Ostatnio to moje ulubione ciasto. Robię je w chwilę, spróbujesz i podziękujesz
Ten przepis został stworzony z myślą o wszystkich łasuchach. Dzięki niemu każdy szybko zrobi ciasto czekoladowe. Pyszne i rozpływające się w ustach będzie idealne na deser po obiedzie.
Ciasto czekoladowe najlepsze pod słońcem
Lubisz ciasto? Jeśli tak, to co powiesz na przepis na szybkie ciasto. Jest on stworzony dla osób zabieganych i zapracowanych. Powinny zerknąć też na tę recepturę łasuchy, które chcą raz- dwa przygotować ciasto bez pieczenia. Dzięki przepisowi zrobisz ciasto czekoladowe, które zachwyca smakiem.
To ostatnio moje ulubione ciasto. Czekoladowy smak, herbatniki i łatwość przygotowania są zaletami tego ciasta. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Smaczne i Zdrowe. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Przy tym kotlety schabowe mogą się schować. Schab po góralsku bije je na głowęJak zrobić ciasto czekoladowe?
Składniki:
- 600 g herbatników
- 100 g cukru
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 150 g masła
- 5 łyżek kakao
- 100 g czekolady
- 100 g śmietany 33%
Przygotuj formę i ułóż w niej herbatniki. Mleko wlej do garnka, wsyp cukier zwykły i ułóż waniliowy. Dosyp kakao i podgrzewaj. Cały czas mieszaj, by nie było grudek. Dodaj masło, mieszaj, a następnie zostaw na 10 minut do ostygnięcia.
Herbatniki, które zostały pokrusz i wlej do nich przestudzoną czekoladę. Wszystko wymieszaj i przełóż do formy. Wygładź powierzchnię i ułóż warstwę herbatników. Pokrój czekoladę, włóż ją do miski ze śmietaną i rozmieszaj. Masę wylej na wierzch ciasta. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Ciasto czekoladowe dla każdego łasucha
Ciasto jest pyszne i ma mnóstwo czekolady oraz herbatników. Smakuje najlepiej, gdy jest mocno schłodzone. Będzie idealne na wiosenny deser. Takie ciasto zachwyci małych i dużych łasuchów.
Dlatego polecam przepis na ciasto czekoladowe. Uwielbiam ja za smak i prostotę przygotowania. Rodzina często prosi bym przygotowała je na deser. Pisaliśmy o surówka, która najlepiej pasuje do schabowych. Podawaliśmy przepis na ciasto, które można było znaleźć w dawnej prasie.