Ściera jabłka i miesza je z niezwykle zdrowym składnikiem. Racuchy Strzelczyka rozpływają się w ustach
Tomasz Strzelczyk po raz kolejny zaskoczył. Tym razem zaprezentował sposób na niezwykłe śniadanie, podwieczorek lub kolację. Racuchy z jabłkami z dodatkiem jogurtu zachwycają delikatnością i wyrazistym smakiem owoców. Pokocha je absolutnie każdy, bez względu na wiek.
Racuchy Tomasza Strzelczyka nie mają sobie równych
Przygotowanie posiłku dla całej rodziny nie musi zabierać dużo czasu. Obłędne racuchy przygotujesz nawet w 10 minut. Jak każdy specjał Tomasza Strzelczyka, tak i ten jest niezwykle prosty do wykonania. Zetrzyj wymieszaj, usmaż i ciesz się wybornym smakiem jabłkowych placków.
Ruszyło w całej Polsce. Biedronka sprzedaje wędliny, olej i cukier za ułamek cenyPrzepis na doskonałe racuchy Tomasza Strzelczyka
Składniki:
- 2 jabłka (najlepiej twarde i słodkie)
- 200 g mąki pszennej
- 200 g jogurtu z wanilią
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
Najlepsze racuchy z jabłkami od Tomasza Strzelczyka krok po kroku
Jogurt przelej do dużej miski. Jabłka do racuchów umyj i obierz. Zetrzyj owoce na grubych oczkach tarki. Następnie dołóż je do jogurtu i wymieszaj.
Do owoców z jogurtem dodaj nieco cukru. Jego ilość zależy od osobistych preferencji. Tomasz Strzelczyk na podane proporcje używa 1 łyżki, jednak Ty możesz tę ilość zwiększyć.
Do masy na racuchy wbij 2 jajka. Składniki wymieszaj ze sobą. Na koniec dosyp do miski ok. 200 gramów mąki oraz proszek do pieczenia i wszystko ze sobą połącz.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Za pomocą łyżki wykładaj na tłuszcz niewielkie porcje ciasta i formuj z nich placuszki. Racuchy z jabłkami smaż na niewielkiej mocy palnika na rumiany kolor z obu stron.
Gotowe racuchy ściągaj z patelni i odkładaj na talerz. W międzyczasie smaż kolejne, aż do wykorzystania całej porcji ciasta. Placuszki odstaw na kilka minut do ostygnięcia. Następnie podawaj w jogurtem waniliowym, który był użyty do ich przyrządzenia. Obłędne racuchy z sera białego zaserwowała siostra Aniela. Drożdżowy specjał z dodatkiem budyniu zachwyca swoją puszystością.
Źródło: YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZ FARTUCHA