Cichopek nie gotuje Kurzajewskiemu obiadków. Prezenter radzi sobie inaczej
Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski są parą prowadzących program Pytanie na śniadanie. Jednak w życiu prywatnym też stanowią parę. Okazuje się, że ukochana dziennikarza nie gotuje mu obiadów. O jego wyżywienie dba zupełnie ktoś inny.
Razem w pracy, razem w życiu
Informacja o związku Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego zelektryzowała fanów popularnych prowadzących program śniadaniowy na antenie Telewizji Polskiej. Para wspólnie prowadzi Pytanie na śniadanie i rozmawia z zaproszonymi gośćmi. Wydania programu śniadaniowego z udziałem Cichopek i Kurzajewskiego cieszą się dużym zainteresowaniem widzów.
Prezenterzy oprócz prowadzenia wywiadów z gośćmi, czasem też wspólnie gotują na antenie. Katarzyna Cichopek swoimi umiejętnościami kulinarnymi dzieli się także w swoich mediach społecznościowych. Pokazuje, jak z dziećmi przygotowuje proste potrawy, takie jak: grzanki, makaron z sosem czy kolorowe kanapki.
Kucharz zdradził swój patent na młodą kapustę zasmażaną. Używa patelni i kilku dodatkówKatarzyna Cichopek nie gotuje dla ukochanego
Umiejętności kulinarne Katarzyny Cichopek mogą oznaczać, że chętnie gotuje ona dla Macieja Kurzajewskiego. Jednak tak nie jest. Dziennikarz nie jada dań przygotowanych przez swoją ukochaną. Wszystko dlatego, że Maciej Kurzajewski jest zapalonym biegaczem i bardzo dba nie tylko o trening, ale też o swoją dietę.
Dziennikarz korzysta ze specjalnie dla niego skomponowanego menu i nie jada domowych posiłków. Jego dieta ma odpowiednio zbilansowane węglowodany, białko i tłuszcze. Prowadzący program śniadaniowy napisał w swoich mediach społecznościowych:
Zdrowe odżywianie jest kluczowe dla osiągania lepszych wyników w bieganiu. Nie wystarczy tylko trenować, trzeba też dostarczać organizmowi odpowiednich składników odżywczych
Co jada Maciej Kurzajewski?
Popularny prezenter wybiera pieczywo pełnoziarniste, ryż, płatki owsiane, kasze, makaron, warzywa i owoce. Maciej Kurzajewski nie stroni też od chudego mięsa, nabiału, warzyw strączkowych i orzechów. Dziennikarz sięga też po zdrowe tłuszcze. Pisał o nich w swoich mediach społecznościowych:
Tłuszcze powinny stanowić około 25% kalorii w diecie biegacza. Dobrymi źródłami tłuszczów są oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, orzechy i nasiona
Maciej Kurzajewski radzi, by jeść co 3-4 godziny. Korzysta z usług firmy cateringowej, która przygotowuje dla niego odpowiednie posiłki. Przed treningiem radzi jeść kanapkę z dżemem lub bananem. O odżywianiu po treningu napisał:
Należy uzupełnić zapasy glikogenu i białka, np. poprzez koktajl z mlekiem i owocami lub jogurt z płatkami owsianymi i orzechami
Pisaliśmy o diecie Igi Świątek. Informowaliśmy, jakie obostrzenia wprowadziła Anna Lewandowska w diecie męża.
Źródło: Fakt