Robię naleśniki bez grama mąki i cukru. Smakują tak samo jak Raffaello
Jeśli lubisz naleśniki, a do tego nie potrafisz przejść obojętnie obok Raffaello, to mam coś dla ciebie. Dzięki temu przepisowi zrobisz pyszne naleśniki o smaku lubianego kokosowego rarytasu. Do przygotowania dania nie potrzebujesz ani mąki, ani cukru.
Naleśniki Raffaello, czyli pyszne i dietetyczne
Naleśniki należą do jednych z najbardziej lubianych dań. Smaczne i szybkie w przygotowaniu można przyrządzać na wiele sposobów. Smakują na słodko, słono, czy ostro. Naleśniki są dobre też właściwie na każdy posiłek. Zjesz je z przyjemnością na śniadanie, obiad i kolację.
Ja zajadam się naleśnikami, które smakują jak Raffaello. Jednak nie zawierają mąki ani cukru. Są pyszne i dietetyczne. Lista składników jest krótka, danie robi się błyskawicznie i jeszcze szybciej znika ono z talerzy. Takich naleśników nikt sobie nie odmówi.
TVN już potwierdził. To on pojawi się jesienią obok samej GesslerJak zrobić naleśniki o smaku Raffaello?
Składniki na naleśniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki śmietanki 36%
Składniki na krem kokosowo-migdałowy:
- 150 g śmietanki 36%
- 150 g serka mascarpone
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 3 łyżki słodzika
Przygotowanie dania zacznij od zrobienia ciasta naleśnikowego. Do miski wbij jajka i wlej śmietankę. Składniki dokładnie połącz rózgą. Powinna powstać jednolita masa. Następnie podziel ją na 4 części. Smaż po jednej porcji na rozgrzanej patelni. Nie używaj tłuszczu. Naleśniki powinny mieć złoty kolor.
Po usmażeniu naleśników przygotuj krem o smaku Raffaello. Śmietankę ubij z serkiem mascarpone i słodzikiem. Dodaj wiórki migdałowe i płatki migdałowe. Składniki dokładnie wymieszaj. Kremem smaruj naleśniki i zwijaj je w ruloniki.
Naleśniki, które zjesz na diecie
Naleśniki bez mąki i cukru są niskokaloryczne. Możesz śmiało po nie sięgnąć, gdy jesteś na diecie. Wychodzą pysznie i mają znakomity kokosowo-migdałowy smak. Taki krem sprawia, że danie dosłownie rozpływa się w ustach.
Naleśniki przyrządzone w ten sposób będą smakować na śniadanie lub jako deser. Lekkie i pełne apetycznego kremu zachwycą każdego. Dlatego polecam ten przepis, bo efekt jest wart spróbowania. Pisaliśmy o tym, jak ugotować rosół, który zawsze wychodzi idealnie. Informowaliśmy o wpływie malin na nasz organizm.
Źródło: beszamel.se.pl