Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
Szukasz przepisu na pyszną i sycącą zupę? Ten patent pochodzi z Austrii i robi prawdziwą furorę w moim domu. Najważniejsze, że przygotowuje się ją w kilka chwil z niedrogich składników. Wypróbujesz i z pewnością wrócisz do niej nie raz.
Zupa prosto z Austrii
Niedawno poznałem przepis stary i tradycyjny przepis na austriacką zupę. Nie dość, że smakuje doskonale, to jest tania i sycąca. Z pewnością zrobi furorę w Twoim domu.
Przepis pochodzi z kanału Zdrowe Przepisy na You Tube. Znajdziecie tam patenty na smaczne i proste dania.
Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smakuCo będzie ci potrzebne?
Składników potrzebnych do przygotowania ten zupy jest niewiele. W dodatku są tanie i na tyle powszechne i uniwersalne, że możesz mieć je w swojej kuchni. Wszystkie potrzebne produkty umieściłem na liście poniżej. Zobacz, czego ci brakuje i zaczynamy gotowanie tej doskonałej zupy. Zdjęcia umieszczone w tym artykule pochodzą ze wspomnianego kanału Zdrowe Przepisy.
Składniki:
- 1 l bulionu warzywnego
- 4 ziemniaki
- 12 ząbków czosnku
- 200 ml śmietany 30%
- 50 g masła
- natka pietruszki
- pieprz
- sól
Przepis na zupę
Ząbki czosnku obierz i posiekaj w cienkie plasterki. W garnku rozpuść masło i zeszklij na nim plastry czosnku. Kiedy będzie gotowy, zalej go warzywnym bulionem.
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Następnie wsyp je do zupy. Całość gotuj do momentu zmięknięcia ziemniaków. Ugotowaną zupę zblenduj, a następnie wlej śmietanę i przypraw ją pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj.
Gotową zupę podawaj w tradycyjny, austriacki sposób, czyli w chlebie. Jeżeli wolisz serwować ją w zwykłym talerzu, to też możesz, ale dołóż wtedy dodatek w postaci świeżego chleba. Wtedy zupa jest jeszcze bardziej sycąca i smakuje doskonale. Sprawdź, co powiedzieli po Kuchennych Rewolucjach oraz dowiedz się, jak zrobić ciasto bez pieczenia.