Makłowicz przebił Gessler. Za sałatkę z jego menu trzeba zapłacić krocie
Ceny w restauracjach mogą przyprawić o ból głowy. Jednak z drugiej strony kto nie chciałby spróbować menu przygotowanego przez Roberta Makłowicza czy Magdę Gessler? Niestety za takie rarytasy trzeba słono zapłacić. Sałatka z czterech składników, której autorem jest Robert Makłowicz, kosztuje tyle, co danie obiadowe.
Dania znanych kucharzy- wydasz na nie majątek
Za dania autorstwa znanych kucharzy albo podawane w ich restauracjach, zapłacimy naprawdę dużo. Sławne nazwisko przyciąga klientów, ale ma też znaczący wpływ na cenę posiłku. Ten zwykle przyrządzony jest przez najlepszych szefów kuchni i z produktów najwyższej jakości.
W warszawskiej restauracji u Fukiera, która należy do Magdy Gessler, trzeba sporo wydać na tradycyjny kotlet schabowy. Jeden z YouTuberów wybrał się do tego lokalu, który serwuje dania kuchni polskiej i zamówił właśnie schabowego oraz tatara. Za lubiany kotlet zapłacił 86 złotych. Natomiast na tatara wydał 62 złote. Najważniejsze, że dania wybornie smakowały.
Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inneSałatka Makłowicza, ale drogo!
Jednak ceny w restauracji Magdy Gessler to nic w porównaniu do tego, ile można zapłacić za sałatkę autorstwa Roberta Makłowicza. Ten znany twórca kulinarny przygotował menu we współpracy z Buckingham Palace i Szefem Kuchni Ambasady Brytyjskiej. Menu można skosztować w luksusowym miejscu, jakim jest restauracja Marconi w warszawskim Hotelu Bristol.
Jednym z dań serwowanych podczas wykwintnego wieczoru w stylu brytyjskim, będzie sałatka ze szparagów. W jej skład wchodzą zaledwie cztery składniki, czyli oczywiście szparagi, groszek cukrowy, zielona fasolka i szynka dojrzewająca. Cena może zaskoczyć, bo za taką sałatkę zapłacimy 65 zł. Skusicie się?
Robert Makłowicz i królewskie dania
Cena sałatki wydaje się niezwykle wygórowana w porównaniu do cen dań głównych, które przygotował Robert Makłowicz i Szef Kuchni Ambasady Brytyjskiej. Dania te były konsultowane z samym Buckingham Palace. Dania główne wyceniono na 125 złotych. Zjemy sznycel wiedeński, wołowinę w stylu Tafelspitz, czy sandacza smażonego w ziołach.
Robert Makłowicz na deser przygotował strudel jabłkowy i tort Sachera. Jednak prawdziwą wisienką na torcie podczas wykwintnej kolacji organizowanej w Hotelu Bristol, ma być obecność samego Makłowicza. Możliwość spotkania znanego twórcy kulinarnego i skosztowania wykwintnych dań już 6 czerwca. Pisaliśmy o nowym biznesie Roberta Makłowicza. Podawaliśmy też jego przepis na frytki.
Źródło: kmag.pl