Surówka z kapusty pekińskiej jest pysznym dodatkiem do wielu dań mięsnych i wegetariańskich. Przygotujesz ją z kilku podstawowych składników. Najważniejszy jest jednak sos. Prosty, lecz niezwykle aromatyczny.
Marzy Ci się pyszny i tani obiad? Przygotujesz go z kapusty pekińskiej, mięsa i kilku dodatków. Kapusta pekińska na obiad stanie się hitem w każdym domu.
Żegnaj, tradycyjna surówko z marchewki i jabłka! Witaj, kapusto pekińska! To niedoceniane warzywo powinno częściej gościć na naszych stołach i dzięki tej prostej surówce z pewnością zacznie.
Koniecznie spróbuj surówki z tego przepisu. Kapusta pekińska z tym obłędnym sosem sprawdzi się do każdego obiadu. Surówkę zrobisz błyskawicznie, a w dodatku tylko z kilku składników. Poznaj przepis i przekonaj się sama, jaka jest pyszna.
Jak zrobić sałatkę, która pasuje do niemal każdego dania i zachwyca smakiem? Już wiem, bo przepis znalazłam w sieci. Wystarczy pokroić kapustę pekińską, dodać kilka składników a znakomita sałatka jest gotowa w mgnieniu oka.
Do smacznej surówki nie potrzeba wiele. Prosty rarytas z pięciu niedrogich produktów wykonanie w mniej niż kwadrans, a wasza rodzina będzie nim zachwycona. Zrobicie więcej niż raz.
Czy przyrządzacie gołąbki? Ja robię to często, bo w moim domu są bardzo lubiane. Jednak nie robię tradycyjnych gołąbków. Gotowe nadzienie zawijam w kapustę, a całość podsmażam na patelni. Rodzina zawsze dopomina się o dokładki.
Czy brak ci czasu na przygotowanie surówki do obiadu? Jeśli tak jest, to polecam przepis na smaczną i błyskawiczną surówkę. Zawsze ją robię, gdy brak mi pomysłów i czasu na gotowanie. Potrzebujesz zaledwie chwili i pyszna oraz zdrowa surówka do obiadu będzie gotowa.
Surówka z kapusty pekińskiej może być jeszcze smaczniejsza. Dodając do poszatkowanego warzywa tarte ogórki kiszone, nadamy jej niepowtarzalnego charakteru. Tak dobrego dodatku obiadowego nie znajdziecie w żadnej restauracji. Musicie spróbować.
Ta surówka z kapusty pekińskiej i pysznych dodatków będzie świetnym uzupełnieniem letniego obiadu. Zrobisz ją szybko, a smak warzyw w tej surówce podbije twoje podniebienie. Odrobina majonezu dodaje aksamitnego wykończenia, a szczypta ziół prowansalskich podkręca smak. Wypróbuj koniecznie przepis na tę pyszną surówkę.
Sałatki mogą być lekką i zarazem sycącą przekąską w upalne dni. Polecamy sałatkę z kapusty pekińskiej, którą przygotowuje Kasia Cichopek. Jeden składnik, który do niej dodaje, może zaskakiwać, ale ma duży wpływ na smak sałatki. Spróbujcie koniecznie.
Kto powiedział, że na gołąbki jest tylko jeden sposób? Tomasz Strzelczyk postanowił przewrócić przepis do góry nogami. Z tradycyjnych składników przyrządził całkiem niesztampową faszerowaną kapustę. Zamiast mięsa mielonego użył plastrów wieprzowego schabu.
Surówka z kapusty pekińskiej może być pełna charakteru. Wystarczy, że do sosu na bazie majonezu i śmietany dodacie nieco wyrazistej musztardy francuskiej. Połączenie skradnie niejedno serce, a wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Surówka z kapusty pekińskiej może być lekka i orzeźwiająca. Wystarczy, że zamiast podawać ją z majonezem czy śmietaną wybierzecie prosty sos na bazie oliwy z oliwek. Kompozycja będzie aromatyczna, chrupiąca i niesamowicie zdrowa. Idealna do niejednego obiadu.
Surówka z kapusty pekińskiej nie musi być nudna. Wzbogacając rarytas o ogórki kiszone i doprawiając go sosem na bazie musztardy, uzyskamy świetną, orzeźwiającą kompozycję, która będzie pasowała do niejednego obiadu. Musicie spróbować.
Surówka z kapusty pekińskiej będzie pasowała do wielu dań. Pełne smaku warzywo stanie się niesamowicie delikatne, jeśli ugnieciemy je z dodatkiem soli. Przyprawa sprawi, że nieco zmięknie i będzie przyjemne w odbiorze. Spróbujecie?
