Poszatkuj młodą kapustę i dodaj ukochany przysmak Polaków. To najlepsza wiosenna surówka
Czymże by był pyszny obiad bez odpowiednich dodatków. Istnieje wiele różnych przepisów na surówkę. Jednak wiosną najlepiej sięgnąć po młode warzywa. Tym razem wypróbuj surówkę z młodej kapusty i ogórka kiszonego. Nie ma lepszego wiosennego połączenia.
Cudowna surówka z młodej kapusty i ogórków kiszonych
Smakowita surówka potrafi przyprawić o szybsze bicie serca niejednego smakosza. Warzywny dodatek jest nie tylko zdrowy, ale może być przepyszny. Wiosną postaw na surówkę na bazie młodej kapusty i ogórków kiszonych.
Bez wątpienia młoda kapusta jest uwielbiana przez wielu amatorów wiosennych warzyw. Warto wykorzystać ją do zrobienia surówki. Wzbogacenie kapusty o ogórki kiszone nada jej wyrazistości. Tym razem surówka zniknie z talerzy jako pierwsza.
Zobaczył promocję z Biedronki i zamarł. Szokujące nagranie ujawnia niecną praktykęNajlepszy patent na wiosenną surówkę
Składniki:
- mała główka młodej kapusty
- 3 ogórki kiszone
- cebula czerwona
- koperek
- oliwa lub olej
- cukier
- sól
- pieprz
Jak przygotować pyszną wiosenną surówkę?
Surówkę przygotujesz bez najmniejszych problemów. Przepis zaskakuje prostotą i każdy powinien sobie z nim poradzić. Zaczynamy od umycia i poszatkowania młodej kapusty. Rozdrobnione warzywo przekładamy do sporej miski.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno siekamy. Podobnie postępujemy z cebulą. Składniki dodajemy do młodej kapusty. Całość doprawiamy posiekanym koperkiem, oliwą, cukrem, solą oraz pieprzem.
Surówka jest już prawie gotowa. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić miskę na 30 minut do lodówki. Godna uwagi jest także surówka z buraków z sekretnym dodatkiem. Z kolei ten dodatek smakuje lepiej niż z drogiej restauracji.