Strzelczyk pokazał przepis na lekki obiad po świętach. 3 składniki na krzyż, a efekt powala

Tomasz Strzelczyk pokazał przepis na lekki obiad po świętach. Takie danie przyda się każdemu, kto podczas Bożego Narodzenia przesadził z ilością zjedzonego karpia i sałatki jarzynowej. Poznaj sposób znanego kucharza, a obiad przygotujesz nie tylko łatwo, ale i bardzo szybko. Smak i zadowolenie domowników gwarantowane.
Strzelczyk z pomysłem na obiad
W wielu domach świąteczne potrawy już się skończyły, a to oznacza, że na obiad w końcu można przygotować coś zupełnie innego. Z pomocą przychodzi Tomasz Strzelczyk, który na swoim kanale na platformie YouTube umieścił przepis na lekki obiad po świętach.
Przygotowana według porad kucharza pierś z kurczaka w towarzystwie pozostałych składników jest soczysta, a przede wszystkim bardzo smaczna. Warto przygotować to danie, bo jest zdrowszą odskocznią od tradycyjnych dań świątecznych i z całą pewnością zachwyci niejednego domownika. Zrób je według poniższego przepisu i przekonaj się o jego smaku.

Szybki obiad z kilku składników
Przepisy Strzelczyka słyną nie tylko z łatwości przygotowania dań, ale też z tego, że do ich przyrządzenia nie potrzeba zbyt wielu składników. Podobnie jest również w przypadku tego lekkiego obiadu. Wśród potrzebnych produktów znalazła się pierś z kurczaka, kasza pęczak oraz warzywa. Biorąc pod uwagę szybkość przygotowania można, podobnie jak sam kucharz, wybrać warzywa mrożone. Niezbędne są również przyprawy, które nadadzą całości odpowiedniego smaku. O tym, co potrzebujesz, dowiesz się więcej, sprawdzając umieszczoną poniżej listę.
Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- 200 g kaszy pęczak
- 200 g mrożonych warzyw
- 200 ml wody
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- olej
- pieprz
- sól
Przepis na lekki obiad po świętach
Oczyszczone z białych błon piersi z kurczaka przypraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie polej mięso odrobiną oleju i wetrzyj w nie przyprawy.
Do naczynia żaroodpornego przesyp przepłukaną kaszę pęczak. Ułóż na niej piersi z kurczaka i obłóż je mrożonymi warzywami.
Wodę wlej do dzbanka i wsyp do niej łyżeczkę soli. Wymieszaj składniki, aby powstał jednolity roztwór. Wlej go przy brzegach naczynia. Danie piecz w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez godzinę. Po tym czasie podawaj na obiad. Po tym, jak szybko potrawa zniknie z talerzy domowników, przekonasz się, czy im smakuje.
Sprawdź także, co działo się przez święta w jednym ze sklepów oraz zobacz, co możesz zrobić z mąki i gorącej wody.






































