Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Nic nie przebije pasty jajecznej Smakoszy. 1 nietypowy dodatek zmienia wszystko
Aleksandra Proch
Aleksandra Proch 04.07.2023 22:30

Nic nie przebije pasty jajecznej Smakoszy. 1 nietypowy dodatek zmienia wszystko

pasta jajeczna Smakoszy
Źródło własne

Masz dość nudnych kanapek z serem żółtym lub szynką? Mamy dla Ciebie idealną radę. Przygotuj pastę jajeczną i wzbogać jej smak wyrazistym ogórkiem kiszonym. Ten specjał zniknie z lodówki zanim się obejrzysz.

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym przebija wszystkie inne

Przepis na pastę jajeczną do kanapek nie jest niczym nowym. To uwielbiane smarowidło gości w naszych domach od lat. Portal Smakosze postanowił odświeżyć tego klasyka, wynoszą go na zupełnie nowy poziom. Wszystko to dzięki nietypowym dodatkom, wśród których jest ogórek kiszony.

W naszej paście jajecznej znajdziesz nietypowy sos. Oprócz majonezu, składa się z musztardy i delikatnego jogurtu naturalnego. Kanapki z naszą pastą zachwycą absolutnie każdego. Takie śniadanie będzie idealnym początkiem dnia.

Naleśniki rwą się w czasie smażenia? Z tym najprawdopodobniej przesadziłaś

Przepis na pastę jajeczną Smakoszy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Nasza popisowa pasta jajeczna krok po kroku

Jajka do pasty jajecznej obierz ze skorupek. Zetrzyj je do miseczki na grubych oczkach tarki. Na takich samych oczkach zetrzyj również ogórki. Dodaj je do jajek.

Składniki pasty jajecznej dopraw solą i pieprzem. Dorzuć do nich drobno posiekany szczypiorek. Do naczynia dołóż też majonez, jogurt oraz musztardę.

Wszystkie składniki pasty jajecznej starannie wymieszaj. Posmakuj, w razie czego dodatkowo dosól i dodaj pieprz. Smarowidło idealnie smakuje podane na świeżym pieczywie. Część, której nie wykorzystasz od razu, przechowuj w lodówce. Aromatyczna pasta z wędzonej ryby idealnie pasuje na letnie dni. Dla fanów zdecydowanych smaków polecamy aksamitną i charakterną pastę z wątróbki.