Pokrój kapustę pekińską i wymieszaj z tymi dodatkami. Ta surówka pasuje do każdego obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej jest wyjątkowo dobra i zdrowa. Łączy w sobie słodycz, kwaskowość i ostrość. Z apetycznymi dodatkami sprawi, że każdy obiad zjemy z prawdziwą przyjemnością.
Surówka z kapusty pekińskiej najlepsza do obiadu
Jaką surówkę podać do obiadu? Jeśli znudziły nam się przepisy, z których korzystaliśmy, to warto poznać nową recepturę. Dzięki niej przygotujemy pyszną i prostą surówkę do obiadu. Warto pamiętać o ich jedzeniu, bo podkreślają nie tylko smak dań obiadowych, ale i dostarczają nam witamin.
Tak właśnie jest z surówką z kapusty pekińskiej. To warzywo bogate jest w witaminę C, K, kwas foliowy i potas. Kapusta pekińska zawiera dużo błonnika i jest polecana osobom, które dbają o linię. Warto jeść to warzywo, bo wzmacnia kości, narząd wzroku i serce.

Witaminy na talerzu
Surówka z kapusty pekińskiej jest pyszna i wartościowa. Zrobimy ją z dodatkiem marchewki, jabłka i cebuli. W surówce nie zabraknie też chrzanu, jogurtu greckiego i majonezu. Warto też pamiętać o dodaniu soku z cytryny, który podkreśli smak obiadu.
Ta smaczna surówka łączy w sobie słodycz, lekką kwaskowość i ostrość. Każdy doceni jej smak i zje z przyjemnością. Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej jest bardzo proste. Poniżej prezentujemy przepis, który gwarantuje doskonały dodatek do każdego obiadu.
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
Składniki:
- 8 liści kapusty pekińskie
- 1 średnia marchewka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 200 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki chrzanu
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki zaczniemy od umycia liści kapusty i ich pokrojenia. Myjemy jabłko, marchew i ścieramy je na tarce o małych oczkach. Przekładamy do miski i dokładamy posiekaną cebulę.
Następnie w oddzielnym naczyniu mieszamy jogurt grecki, majonez, sok z cytryny i chrzan. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Sos przekładamy do miski z warzywami i jabłkiem. Mieszamy i gotową surówkę z kapusty pekińskiej podajemy do obiadu. Pisaliśmy o kolejnej podwyżce dla pracowników Lidla. Pisaliśmy o warzywach, które podrożały bardziej niż masło.

Źródło: przyslijprzepis.pl





































