz placki? W taki razie skorzystaj z przepisu Ani Zyśk na smaczne i szybkie danie obiadowe. Placki zrobisz bez ziemniaków, za to z dodatkiem cukinii. Tak pysznych i chrupiących placków jeszcze nigdy nie jadłeś.
Placki z cukinii polecają się na obiad
Nie masz pomysłu na obiad? Marzy ci się smaczne i szybkie danie? Przepis Ani Zyśk przyda się w każdej kuchni. Receptura blogerki kulinarnej, która prowadzi popularne konto jedz.pysznie na Instagramie, gwarantuje pyszny obiad.
Ania Zyśk placki z cukinii robi bez grama ziemniaków. Do masy dodaje smaczną cukinię, marchewkę, ale też składnik, który może nieco zaskoczyć. Mowa o startym serze, który sprawi, że placki z cukinii wychodzą kremowe i chrupiące.
Nie gotuję pomidorowej w poniedziałek. Z resztek rosołu robię o wiele lepsze daniePlacki z cukinii najlepsze
Placki z cukinii są doskonałą propozycją na obiad dla fanów tego warzywa. Robi się je bez trudu, a wychodzą pyszne i chrupiące. Ciągnący się ser dodaje smaku i sprawia, że tak chętnie sięgniesz po kolejną porcję placków. Wyjdzie danie smaczne, które polubi każdy smakosz cukinii.
Składniki:
- 500 g cukinii
- 150 g marchewki
- 2 jajka
- 200 g sera żółtego
- 100 g mąki pszennej
- sól, pieprz
Jak zrobić placki z cukinii z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Startą cukinię i marchewkę przełóż do miski i posól. Gdy warzywa puszczą wodę, dokładnie je odsącz.
Krok 2. Do cukinii i marchewki dołóż starty ser żółty, sól, pieprz i wbij jajka. Wsyp też mąkę i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 3. Placki z cukinii smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Placki z cukinii możesz podawać z ulubionym sosem na obiad.