Najdoskonalsza receptura siostry Anieli na wyrośnięte serowe racuchy. Prosto i smacznie
Szukacie sposobu na idealne racuchy? Siostra Aniela zna sprawdzoną recepturę. Serowe racuchy pomysłu zakonnicy rozpływają się w ustach. Są też na tyle sycące, że bez trudu zaspokoją większy i mniejszy apetyt.
Mocno serowe racuchy siostry Anieli
Do przygotowania bajecznych racuchów serowych potrzebujesz zaledwie kilku prostych i niedrogich składników. Niektóre z nich, jak nie wszystkie i tak masz już w swojej kuchennej szafce. Gotową przekąskę możesz podać z ulubionymi dodatkami. Wybierz, czy wolisz posypkę z cukru pudru, czy może kwaskowatą konfiturę owocową.
Koniec z gotowaniem ziemniaków w wodzie. Jeden sposób bije na głowę wszystkie innePrzepis na puszyste racuchy od siostry Anieli
Składniki:
- 2 jajka
- 1,5 łyżki cukru pudru
- 0,5 szklanki kaszy manny
- 30 dag sera białego
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 3 łyżki mąki do obtaczania racuchów
- olej do smażenia
Jak usmażyć pyszne racuchy z sera białego?
Ser biały do racuchów utrzyj na gładko. Dodaj do niego żółtka jaj, białka pozostawiając na potem. Na koniec dołóż też esencję waniliową, cukier puder oraz kaszę manną. Wszystkie składniki wymieszaj.
Białka jajek ubij na sztywną pianę. Za pomocą łyżki delikatnie wymieszaj ją z masą serową. Z otrzymanego w ten sposób ciasta odrywaj niewielkie porcje i formuj z nich placuszki. Każdego obtocz z osobna ze wszystkich stron w mące.
Na patelni dobrze rozgrzej olej. Racuchy smaż na złocisty kolor z obu stron. Gotowe placuszki zdejmuj z patelni i rozkładaj na talerze. Podawaj posypane cukrem pudrem lub posmarowane wybranym dżemem. Siostra Aniela ma wiele asów w rękawie, jeśli chodzi o słodkie przekąski. Koniecznie wypróbuj przepis na obłędne placki z jabłkami.
Źródło: przyslijprzepis