Faszerowana papryka siostry Anastazji ekscytuje każdego. Przepis jest najprostszy na świecie
Siostra Anastazja zaskoczyła kolejnym wyśmienitym przepisem. Tym razem podzieliła się sposobem na faszerowaną paprykę. Danie jest niezwykle apetyczne, a przy tym banalnie proste do wykonania. Ten specjał może przygotować absolutnie każdy, bez względu na poziom umiejętności.
Siostra Anastazja robi najlepszą paprykę faszerowaną
Papryka faszerowana jest lekkim, ale jednocześnie sycącym daniem. Dzięki temu idealnie sprawdzi się na lato. Wystarczy oczyścić warzywo i wypełnić je mięsem mielonym z ryżem. Cała reszta zrobi się sama w piekarniku.
Farsz do papryki od siostry Anastazji nie obędzie się bez aromatycznych dodatków Konieczna jest cebula oraz przyprawy. Po upieczeniu papryka idealnie komponować się będzie ze świeżym pieczywem. Łatwiejszej metody na wyśmienity obiad nie ma.
Właśnie zaczął się sezon na najbardziej wartościowe owoce. Polacy notorycznie je pomijająPrzepis na paprykę faszerowaną siostry Anastazji
Składniki:
- 10 owoców papryki
- 50 dag mięsa wieprzowego (może być gotowane, pieczone)
- 15-20 dag ryżu
- 1 cebula
- tłuszcz
- sól
- pieprz
Najlepsza faszerowana papryka siostry Anastazji krok po kroku
Przygotuj warzywa na paprykę faszerowaną. Umyj je, odetnij czapeczki i oczyść środki. Cebulę drobno posiekaj i zrumień na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Odstaw na bok, aż wystygnie
Ryż do papryki faszerowanej ugotuj na sypko. Mięso zmiel w maszynce. Połącz składniki farszu, czyli wieprzowinę, cebulę i ryż. Masę wyrób i dopraw do smaku.
Papryki nadziej mięsem wraz z dodatkami. Przykryj je ściętymi czapeczkami i układaj na sztorc w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Paprykę faszerowaną piecz przez ok. 30-40 minut, aż stanie się miękka. Siostra Anastazja rozbiła bank swoim przepisem na bób. Na krojenie papryki najlepszy jest ten sposób.
Źródło: “Wielka Księga specjałów Siostry Anastazji” Wydawnictwo WAM