Najbardziej niezwykły farsz na pierogi podbija sieć
Pierogi to bardzo smaczne i ciekawe danie. To samo ciasto można bowiem nadziewać farszem wytrawnym lub słodkim i z każdym smakuje doskonale. Ostatnio sieć podbija najbardziej niezwykły farsz na pierogi. Zobaczcie jak go przygotować.
Pierogi skrywają zazwyczaj farsz mięsny, kapuściano-grzybowy, serowo-ziemniaczany lub twarogowy. Latem pierogi chętnie nadziewamy owocami. A czy jedliście już pierogi z farszem rybnym? Jeśli nie, czas ich spróbować. Mają oryginalny smak i są bardzo zdrowe.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Najbardziej niezwykły farsz na pierogi podbija sieć
Farsz rybny można przygotować z ryby surowej lub wędzonej. My użyliśmy tuńczyka z puszki. Dzięki temu błyskawicznie otrzymaliśmy smaczny i oryginalny farsz.
Składniki:
1 puszka fileta z tuńczyka w sosie własnym
20 dag twarogu
1 cebula
2 łyżki oleju
kawałek czerwonej papryki
natka pietruszki
koperek
1 jajko
sól, pieprz
Przygotowanie rybnego farszu
Tuńczyka osącz dokładnie z zalewy (możesz go umieścić na sicie). Filet rozdrobnij widelcem. Twaróg pokrusz w palcach, rozdrobnij dokładniej przy użyciu widelca.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju. Duś do zeszklenia, wystudź. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek opłucz, posiekaj.
Rozdrobnioną rybę wymieszaj z twarogiem, cebulą, papryką i zieleniną. Połącz z jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz powinien być dość pikantny.
Tak przygotowanym farszem nadziewaj krążki ciasta pierogowego. Pierogi z rybnym farszem gotuj ok. 3 minuty, licząc od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Na naszych stronach znajdziesz też inne, oryginalne farsze do pierogów. Wśród nich farsz z kurek i koperku, a także farsz z kapusty i sera.
Zapraszamy do obejrzenia naszego nowego filmu:
Źródło zdjęcia: canva/tarfullhd
Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: przepisyonline