Pozbyła się z menu dań Magdy Gessler. Podała powód, królowej TVN może zrobić się przykro
Czy Kuchenne Rewolucji zawsze zmieniają restauracje? Wszystko wskazuje na to, że niekoniecznie, bo właścicielka łódzkiego lokalu właśnie zdecydowała się na zmianę menu. Zniknęły z niego dania Magdy Gessler. Powód może zaskoczyć.
Kuchenne Rewolucje zmieniają restauracje
Kuchenne Rewolucje prowadzone przez Magdę Gessler cieszą się sporą popularności. Restauracje, które biorą udział w show TVN, często z pomocą restauratorki stawiają swój biznes z powrotem na nogi.
Nieco inaczej było jednak w przypadku lokalu z Łodzi. Jego właścicielka zdecydowała się na zmianę menu. Zniknęły z niego dania Magdy Gessler. Wyjawiła dlaczego.
Ta surówka siostry Anastazji ma status legendy. Robi się ją z niemal zapomnianego warzywaDania Magdy Gessler usunięte z karty
Restauratorka odpowiedzialna lokal Doprawione Jabłkiem według Zwierzchowskiej zaproponowała niedawno swoim klientom nowe, zupełnie inne menu. Przez ostatnie 3 lata w karcie królowały dania Magdy Gessler. Skąd więc zmiana? Właścicielka wyjaśniał decyzję lokalnej prasie:
Poczynania Kuchennych Rewolucji nie wniosły nic w życie restauracji — powiedziała dziennikarzom Dziennika Łódzkiego.
Miała na myśli fakt, że goście jej lokalu nie wyrażali dużego zainteresowania daniami od znanej restauratorki. Na co postawiła w zamian?
Nowe menu restauracji po Kuchennych Rewolucjach
Wcześniej restauracja Zwierzchowskiej nazywała się Palce lizać i oferowała pierogi. „Świeże” propozycje też nawiązują do dobrze znanych klasyków kuchni polskiej.
Karta, która w tym momencie obowiązuje w mojej restauracji, jest spójna: ze mną, z Łodzią, z moim rodzinnym domem i tej tradycji pozostanę wierna. - wyjawia Dziennikowi Łódzkiemu.
W menu znajdziemy teraz znane wielu smakoszom dania takie jak wołowe bitki, kotlety schabowe czy wspomniane już wcześniej pierogi. Zmienił się też wystrój restauracji. Pozostaje trzymać kciuki, by zmiany wyszły na dobre.
Na naszej stronie znajdziecie przepisy na dania Magdy Gessler. Sprawdźcie, jak restauratorka robi kultową sałatkę jarzynową. Być może skusi was również jej patent na bigos.
Źródło: pysznosci