Masz ochotę na pomysłowe gołąbki? Faszerowana kapusta nie musi być zawinięta z tradycyjnym mięsem i ryżem. Aromatyczne gołąbki po chłopsku mogą poszczycić się bogatym wnętrzem ziemniaczano-serowym. Dodatek intensywnie pachnącej kiełbasy idealnie uzupełnia całość.Do wykonania gołąbków po chłopsku możesz dodać nieco wędzonego sera. Jego charakterystyczny smak bezbłędnie komponuje się z pozostałymi składnikami. Gotowe gołąbki z ziemniakami i serem najlepiej smakują podane z kleksem kwaśnej śmietany. Nie zapomnij też obficie posypać ich koperkiem.
Apetyczna surówka jest nieodłącznym składnikiem dobrego obiadu. My proponujemy dziś najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińskiej. Dzięki połączeniu kapusty z marchewką otrzymujemy chrupiący, przyjemnie słodki dodatek do posiłku. Przygotowanie tej surówki jest banalnie proste.W najsmaczniejszej surówce z kapusty pekińskiej całości dopełnia apetyczny dressing. Mariaż jogurtu z czosnkiem i ziołami pasuje do warzyw wręcz idealnie. Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Duszona kapusta idealnie komponuje się z daniami na bazie mięsa, lub w chłopskim kociołku z dodatkiem ziemniaków. Jest tak pyszna, że warto przygotować cały jej zapas do spiżarni. Nasz przepis na zimową duszoną kapustę z jabłkiem jest banalnie prosty, a przy tym niedrogi. Wypróbuj go koniecznie.Duszoną kapustę z jabłkiem możesz pałaszować od razu lub zawekować ją do słoików. Takie przetwory mogą spędzić na półce nawet kilkanaście miesięcy. Dzięki starannie dobranym przyprawom, smak kapusty będzie cieszył Cię za każdym razem, kiedy po nią sięgniesz. Grzech przejść obok niej obojętnie.
Kasia Cichopek zdradziła swój patent na sałatkę z kapusty pekińskiej. To ekspresowe pyszne danie sprawdzi się w wielu sytuacjach, od śniadania po kolację. Smakowita sałatkowa propozycja przypadnie do gustu absolutnie każdemu miłośnikowi tego typu potraw. Koniecznie sprawdź ten przepis.Sekretem pysznej sałatki według Kasi Cichopek, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego profilu na portalu Instagram, jest dodatek słonego sera typu feta. Do tego soczyste pomidory i chrupiąca papryka, a nasza sałatka jest niemal gotowa. Do szczęścia brakuje jej tylko obłędnego kremowego sosu. Wprost ślinka cieknie.
Gołąbki, któż ich nie uwielbia? Dobrze znaną faszerowaną kapustę zawijamy najczęściej z mięsem mielonym i ryżem. Od klasyki warto czasem odpocząć i spróbować czegoś nowego. Prezentujemy aromatyczny farsz na gołąbki z kaszą i leśnymi grzybami. Dodaj do tego utarte ziemniaki ze skrobią, a efekt wbije Cię w krzesło.Skrobię ziemniaczaną do farszu na gołąbki z kaszą i leśnymi grzybami możesz bardzo łatwo uzyskać samodzielnie w domu. Wystarczy, że surowe ziemniaki zetrzesz i odsączysz z płynu do osobnej miseczki. Po ok. 15 minutach na dnie naczynie zbierze się skrobia z ziemniaków. Pozostałą na wierzchu wodę wylej, natomiast skrobię zachowaj do farszu.
Kiszona kapusta pekińska jest znakomita. Chrupiący i pełen charakteru warzywny przysmak przypadnie do gustu nie tylko amatorom kiszonek. Pasuje do niejednego dania, a jego zrobienie jest bardzo proste. Musicie spróbować — pokochacie ten smak. Jeśli kiedykolwiek próbowaliście kimchi, przepis na domową wersję tego rarytasu z pewnością wam się spodoba. Słodko-ostry i lekko słony sos, którym natrzemy kapustę przed kiszeniem, wzbogacimy o kilka cennych składników takich jak gruszka, czosnek czy imbir. Wyrób będzie obfitował w cenne składniki odżywcze i zachwyci smakiem.
Parzenie kapusty na gołąbki jest chyba najbardziej niewdzięczną czynnością niezbędną do przygotowania tego dania. Czy wiesz jednak, że aby uzyskać liście do zawijania farszu, wcale nie potrzebujesz garnka z wrzącą wodą? Kapustę na gołąbki z powodzeniem przygotujesz za pomocą kuchenki mikrofalowej. Do przygotowania kapusty na gołąbki w mikrofali, wybierz odpowiedni jej rodzaj. Najlepiej sprawdzą się odmiany delikatne, na przykład kapusta włoska lub pekińska. Ich liście są zdecydowanie cieńsze, niż te spotykane w zwykłej białej kapuście. Dzięki temu uda się je zmiękczyć bez użycia wody.
