Po świętach zawsze gotuję tę zupę. Jest pyszna i momentalnie spala zbędne kilogramy
Święta, święta i po świętach. Po tym wyjątkowym czasie zostało nam jeszcze sporo jedzenia i być może coś jeszcze. Mowa o zbędnych kilogramach, które pojawiły się dzięki świątecznym smakołykom. Jednak mam na nie sposób, ta zupa działa cuda i spala tłuszcz.
Zupa, która spala tłuszcz
Święta Bożego Narodzenia już za nami. Ten wyjątkowy czas pełen radości i rodzinnych spotkań umilało nam wyśmienite jedzenie. 12 wigilijnych potraw, potem znakomite obiady świąteczne, sałatki jarzynowe, śledzie, ale to przecież nie wszystko. Trzeba wspomnieć o bajecznie pysznych ciastach. Kto nie mógł odmówić sobie kolejnej porcji sernika, makowca, czy piernika po świętach może mieć pewien problem.
Ubrania stały się jakby za ciasne, a dodatkowe kilogramy też wskoczyły. Nie ma, co załamywać rąk, tylko trzeba ugotować zupę. Ta potrawa spala tłuszcz i jest bardzo smaczna. Podobny przepis znajdziecie na kanale YouTube Opolanka Kasia w Kuchni. Stamtąd też pochodzą zdjęcia w artykule.
Weź ryż, dodaj jajka i wsyp te przyprawy. W głowie się nie mieści, co z tego wyjdzieJak ugotować zupę, która spala tłuszcz?
Składniki:
- 4 pałki z kurczaka
- 3 litry wody
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarna pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 4 marchewki
- 6 łodyg selera naciowego
- papryka czerwona
- ½ główki kapusty białej
- ½ kalafiora
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- ¼ łyżeczki chili
- 1 łyżeczka czarnuszki
Gotowanie zupy spalającej tłuszcz zaczynamy od włożenia pałek kurczaka do garnka z wodą. Gotujemy je około 15 minut. W tym czasie kroimy marchewkę, seler naciowy, paprykę i siekamy kapustę. Dzielimy kalafior na różyczki i do garnka z kurczakiem dokładamy liście laurowe i wsypujemy sól.
Teraz do garnka dokładamy pokrojone warzywa. Gdy mięso będzie miękkie, to wyciągamy kurczaka. Jak ostygnie, rozdrabniamy je i potem dodajemy do zupy. Gdy warzywa pogotują się 20 minut, to dodajemy do garnka pomidory z puszki i przyprawy. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy jeszcze 20 minut.
Dzięki tej zupie zgubisz zbędne kilogramy
Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy rozdrobnione mięso z kurczaka. Zupę możemy podawać z dodatkiem natki pietruszki i pieczywem. Jest bardzo smaczna i ma wyjątkowe działanie. Pełna jest błonnika i dzięki niej dłużej pozostaniemy syci.
Zupa pomaga zgubić zbędne kilogramy, spala tłuszcz i sprawia, że przez długi czas nie odczuwamy głodu. Jadam ją na obiad, a nawet na kolację. Efekty są warte polecenia. Gubię kilogramy i nie chodzę głodna. Pisaliśmy o cieście, które wygląda jak ser, a smakuje jak sernik. Informowaliśmy też o Wigilii w gmachu TVP.