Łączę ugotowane jajka z tą rybą i mam najlepszą pastę do kanapek. Znajomi błagają o przepis
Pasta jajeczna to przepis na udane śniadanie. Zrób ją z przepisu, o który proszą mnie znajomi, a będzie bardzo smacznie. Dodatek w postaci ryby doda nie tylko smaku, ale i sytości. Smakuje wyśmienicie.
Idealna pasta na udane śniadanie
Nie od dziś wiadomo, że pasta jajeczna to sposób na najlepsze śniadanie. Oprócz smaku dostarcza także potrzebnej na resztę dnia sytości i energii. Uwielbiam zaczynać dzień od pasty jajecznej.
Z kolei moi znajomi uwielbiają pastę jajeczną i proszą, wręcz błagają o przepis. Nie chcę im go jednak zdradzić. Ale chyba tobie mogę. Wyglądasz na smakosza, który doceni jej smak i nikomu nie zdradzi sposobu na pyszną pastę. Przepis znajdziesz w dalszej części tekstu.
Przenigdy nie gotuj na nim rosołu. Konsekwencje mogą być szkodliwe dla zdrowiaRyba? Przecież to niemożliwe
W tej paście oprócz jajek znajduje się także ryba. Nie dziw się, bo nie będzie to karp albo łosoś, a tuńczyk. W tym połączeniu sprawdzi się idealnie i nada paście sytości. Oprócz wymienionych składników zaopatrz się w te z listy poniżej. Tylko żadnego nie pomiń.
Składniki:
- 7 jajek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 40 g majonezu
- mielona słodka papryka
- pieprz
- sól
Przepis na pastę z jajek i ryby
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Następnie obierz, przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj odsączonego tuńczyka. Obierz cebulę i razem z ogórkami pokrój w drobną kostkę. Oba składniki wsyp do miski.
Całość dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną mielonej czerwonej papryki. Dodaj majonez. Całość dokładnie wymieszaj i gotowe. Podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem, a śniadanie będzie zaliczone do tych udanych.