Smakosze.pl

YouTube/@So_Lecker.

Od kiedy stosuję ten przepis, schudłam już 6 kg. Wymaga tylko 3 składników, zrobisz go w kilka chwil

29 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Czy chcecie zrzucić kilka kilogramów? Jeśli taki jest wasz plan, to polecam przepis na pyszne danie. Dzięki niemu schudłam już 6 kg i zadbałam o siebie. Zapiekanka, którą przyrządzam, odchudza i pysznie smakuje.

Zapiekanka, która odchudza

Czy odchudzanie jesienią ma sens? Przecież sezon plażowy już za nami. Jednak wiele osób decyduje się po wakacjach na odchudzanie. Każda pora roku jest dobra, żeby zadbać o formę i pozbyć się nadprogramowych kilogramów.

Też wyszłam z takiego założenia i zrzuciłam już 6 kg. Wszystko dzięki zapiekance, którą robię tylko z 3 składników. To danie jest smaczne, pożywne i sprawia, że kilogramy same spadają. Polecam ją każdemu.

składniki.jpg
Canva / O-L-Aly
Kotlety na odchudzanie

Te kotlety smakują obłędnie i nie wymagają tłuszczu. Nikt nie wierzy, że nie ma w nich grama mięsa

CZYTAJ DALEJ

Jak zrobić zapiekankę?

Składniki:

  • 700 g ziemniaków
  • 1 brokuł
  • 5 jajek
  • do sosu: śmietana
  •  czosnek
  • sól 
  • pieprz
  • ser żółty

Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 minut. Brokuł dzielimy na części i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki odcedzamy, kroimy na średnie kawałki i dodajemy do naczynia. Wszystko mieszamy.

Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Ser ścieramy na tarce i posypujemy nim warzywa w naczyniu. Teraz sosem zalewamy warzywa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Zapiekanka, czyli pyszne odchudzanie

Zapiekanka jest już gotowa do podania. To bardzo smaczne i pożywne danie. Można je podawać na obiad, ale też będzie idealne jako ciepła kolacja. Tę zapiekankę przygotujecie szybko z kilku składników.

Polecam ten prosty przepis na to danie. Dzięki zapiekance schudłam i teraz bardziej dbam o swoją dietę. Warto przygotowywać zdrowe dania z warzyw i cieszyć się ich smakiem. Pisaliśmy o pysznej zapiekance z makaronem. Podawaliśmy też przepis na góralską zapiekankę. 

zapiekanka
YouTube/@So_Lecker.

Źródło: YouTube/@So_Lecker.

pomidor

Weź widelec i wbij go w pomidora, po chwili padniesz z wrażenia. Żałuję, że wcześniej tego nie znałam

CZYTAJ DALEJ
Podaj zamiast ziemniaków

Od dawna podaję go do obiadu zamiast ziemniaków. Syci i pomaga zgubić zbędne kilogramy

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >