Smakosze.pl

YouTube/ Check In- Klaudia i Michał

Sprawdzili po 10 latach restaurację po Kuchennych Rewolucjach. Padł 1 poważny zarzut

16 Maja 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

„Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler już od lat wprowadzają spore zamieszanie w świat polskiej gastronomii. Taką kulinarną metamorfozę przeszła w 2013 roku restauracja „Beka” w Pucku. Czy wyszło to lokalowi na dobre? Co możemy zjeść w restauracji, której postanowiła pomóc Magda Gessler?

Pucka „Beka” po „Kuchennych Rewolucjach”

YouTuberzy z kanału Check In-Klaudia i Michał sprawdzili jak radzi sobie restauracja „Beka” w Pucku, która 10 lat skorzystała z pomocy samej Magdy Gessler i poddała się „Kuchennym Rewolucjom”. W restauracji nadal można skosztować dań, które zaproponowała znana restauratorka. Zjemy np. zupę chrzanową z dorszem czy sandacza z komosą różową i młodą marchewką.

Karta w restauracji jest krótka, co jest jej atutem. Smakosze ryb i mięs znajdą w niej coś dla siebie. Klaudia i Michał sprawdzili, jak smakuje zupa chrzanowa z dorszem, która zawiera kawałki dorsza i bitą śmietanę. YouTuberzy podkreślają,  że smak chrzanu nie jest zbyt ostry. Zaskoczeniem jest słodycz, którą wyczuwa się w tym daniu. Całość jest jak najbardziej godna polecenia.

gniecione ziemniaki

Kucharz chwycił szklankę i rozgniótł ziemniaki. Ta przekąska jest już hitem

CZYTAJ DALEJ

Smak „Kuchennych Rewolucji” nad morzem

Klaudia i Michał skosztowali też tatara z marynowanym śledziem. Danie pięknie wygląda i podobnie smakuje. Śmietana łagodzi smak ryby, a grzybki i ogórki podkreślają wyjątkowy smak tatara. Ta przystawka według YouTuberów jest jeszcze smaczniejsza niż zupa.

W restauracji „Beka” można też zjeść łososia pieczonego serwowanego na tagliatelle w sosie z pesto pomidorowym. Łosoś rozpływa się w ustach, pomidory mają ostry smak, a chrupiące szparagi są pysznym dopełnieniem tego dania głównego.

Co z tą marchewką?

Klaudia zamówiła pieczonego sandacza, który jest podawany z komosą ryżową, młodą
marchewką oraz sosem porowym. YouTuberka podkreśliła, że marchewka nie jest młodym warzywem, ale prawdopodobnie mrożonką. Jednak nawet ten szczegół nie zepsuł smaku rybnego dania.

Sandacz smakował wybornie, był mięsisty, a w towarzystwie pora stanowił nie lada gratkę dla wszystkich, którzy cenią sobie smak ryb. To danie na pewno warto skosztować w restauracji, która z powodzeniem przeszła „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler. W „Bece” można zjeść na deser - tartę kokosową z czekoladą i musem malinowym. Jest pyszna, spróbujcie sami w puckiej restauracji. Jakiś czas temu wspominaliśmy o szokujących „Kuchennych Rewolucjach” .

Restauracja po Kuchennych Rewolucjach

Źródło: YouTube/ Check In- Klaudia i Michał

 

 

Jajka polecane przez dietetyka

Takie jajka są najzdrowsze. Dietetyk powiedział z czym najlepiej je łączyć

CZYTAJ DALEJ
Kotlety schabowe jałowcowe

Wetrzyj w mięso i połóż na patelni. Kotlety dosłownie będą się rozpływać w ustach

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Restauracje

Zamówił jajecznicę w „restauracji gwiazd”. W głowie się nie mieści, czego zabrakło na talerzu
Czytaj więcej >

Restauracje

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Czyli polska żywność najlepszej jakości
Czytaj więcej >

Restauracje

Dramat w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Właściciel został przewieziony do szpitala
Czytaj więcej >

Restauracje

Zamówił rosół w najdroższym hotelu w Gdańsku. Po spróbowaniu zupy zamarł, od razu to poczuł
Czytaj więcej >

Restauracje

Restauracja pokazała stolik po wizycie rodziny z dziećmi. W sieci zawrzało
Czytaj więcej >

Restauracje

Zamówił rybę w gdańskim ZOO. Zamarł, gdy ją przekroił. „Dlaczego tym karmią ludzi?!”
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Restauracje

Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zabrała dziecko do restauracji. Slowa kelnera niemal doprowadziły ją do łez
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poszedł do baru mlecznego na zupę i schabowego. Ceny wbiły go w ziemię. „Lekka przesada jak na bar mleczny"
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poprosiła o zwykłą wodę z kranu w restauracji. Odpowiedź kelnerki wbiła ją w ziemię
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zamówiła w Gdyni zupę i schabowego. Spojrzała na rachunek i nie mogła wyjść ze zdumienia
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poszła na lody do cukierni Stefano Terrazino. Takiej oceny nikt się nie spodziewał
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zabrała dziecko do restauracji. Slowa kelnera niemal doprowadziły ją do łez
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poszedł do baru mlecznego na zupę i schabowego. Ceny wbiły go w ziemię. „Lekka przesada jak na bar mleczny"
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poprosiła o zwykłą wodę z kranu w restauracji. Odpowiedź kelnerki wbiła ją w ziemię
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zamówiła w Gdyni zupę i schabowego. Spojrzała na rachunek i nie mogła wyjść ze zdumienia
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poszła na lody do cukierni Stefano Terrazino. Takiej oceny nikt się nie spodziewał
Czytaj więcej >