Rodzina prosi mnie o te naleśniki po grecku co drugi dzień. Farsz to mistrzostwo

Zwyczajne naleśniki, przy tych zrobionych z przepisu Anny Zyśk, są bez szans. Doskonały farsz z delikatnymi naleśnikami to połączenie idealne. Wypróbuj przepis, a danie stanie się ulubionym przysmakiem całej rodziny.
Naleśniki inaczej
Każdy, kto, choć raz przeszukiwał Internet, aby znaleźć ciekawy przepis, musiał spotkać się z kontem Anny Zyśk w mediach społecznościowy. Influencerka pod nazwą jedz.pysznie prowadzi profil, na którym dzieli się przepisami oraz poradami kulinarnymi. Jej sposoby zyskują coraz więcej zwolenników, a po tym przepisie będzie ich jeszcze więcej.
Zyśk wpadła na genialny pomysł i przygotowała naleśniki po grecku. Za tą enigmatyczną nazwą kryje się danie, które składa się z doskonałego farszu i delikatnych naleśników. Zapieczony przysmak podany z podkreślającym smak sosem to nie lada gratka. Kiedy raz spróbujesz tych naleśników, szybko się od nich uzależnisz. Na całe szczęście przepis jest banalny.
Pokrój boczek i ułóż go na cieście francuskim. Ta kolacja z piekarnika zasługuje na medalNie tylko naleśniki, ale i farsz
Naleśniki po grecku z przepisu Zyśk swój sukces zawdzięczają przede wszystkim farszowi. Powstaje przede wszystkim z mięsa oraz warzyw. Dodane do niego przyprawy tworzą idealną kompozycję. Wszystkie produkty wraz z proporcjami dla ułatwienia umieściliśmy poniżej.
Składniki:
- 2 jajka
- 250 ml wody
- 150 ml mleka
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru
- 200 g mąki
- 500 g mielonego mięsa
- 150 g cukini
- 70 g marchewki
- 70 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 50 g ketchupu
- 40 g musztardy
- 60 g jogurtu greckiego
- pieprz
- sól
Przepis na naleśniki po grecku
Krok 1. Do miski wbij jaka. Wlej wodę oraz mleko. Wsyp cukier oraz sól. Wymieszaj składniki.

Krok 2. Wsyp mąkę i ponownie wymieszaj składniki. Ma z nich powstać gładkie, pozbawione grudek ciasto.

Krok 3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej cienkie naleśniki.

Krok 4. Cebulę pokrój w drobną kostkę. A umytą cukinie i obraną marchewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki.

Krok 5. Na suchej patelni podsmaż mięso z przyprawami. Następnie przełóż je do miski, a na tej samej patelni podsmaż warzywa wraz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.

Krok 6. Warzywa przełóż do mięsa. Dodaj ketchup, musztardę, jogurt grecki i wymieszaj składniki.

Krok 7. Na naleśniki nałóż farsz i zawiń je.

Krok 8. Na koniec usmaż je z każdej strony na rozgrzanej patelni i gotowe.






































