Przywiozłem z Podkarpacia przepis na te pierogi. Podwójne nadzienie podbiło serca domowników
Koniecznie wypróbuj ten przepis na pierogi. Są zupełnie inne niż te, które jadłaś do tej pory. Dzięki nadzieniu, w którym znalazły się aż dwa nietypowe składniki. Dowiedz się, jak zrobić te pierogi i zaskocz swoich domowników.
Pierogi inne niż wszystkie
Pierwszy raz spróbowałem tych pierogów na Podkarpaciu. Zachwyciły mnie tak bardzo, że wiedziałem, iż muszę zdradzić ci na nie przepis. Miejscowi mówią o nich, że są oszukane, bo w farszu znajdą się dwa, bardzo nietypowe składniki.
Są nimi twaróg oraz kiszona kapusta. Prawda, że to zaskakujące składniki? Zazwyczaj te produkty w pierogach nie występują razem. A szkoda, bo smak jest nieziemski. Przekonasz się o tym, przygotowując je na obiad. U mnie w domu kochają je wszyscy.
Nie do wiary, ile kosztuje sernik w wielkanocnym cateringu Anny Korcz. Cena wbija w fotel Babciny rosołek nie dla wszystkich. Dietetyczka zdradza, komu może zaszkodzićCo będziesz potrzebować?
Potrzebnych produktów jest niewiele. Co sprawia, że pierogi przygotowane na obiad nie będą drogie i nie nadwyrężą twojego domowego budżetu. Zresztą spójrz na poniższą listę i sprawdź, co będzie ci potrzebne.
Składniki:
- 1 kg mąki pszennej
- 400 ml wody
- 900 g kiszonej kapusty
- 500 g twarogu półtłustego
- pieprz
- sól
Przepis na pierogi z podwójnym nadzieniem
Kapustę kiszoną wyciśnij z nadmiaru soku. Następnie drobno ją posiekaj. W garnku zagotuj wodę i posól ją. Kiedy będzie wrzała, wrzuć kapustę i gotuj do miękkości. Odcedź ją i wyciśnij.
Do miski włóż kapustę oraz twaróg. Przypraw pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski przesyp mąkę i wlej ciepłą wodę. Wyrób na jednolite i sprężyste ciasto. Gotowe ciasto rozwałkuj na cienki placek. Za pomocą szklanki wytnij z niego okręgi.
Na każdy okrągły placek nałóż odrobinę nadzienia. Sklej brzegi i gotowe. Pierogi gotuj przez 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj ze skwarkami i smażoną cebulką. Będą smakowały wyśmienicie. Sprawdź, z jakiego mięsa robić kotlety oraz poznaj sztuczkę, którą musisz zastosować podczas robienia naleśników.