Smakosze.pl
Jak przygotować sałatkę teściowej?

Canva (Olga Kriger)

Jak zrobić "sałatkę teściowej"?

13 Sierpnia 2021

Autor tekstu:

Dominika Mika

Udostępnij:

"Sałatka teściowej" ma nie tylko oryginalną nazwę, ale również oryginalnie smakuje. Będzie bez wątpienia idealną propozycją na rodzinne spotkania. Możesz przygotować ją zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jej wykonanie z pewnością nie sprawi żadnych trudności.

Rodzinne spotkania warto urozmaicić fantastycznymi kulinarnymi frykasami. Najczęściej do obiadu wybieramy sprawdzone surówki, takie jak przepyszna surówka z kapusty pekińskiej czy też lekko pikantna surówka z buraków.

"Sałatkę teściowej" sprawdzi się równie dobrze, a dodatkowo możesz podawać ją zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

"Sałatka teściowej" zachwyci twoich bliskich

Warto zaskoczyć najbliższych i przygotować im coś naprawdę wyjątkowego. "Sałatka teściowej" na ciepło idealnie sprawdzi się w tym zadaniu. W celu jej przygotowania musimy zapatrzyć się w następujące składniki:

  • 500 g różyczek z kalafiora

  • 250 g ciemnej fasoli z puszki

  • 250 g pieczarek

  • 250 g czerwona papryka

  • 100 g cebuli

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oleju

  • tymianek

  • oregano 

  • sól i pieprz

Przepis na pizzę z cukinii

Chrupiąca pizza z cukinii z dodatkami

CZYTAJ DALEJ

Przepis na tę sałatkę jest wyjątkowo prosty

"Sałatka teściowej" na ciepło jest prosta w wykonaniu. Na początku kroimy w drobne plasterki cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie rozgrzewamy na patelni olej. Umieszczamy na niej cebulę i wyciśnięty czosnek.

W międzyczasie gotujemy kalafior przez 4 minuty, natomiast fasolę przez 2. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodajemy pozostałe składniki. Całość smażymy przez około 7 minut.

"Sałatka teściowej" powinna być podawana na ciepło. Z całą pewnością zachwyci kubki smakowe zgromadzonej rodziny. 

Jak przygotować sałatkę warzywną zwaną "sałatką teściowej"?

Jak przygotować sałatkę warzywną zwaną "sałatką teściowej"?

Canva (Olga Kriger)

Jak dobrze znasz tradycyjne, polskie potrawy? Tylko geniusz zdobędzie komplet punktów

Pytanie 1 z 9

Farsz w pierogach ruskich musi zawierać

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: beszamel.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Dominika Mika

Redaktorka portalu smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

biszkopt

Przepisy

Dlaczego warto dodać do biszkoptu sok z cytryny?

Czytaj więcej >

Przepisy

Jak ugotować domowy krupnik?

Czytaj więcej >
bigos

Przepisy

Tradycyjny przepis na staropolski bigos

Czytaj więcej >

Przepisy

Sycący i rozgrzewający rosół z dodatkiem pieczarek

Czytaj więcej >
placki ziemniaczane

Przepisy

Delikatnie słodkie placki ziemniaczane z dodatkiem batatów

Czytaj więcej >

Przepisy

Rozkosz w każdym kęsie - fasolka po bretońsku z ogórkiem kiszonym

Czytaj więcej >