Smakosze.pl
pierogi z rybą

canva/Fuzullhanum

Najbardziej niezwykły farsz na pierogi podbija sieć

10 Listopada 2021

Autor tekstu:

Renata Materlińska

Udostępnij:

Pierogi to bardzo smaczne i ciekawe danie. To samo ciasto można bowiem nadziewać farszem wytrawnym lub słodkim i z każdym smakuje doskonale. Ostatnio sieć podbija najbardziej niezwykły farsz na pierogi. Zobaczcie jak go przygotować.

Pierogi skrywają zazwyczaj farsz mięsny, kapuściano-grzybowy, serowo-ziemniaczany lub twarogowy. Latem pierogi chętnie nadziewamy owocami. A czy jedliście już pierogi z farszem rybnym? Jeśli nie, czas ich spróbować. Mają oryginalny smak i są bardzo zdrowe.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Najbardziej niezwykły farsz na pierogi podbija sieć

Farsz rybny można przygotować z ryby surowej lub wędzonej. My użyliśmy tuńczyka z puszki. Dzięki temu błyskawicznie otrzymaliśmy smaczny i oryginalny farsz.

Składniki:

  • 1 puszka fileta z tuńczyka w sosie własnym

  • 20 dag twarogu

  • 1 cebula

  • 2 łyżki oleju

  • kawałek czerwonej papryki

  • natka pietruszki

  • koperek

  • 1 jajko

  • sól, pieprz

Ciasto

Delikatne jak chmurka ciasto bez pieczenia "mleczne okienko"

CZYTAJ DALEJ

Przygotowanie rybnego farszu

Tuńczyka osącz dokładnie z zalewy (możesz go umieścić na sicie). Filet rozdrobnij widelcem. Twaróg pokrusz w palcach, rozdrobnij dokładniej przy użyciu widelca.

Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju. Duś do zeszklenia, wystudź. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek opłucz, posiekaj.

Rozdrobnioną rybę wymieszaj z twarogiem, cebulą, papryką i zieleniną. Połącz z jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz powinien być dość pikantny.

Tak przygotowanym farszem nadziewaj krążki ciasta pierogowego. Pierogi z rybnym farszem gotuj ok. 3 minuty, licząc od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.

Na naszych stronach znajdziesz też inne, oryginalne farsze do pierogów. Wśród nich farsz z kurek i koperku, a także farsz z kapusty i sera.

Zapraszamy do obejrzenia naszego nowego filmu:

pierogi

pierogi

Źródło zdjęcia: canva/tarfullhd

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

POLSKIE ZUPY - CZY MAJĄ PRZED TOBĄ TAJEMNICE? 10 PYTAŃ DLA SPECJALISTÓW

Pytanie 1 z 10

Do krupniku tradycyjnie dodajemy:

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: przepisyonline

Zapraszamy na nasz Instagram

Renata MaterlińskaAutor

Redaktorka serwisu Smakosze. Lubię gotować, odkrywać nowe smaki i potrawy. Dlatego po każdej podróży wprowadzam do domowego menu danie, które mi posmakowało. Z wykształcenia jestem technologiem żywności, studiowałam też dietetykę. Przez wiele lat prowadziłam kuchnię w dwutygodniku Przyjaciółka i miesięczniku Poradnik Domowy. Poza dobrym jedzeniem dużą przyjemność sprawia mi jazda na rowerze i muzyka. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Magda Gessler, zupa grzybowa

Przepisy

Zupa grzybowa Magdy Gessler. Sekretem jest dodatek sera korycińskiego

Czytaj więcej >
pieczone schabowe

Przepisy

Sposób na pieczone kotlety schabowe. Lżejsza wersja klasyki

Czytaj więcej >
tatar z pomidorów

Przepisy

Aromatyczny tatar z suszonych pomidorów. Alternatywa dla mięsa

Czytaj więcej >

Przepisy

Najlepszy sos czosnkowy. Idealny do pizzy

Czytaj więcej >

Przepisy

Wyjątkowo esencjonalny bigos z kiełbasą i grzybami. Prawdziwa klasyka

Czytaj więcej >
racuchy

Przepisy

Słone racuszki z żółtym serem. Szybka i prosta kolacja

Czytaj więcej >