Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Poszatkuj młodą kapustę i dodaj ukochany przysmak Polaków. To najlepsza wiosenna surówka
Jakub Kossakowski
Jakub Kossakowski 06.05.2023 14:04

Poszatkuj młodą kapustę i dodaj ukochany przysmak Polaków. To najlepsza wiosenna surówka

Najlepsza wiosenna surówka
Canva / Ikostudio

Czymże by był pyszny obiad bez odpowiednich dodatków. Istnieje wiele różnych przepisów na surówkę. Jednak wiosną najlepiej sięgnąć po młode warzywa. Tym razem wypróbuj surówkę z młodej kapusty i ogórka kiszonego. Nie ma lepszego wiosennego połączenia.

Cudowna surówka z młodej kapusty i ogórków kiszonych

Smakowita surówka potrafi przyprawić o szybsze bicie serca niejednego smakosza. Warzywny dodatek jest nie tylko zdrowy, ale może być przepyszny. Wiosną postaw na surówkę na bazie młodej kapusty i ogórków kiszonych.

Bez wątpienia młoda kapusta jest uwielbiana przez wielu amatorów wiosennych warzyw. Warto wykorzystać ją do zrobienia surówki. Wzbogacenie kapusty o ogórki kiszone nada jej wyrazistości. Tym razem surówka zniknie z talerzy jako pierwsza.

Zobaczył promocję z Biedronki i zamarł. Szokujące nagranie ujawnia niecną praktykę

Najlepszy patent na wiosenną surówkę

Składniki:

  • mała główka młodej kapusty
  • 3 ogórki kiszone
  • cebula czerwona
  • koperek
  • oliwa lub olej
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować pyszną wiosenną surówkę?

Surówkę przygotujesz bez najmniejszych problemów. Przepis zaskakuje prostotą i każdy powinien sobie z nim poradzić. Zaczynamy od umycia i poszatkowania młodej kapusty. Rozdrobnione warzywo przekładamy do sporej miski.

Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno siekamy. Podobnie postępujemy z cebulą. Składniki dodajemy do młodej kapusty. Całość doprawiamy posiekanym koperkiem, oliwą, cukrem, solą oraz pieprzem.

Surówka jest już prawie gotowa. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić miskę na 30 minut do lodówki. Godna uwagi jest także surówka z buraków z sekretnym dodatkiem. Z kolei ten dodatek smakuje lepiej niż z drogiej restauracji.

Surówka z młodej kapusty