Gdy brak mi innych pomysłów, robię do obiadu te surówkę. Zajmuje dosłownie chwilę i pasuje do wszystkiego
Czy brak ci czasu na przygotowanie surówki do obiadu? Jeśli tak jest, to polecam przepis na smaczną i błyskawiczną surówkę. Zawsze ją robię, gdy brak mi pomysłów i czasu na gotowanie. Potrzebujesz zaledwie chwili i pyszna oraz zdrowa surówka do obiadu będzie gotowa.
Surówka, gdy nie masz czasu na gotowanie
Nadmiar obowiązków sprawia, że czasem brak nam pomysłu i ochoty na gotowanie. Brakuje czasu na przyrządzenie obiadu oraz surówki do niego. Czy mamy zrezygnować z porcji zdrowej i smacznej surówki do tego dania? Nie musimy!
Gdy brakuje mi czasu i pomysłów, to sięgam po sprawdzony przepis na surówkę. Robię ją z kilku składników i zawsze smakuje wyśmienicie. Polecam przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej. Zrób ją, gdy brakuje ci czasu na gotowanie.
Jeśli zobaczysz to na dyni, lepiej jej nie kupuj. To najważniejszy szczegół w wyborze smacznego warzywaJak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
Składniki:
- ¼ główki kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Kapustę pekińską drobno szatkuję, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do miski ze składnikami trafia też śmietana. Teraz dodaję majonez.
Składniki w misce doprawiam solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam i dodaje natkę pietruszki. Jeszcze raz mieszam surówkę. Jest już gotowa do podania.
Surówkę z kapusty pekińskiej, czyli szybka i pyszna
Jak widzisz surówkę z kapusty pekińskiej, zrobisz dosłownie w kilka minut. Jest ona prosta, ale przy tym wyjątkowo smaczna. Ta surówka pasuje do dań mięsnych, ale sprawdzi się jako dodatek do dań wegeteriańskich. Możesz ją podawać do kanapek.
Kapustę pekińską warto włączyć do swojego jadłospisu. To warzywo zawiera witaminy: A, C i K. Ma też dużo białka i błonnika. Zjedzenie błyskawicznej surówki z kapusty pekińskiej dostarczy nam wielu witamin i mnóstwa smaku. Pisaliśmy o innej surówce pełnej witamin. Podawaliśmy przepis na surówkę jak z restauracji.
Źródło: YouTube/@mistrzfartucha