Sprawdzili po 10 latach restaurację po Kuchennych Rewolucjach. Padł 1 poważny zarzut
„Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler już od lat wprowadzają spore zamieszanie w świat polskiej gastronomii. Taką kulinarną metamorfozę przeszła w 2013 roku restauracja „Beka” w Pucku. Czy wyszło to lokalowi na dobre? Co możemy zjeść w restauracji, której postanowiła pomóc Magda Gessler?
Pucka „Beka” po „Kuchennych Rewolucjach”
YouTuberzy z kanału Check In-Klaudia i Michał sprawdzili jak radzi sobie restauracja „Beka” w Pucku, która 10 lat skorzystała z pomocy samej Magdy Gessler i poddała się „Kuchennym Rewolucjom”. W restauracji nadal można skosztować dań, które zaproponowała znana restauratorka. Zjemy np. zupę chrzanową z dorszem czy sandacza z komosą różową i młodą marchewką.
Karta w restauracji jest krótka, co jest jej atutem. Smakosze ryb i mięs znajdą w niej coś dla siebie. Klaudia i Michał sprawdzili, jak smakuje zupa chrzanowa z dorszem, która zawiera kawałki dorsza i bitą śmietanę. YouTuberzy podkreślają, że smak chrzanu nie jest zbyt ostry. Zaskoczeniem jest słodycz, którą wyczuwa się w tym daniu. Całość jest jak najbardziej godna polecenia.
Kucharz chwycił szklankę i rozgniótł ziemniaki. Ta przekąska jest już hitemSmak „Kuchennych Rewolucji” nad morzem
Klaudia i Michał skosztowali też tatara z marynowanym śledziem. Danie pięknie wygląda i podobnie smakuje. Śmietana łagodzi smak ryby, a grzybki i ogórki podkreślają wyjątkowy smak tatara. Ta przystawka według YouTuberów jest jeszcze smaczniejsza niż zupa.
W restauracji „Beka” można też zjeść łososia pieczonego serwowanego na tagliatelle w sosie z pesto pomidorowym. Łosoś rozpływa się w ustach, pomidory mają ostry smak, a chrupiące szparagi są pysznym dopełnieniem tego dania głównego.
Co z tą marchewką?
Klaudia zamówiła pieczonego sandacza, który jest podawany z komosą ryżową, młodą
marchewką oraz sosem porowym. YouTuberka podkreśliła, że marchewka nie jest młodym warzywem, ale prawdopodobnie mrożonką. Jednak nawet ten szczegół nie zepsuł smaku rybnego dania.
Sandacz smakował wybornie, był mięsisty, a w towarzystwie pora stanowił nie lada gratkę dla wszystkich, którzy cenią sobie smak ryb. To danie na pewno warto skosztować w restauracji, która z powodzeniem przeszła „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler. W „Bece” można zjeść na deser - tartę kokosową z czekoladą i musem malinowym. Jest pyszna, spróbujcie sami w puckiej restauracji. Jakiś czas temu wspominaliśmy o szokujących „Kuchennych Rewolucjach”.
Źródło: YouTube/ Check In- Klaudia i Michał