Ścieram surowe buraki i dodaję ten składnik. Pyszną i zdrową surówkę mam na stole w 5 minut
Jak przyrządzić smaczną i wartościową surówkę? Należy zetrzeć buraki i dodać równie zdrowy produkt. Taka surówka pasuje do wielu dań obiadowych. Zrobisz ją dosłownie w kilka minut.
Buraki polecają się do surówki
Jeśli chcę zrobić szybką i zdrową surówkę, to zwykle sięgam po ten przepis. Receptura na surówkę z burakami jest prosta w wykonaniu i daje smaczny efekt. Ten zawdzięcza dodaniu do buraków jabłka. Ten owoc nadaje lekkiej słodyczy tej wartościowej surówce.
Jeśli zależy nam, by wzmocnić trochę smak surówki z buraków, to przyda się tu chrzan. Doda mocy i pikantnego smaku. Intensywny aromat sprawi, że chętnie zjadam taką surówkę. Przepis można zobaczyć na kanale YouTube Gotuj z Maszką.
Te obłędne kluski robię z 3 składników. Prościej i smaczniej się nie daJak zrobić surówkę z buraków i jabłka?
Składniki:
- 1 surowy burak
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka chrzanu
Przygotowanie surówki zacznij od obrania buraka i jabłka. Zetrzyj je na tarce o małych oczkach. Przełóż do miski i wymieszaj. Można dodać łyżeczkę chrzanu.
Składniki ponownie mieszamy. Surówka z buraków i jabłka jest już gotowa do podania. Jej przygotowanie zajmie dosłownie 5 minut. Równie szybko zniknie z talerzy, bo jest pyszna.
Surówka pełna smaku i zdrowia
Surówka z buraków i jabłka doskonale pasuje do kotletów mielonych i mięs w sosie. Będzie też smakować z rybami, kopytkami i plackami. Jest uniwersalna, szybka i prosta w przygotowaniu.
Oprócz tego bardzo smaczna i zdrowa. Jedzenie buraków obniża poziom cholesterolu, wzmacnia zęby i kości. Natomiast jabłko świetnie wpływa na układ krążenia i utrzymanie prawidłowej masy ciała. Pisaliśmy o tym, gdzie 1 listopada zrobimy zakupy spożywcze. Polecaliśmy przepis na pyszną pańską skórkę.