Surówka z kapusty pekińskiej jest jednym z prostszych dodatków do obiadu. Lekki i pełen smaku rarytas będzie niezwykle soczysty i przyjemnie słodki, jeśli dodacie do niego jabłko. Tak przyrządzony z pewnością przypadnie do gustu waszej rodzinie. Musicie spróbować. Lekka i soczysta surówka jest obowiązkowym elementem zdrowego obiadu. Połączenie kapusty pekińskiej, marchwi jabłka z delikatnym sosem z jogurtu i majonezu pasuje do wielu mięsnych przysmaków oraz warzywnych kotletów, a jego zrobienie jest dziecinnie proste. Skusicie się?
Surówki są pysznym i pełnym smaku dodatkiem do mięs. Przyrządzony na bazie kapusty pekińskiej rarytas z sosem jogurtowo-majonezowym zaskoczy was lekkością i przyjemnie odświeżającym smakiem, którego nabierze za sprawą dodanego do sosu soku z cytryny. Warzywa będą delikatnie chrupiące i wyraziste — po prostu pyszne. Surówka z kapusty pekińskiej jest kolejnym — po smakowitym specjale wprost z chińskiej restauracji i orzeźwiającej kompozycji z kapusty i ogórka — wyśmienitym dodatkiem obiadowym. Idealnie sprawdzi się w towarzystwie pieczonych mięs i kotletów. Koniecznie spróbujcie.
Surówka z kapusty pekińskiej przepisu cioci Krysi bije na głowę wszystkie inne. Jest bardzo aromatyczna, a przełamanie jej słodką żurawiną i suszonymi pomidorami sprawia, że surówka zawsze znika z talerzy w ekspresowym tempie.Surówka z kapusty pekińskiej cioci Krysi jest uniwersalnym dodatkiem do obiadu. Możemy podać ją z kotletami schabowymi, mielonymi, pieczonym mięsem, rybami, daniami z grilla i wegetariańskimi potrawami. Zawsze podkreśla smak całego dania i jest tak pyszna, że wszyscy proszą o przepis.Ciocia Krysia do surówki z kapusty pekińskiej dodaje suszoną żurawinę. Suszona żurawina rewelacyjnie łączy się z innymi składnikami, a także z mięsem, rybami i wytrawnymi daniami, nadając im słodką nutę. W surówce nie może zabraknąć również suszonych pomidorów.Do surówki pekińskiej dodaj pomidory w oliwie, nie suche. Oliwa również będzie potrzebna, ponieważ dodatkowo podkręci smak i sprawi, że cała surówka będzie niezwykle wyraźna i aromatyczna. Do surówki dodajmy również cały pęczek szczypiorku dla kontrastu, będzie pysznie.
Co podać do mięsa obiadowego lub z grilla? Mamy pomysł na najlepszy dodatek, którym jest delikatna surówka z kapustą, ogórkami świeżymi i konserwowymi oraz zieloną cebulką. Ma orzeźwiający zapach, dużą chrupkość i soczystość. Wygląda też bardzo apetycznie i jest niezwykle smaczna. Dopełnieniem każdego obiadu powinna być duża porcja surówki. Nie tylko doda całości smaku, ale tez dostarczy niezbędnych witamin, soli mineralnych i błonnika. Latem mamy do dyspozycji wiele warzyw, z których możemy przygotować taki pyszny dodatek. Jednak jak zawsze, liczy się pomysł. Dziś proponujemy przygotować surówkę zielono-zieloną. Zrobimy ją z chrupiącej kapusty pekińskiej, do której dodamy też ogórek świeży i konserwowy oraz trochę szczypioru. Dopełnieniem smakowym będzie majonez i przyprawy.
Szukasz inspiracji na dodatek do obiadu? Polecamy najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińskiej. Nie ma chyba doskonalszej, bo ta z marchewką i jabłkiem ma dobrze wyważone smaki i świetnie pasuje niemal do każdego dania. Z pewnością też zachwycisz się jej chrupkością i soczystością. Obiad to nie tylko mięso czy ryba z dodatkiem ziemniaków albo ryżu, ale też surówka. Ta ostatnia tak naprawdę jest najzdrowszą częścią tego posiłku. Jest bowiem niskokaloryczna, bogata w błonnik, witaminy i sole mineralne. Z tych powodów starajcie się jej nigdy nie pomijać. Często jednak brakuje pomysłu i czasu na przygotowanie surówki. Jeśli chodzi o pomysły, nasz serwis służy pomocą. A kwestia czasu to zwykle jednak wymówka. Do zrobienia przeciętnej surówki wystarczy bowiem 10 minut.