Michał Szpak pokazał suto zastawiony stół z okazji "chrystusowych" urodzin. Jeden szczegół rzucał się w oczy
26 listopada Michał Szpak świętował 33. urodziny. Artysta z tej okazji przywdział szaty apostolskie i przygotował “ostatnią wieczerzę”. Szpak wybrał produkty, których próżno szukać w diecie niektórych celebrytów.
33. urodziny Michała Szpaka na bogato
Michał Szpak to jeden z najbardziej barwnych i kontrowersyjnych artystów w Polsce. Zwraca uwagę wyglądem i odważnym strojem. Trudno przejść obok niego obojętnie. Fani go kochają i pilnie śledzą poczynania muzyczne i prywatne swojego idola.
26 listopada Michał Szpak obchodził 33. urodziny. Jednak świętowanie rozpoczął już dzień wcześniej. Artysta podkreślił w opublikowanym poście na Instagramie, że obchodzi “chrystusowe” urodziny. Napisał:
Co się wyprawia w Biedronce tuż przed zamknięciem? Klienci nie wiedzieli, nagranie ujawnia prawdę33
W ten nowy etap wchodzę z marzeniami na dłoni pt.
NADWIŚLAŃSKI MROK
Michał Szpak zastawił stół mięsnymi przekąskami
Michał szpak opublikował też zdjęcie, na których ma na sobie szaty, które nawiązują do Chrystusa. Artysta pozuje przy uroczyście nakrytym stole, a na białym obrusie widoczne są świecie i półmisek pełen smakołyków. W rozmowie z dziennikarzami RMF FM, Szpak powiedział:
To jest ostatnia wieczerza, bo to są 33.urodziny (…) Przebieramy się w szaty apostolskie
i będzie to ostatnia prawdziwa wieczerza…ale nie ostatnia! Mam nadzieję
Michał Szpak postawił w tym dniu na mięsne menu. Na półmisku można było znaleźć wiele smakołyków, po które chętnie sięgnęliby mięsożercy. Okazały półmisek mieścił przysmaki takie jak: salceson, szynki i różnego rodzaju salami. Nie zabrakło też kiełbasek i innych wyrobów mięsnych. Michał Szpak tego dani postawił niemal wyłącznie na przekąski z mięsa.
Menu, które może dziwić
Właściwie jedynym akcentem bezmięsnym na okazałym półmisku, był ser camembert i winogrona. Dostrzec też można było sosy do mięsnych przekąsek. Takie menu jest dość rzadko spotykane w świecie gwiazd. Celebryci zwykle stawiają na lekkie i wegańskie dania. Im mniej kalorii, tym lepiej.
Jednak Michał Szpak postawił na syte i smaczne przekąski. Artysta lubi dobrze zjeść i nie przejmuje się zbytnio kaloriami. A trzeba przyznać, że takie mięsne rarytasy, które gościły na jego stole, dostarczają sporo energii i tłuszczu. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić salceson. Podawaliśmy przepis na szynkę od Karola Okrasy.
Źródło: IG/@michal_szpakofficial, RMF FM