Od nowego roku popijam tę herbatkę. 1 dodatek wspaniale podbija smak, a do tego wspomaga trawienie
Za nami czas świętowania Bożego Narodzenia i ucztowania. To był niełatwy moment dla naszych żołądków. Od nowego roku zaczęłam raczyć się tą herbatką. Organizm szybko wraca do formy dzięki jednemu składnikowi.
Jak poprawić działanie układu pokarmowego?
Przejedzenie i niestrawność to dolegliwości, które mogą się pojawić po świętach oraz sylwestrze. To właśnie wtedy pozwalamy sobie na dużo więcej, niż zazwyczaj. Konsekwencje ponosi nasz żołądek i ogólnie układ pokarmowy. Czas najwyższy im pomóc.
Jak sobie z nimi poradzić z problemami z trawieniem? Objawy są nieprzyjemne i nie do pomylenia z czymkolwiek innym. Przejedzeniu towarzyszy ból brzucha, ociężałość i nudności. Jednak ja mam sprawdzony sposób na takie dolegliwości.
W nowym roku popracuję nad śniadaniami. Jeden prosty patent i mam najlepsze tosty na świecie. Zrobię je już dziśNaturalny i skuteczny sposób na niestrawność
Wiadomo, że możemy sięgnąć po środki z apteki. Tych na rynku jest pod dostatkiem. Jednak ja stawiam na naturalne sposoby. Jak radzę sobie ze skutkami przejedzenia? Przyrządzam herbatkę z imbirem. Ma ona nieocenione właściwości dla organizmu.
Nie tylko rozgrzewa i łagodzi skutki przeziębienia. Jest też doskonałym środkiem, który wspomaga trawienie. Pobudza wytwarzanie śliny i soków żołądkowych. Dzięki temu imbir niweluje wzdęcia, mdłości i wymioty. Sprawia też, że zmniejsza się nasz apetyt. Nie będziemy mieli już ochoty na kolejną porcję świątecznych smakołyków.
Jak zrobić herbatkę z imbirem?
Składniki:
- 20 g korzenia imbiru
- 2 torebki ulubionej herbaty
- 2 szklanki wody
- sok z połowy cytryny
- opcjonalnie miód, listki mięty
Przygotowanie herbatki zaczynamy od dokładnego umycia imbiru. Korzenia nie obieramy, do rondelka wlewamy 2 szklanki wody. Imbir kroimy w bardzo drobne kawałki albo ścieramy na tarce. Rondelek przykrywamy i gotujemy. Zmniejszamy ogień na minimum i gotujemy 10 minut.
Po upływie tego czasu wyłączamy gaz i odstawiamy rondelek. W trakcie gotowania zaparzamy swoją ulubioną herbatę i dodajemy sok z cytryny. Napar z imbiru przecedzamy do dzbanka i dolewamy herbatę. Możemy dodać miód, cynamon i zamieszać. Warto dolać odrobinę soku z pomarańczy lub jabłek.
Tego rodzaju mięsa lepiej unikać za wszelką cenę. Ta kulinarna kontrowersja znowu wzbudziła wielkie emocje.
Źródło: aniagotuje.pl