Kładę na kotletach i zapiekam. Moje dzieci wsuwają po 2 dokładki
Kolety schabowe z przepisu Heni Foks nie mają sobie równych. Pełne pyszności sprawiają, że każdy odchodzi najedzony od stołu. Kotlety Zagłoby z jajkiem sadzonym w środku i serem to prawdziwy rarytas. Podaj go na rodzinny obiad.
Kotlety Zagłoby najlepsze od Heni Foks
Lubisz kotlety schabowe? Jeśli tak, to te z przepisu Hani Foks na pewno Ciebie zachwycą. Wszystko dlatego, że na mięsie znajdzie się jajka sadzone, a na nim ser żółty. Kotlety Zagłoby, bo tak nazywa się to efektowne i pyszne danie, zapieka się w piekarniku.
Wychodzą doskonale. Soczyste mięso z apetycznymi dodatkami na każdy robi wrażenie. Taki obiad będzie smakował całej rodzinie. Przepis na wyborne kotlety z serem możesz zobaczyć na kanale YouTube Heni Foks. Natomiast zdjęcia w artykule pochodzą z kanału YouTube Gabbi Marie.
Ten słodki chleb mógłbym jeść codziennie. Z dżemem smakuje jak marzenieJak zrobić kotlety Zagłoby z przepisu Heni Foks?
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 4 jajka sadzone
- 4 plasterki sera
- 4 łyżki ketchupu
Przygotowanie dania zacznij od usmażenia kotletów schabowych. Rozbij delikatnie mięso, oprósz solą, pieprzem i papryką słodką z dwóch stron. Przyprawy dodaj też do jajka w miseczce. Jajko rozmąć i zanurz w nim kotlety. Obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Kotlety powinny uzyskać złoty kolor.
Po usmażeniu kotletów przygotuj dodatki do nich. Zrób jajka sadzone. Wcześniej wbij jajko do miseczki i dopiero potem wlej na patelnię. Gdy jajka już będą gotowe, kotlety schabowe przełóż do naczynia żaroodpornego. Posmaruj je ketchupem i wyłóż jajka sadzone. Wcześniej wytnij je z patelni miseczką, by były okrągłe. Dopraw solą, pieprzem i połóż po plastrze sera żółtego na jajko.
Kotlet Zagłoby, czyli pyszny obiad
Teraz naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika i piecz do momentu roztopienia się sera. Kotlety schabowe z serem wychodzą pysznie. Mięso znakomicie smakuje z jajkiem sadzonym i roztopionym serem. Warto w ten sposób też odgrzać kotlety schabowe z dnia poprzedniego.
Jajka i ser żółty wzbogacą ich smak i sprawią, że mięso będzie soczyste. Przepis od Heni Foks jest wart wypróbowania. Prosta receptura zapewnia pyszny efekt na talerzu. Każdy poprosi o dokładkę kotletów Zagłoby. Pisaliśmy o tym, jak zrobić chałwę z zaledwie 2 składników. Informowaliśmy też o pilnym ostrzeżeniu GIS-u, które dotyczy przyborów kuchennych.