Smakosze.pl
Projekt bez tytułu - 2021-07-05T162522.804

tgchan, Getty Images

Prosty sposób na przepyszne kotlety mielone

5 Lipca 2021

Autor tekstu:

Adam Moskal

Udostępnij:

Kotlety mielone jadasz praktycznie co tydzień i chcesz spróbować czegoś nowego? Przetestuj poniższą wersję z dodatkiem żółtego sera. Dzięki temu ich smak będzie jeszcze lepszy i bardziej intensywny.

Kotlety mielone są prawie tak samo popularne jak kotlety schabowe, dlatego istnieje spore prawdopodobieństwo, że mogą się znudzić. Warto więc odmienić ich smak dodając odrobinę sera.

Ser nie tylko sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste i delikatniejsze - jego intensywny smak pobudzi twoje zmysły, zwiększy apetyt i wywoła zachwyt w domownikach, których poczęstujesz takim rarytasem.

Dalsza część artykułu pod nagraniem:

Jeśli chcesz poznać więcej ciekawostek, zajrzyj do innych naszych newsów. W tym artykule opisujemy tragiczne wydarzenia - 3-letnie dziecko zmarło po zjedzeniu płatków śniadaniowych. Ten tekst poświęcony został sokowi ze świeżego buraka oraz jego prozdrowotnym właściwościom.

Przepis na kotlety mielone z serem

Składniki:

  • pół kilograma mielonego mięsa 

  • 1 jajko 

  • 1 bułka namoczona w mleku

  • 1 cebula 

  • 1 ząbek czosnku 

  • sól 

  • pieprz

  • mąka

  • olej 

  • ser żółty

Zacznij od przygotowania cebuli i czosnku. Obierz ją i drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim czosnek oraz cebulę. Smaż, aż warzywa zmiękną. 

Projekt bez tytułu - 2021-07-05T134654.524

Ekspresowe placki ziemniaczane bez tarki

CZYTAJ DALEJ

Do miski wrzuć mięso, jedno jajko, odsączoną bułkę, starty ser, sól, pieprz, podsmażone warzywa i zacznij wyrabiać masę. Gdy całość połączy się, uformuj z niej średniej wielkości kotleciki.

Każdy z nich obtocz w odrobinie mąki, a następnie podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i mizerią. Smacznego.

obraz 2021-07-05 163755

Źródło: canva/arfo

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: kuchnia.wp.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Adam MoskalAutor

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Zupa czosnkowa na rosole

Czytaj więcej >

Przepisy

Buraczki z papryką

Czytaj więcej >
Kapusta z grochem i grzybami

Przepisy

Prosty przepis na kapustę z grochem i grzybami

Czytaj więcej >
zupa pomidorowa

Przepisy

Zupa pomidorowa z dodatkiem soku z ogórków kiszonych

Czytaj więcej >

Przepisy

Makowiec na kruchym cieście siostry Anastazji

Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane ze śmietaną — klasyczna przekąska

Przepisy

Babcine placki ziemniaczane z serowym nadzieniem

Czytaj więcej >