Smakosze.pl
Naleśniki

Pixabay / licencja: CC 0

Najszybsze naleśniki pod słońcem, tylko 2 składniki

25 Lutego 2021

Autor tekstu:

Karolina Szmulewicz

Udostępnij:

Nie każdego dnia mamy czas, by przygotować tradycyjne, nieco pracochłonne naleśniki. Ale przecież nie chcemy rezygnować z tych pyszności. Błyskawiczny przepis będzie doskonały dla zapracowanych mamy i tych, którzy uwielbiają tworzyć pyszności niedu

Naleśniki to doskonały sposób na rozpoczęcie pełnego wrażeń dnia. Niestety, zazwyczaj to danie jest zarezerwowane jedynie dla długich, weekendowych poranków, a na co dzień zadowalamy się co najwyżej pospolitymi kanapkami. 

Ten stan rzeczy nie musi pozostać bez zmiany. Genialny przepis na naleśniki z 2 składników z miejsca skradnie twoje serce i na stałe zagości w śniadaniowym jadłospisie, nie uwierzysz jakie to proste. 

Najszybsze naleśniki na świecie

Tradycyjne naleśniki zdecydowanie zabierają nam nieco czasu. Potrzebujemy do ich wykonania większej ilości składników, a już po ich wymieszaniu należy je odstawić na co najmniej pół godziny. 

Mało kto z nas ma luksus o poranku, by móc tyle czasu spędzić w kuchni, bez zaniedbywania innych, porannych obowiązków. Dlatego błyskawiczne naleśniki z dwóch składników są tak genialne. Siła prostoty w najbardziej smakowitym wydaniu.

Całkiem niedawno pisaliśmy o genialnych sposobach na naleśniki według porad szefów kuchni. Jeśli chcesz osiągnąć mistrzostwo w tej materii, zapraszamy do lektury. Tymczasem przejdźmy do naszego, szybkiego śniadaniowego przepisu.

Przepis na naleśniki z dwóch składników

  • 1 bardzo dojrzały, miękki banan

  • 2 jajka

Banana obieramy ze skórki i kroimy niedbale w plasterki. W miseczce mieszamy banana z jajkiem i blendujemy przez moment na gładką, aksamitną masę.

[EMBED-18]

Na patelni rozgrzewamy nieco oleju, dosłownie kilka kropel. Za pomocą łyżki nakładamy masę naleśnikową na patelnię. Możemy zrobić większe naleśniki bądź kilka mniejszych placuszków, w zależności od preferencji. 

Naleśniki smażymy po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią. Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami: dżemem, cukrem pudrem bądź świeżymi owocami. Smacznego. 

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: beszamel

Zapraszam na nasz Instagram

Podobne artykuły

Ogórki kiszone w przepysznym wydaniu

Przepisy

Jak kisić ogórki, żeby wyszły twarde i jędrne?

Czytaj więcej >
Ogórki kiszone w przepysznej odsłonie

Przepisy

Sprawdzony przepis na kultową sałatkę szwedzką

Czytaj więcej >

Przepisy

Obłędne ogórki w zalewie gyros

Czytaj więcej >
Pieczone kotlety schabowe

Przepisy

Prosty sposób na kotlety schabowe z piekarnika z chrupiącą panierką

Czytaj więcej >

Przepisy

Niezwykły przepis na tradycyjne czarne kluski

Czytaj więcej >

Przepisy

Cudowny przepis na marynowane kurki, hit na zimowe wieczory

Czytaj więcej >