Te placuszki są jak ambrozja. Stoi za tym mój sekretny składnik
Placki twarogowe to świetna propozycja na słodki obiad lub na deser. Przyrządzam je z przepisu znalezionego w Internecie, a rodzinie smakują za każdym razem. Istotny jest jeden składnik, który nada placuszkom smaku i odpowiedniej konsystencji. Sposób jest szybki i niezbyt skomplikowany.
Placki twarogowe na każdą okazję
Niedawno szukałem przepisu, z którego można przygotować danie na słodki obiad. Znalazłem go w Internecie i okazał się genialny. Zrobiłem z niego placki twarogowe, które mogą być podawane również na deser. Od pierwszego kęsa zachwyciły całą moją rodzinę, więc z całą pewnością zasmakują również i twoim bliskim.
Najlepsze jest to, że przepis, który poznasz w dalszej części artykułu, nie jest skomplikowany i czasochłonny. Poznaj go, a pyszne danie zrobisz w okamgnieniu. Uważaj, bo ich smak uzależnia i rodzina będzie domagać się, abyś przyrządzała je często.
1 trik i po kamieniu. Czajnik będzie jak nowySmak dzięki temu składnikowi
Placki są tak doskonałe dzięki jednemu składnikowi. Jest nim budyń, który dodany do ciasta sprawi, że będą idealnie wyrośnięte, miękkie i właśnie przez to smaczne. Niezbędne są oczywiście inne produkty, a te poznasz, kiedy zerkniesz na poniższą listę. Pamiętaj, aby nie pomijać żadnego z nich, bo tylko w połączeniu gwarantują udane placki twarogowe. Teraz czas na to, abyś przyrządziła placki twarogowe. O tym, jak to dokładnie zrobić, powiem ci w przepisie umieszczonym poniżej.
Składniki:
- 250 g sera twarogowego
- 2 łyżki proszku na budyń
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru
- ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej
- cukier puder
Przepis na placki twarogowe
Ser przełóż do miski i rozgnieć je za pomocą widelca. Wbij jajka i wymieszaj oba składniki. Następnie wsyp budyń, mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszaj je na jednolitą i gładką masę.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj na nią odrobinę ciasta i formuj z niego niewielkie placki. Smaż je z dwóch stron, do momentu zarumienienia na złoty kolor. Gotowe placki odsącz z nadmiaru tłuszczu i podawaj przyozdobione cukrem pudrem, świeżymi owocami. Zdjęcie wyróżniające pochodzi z kanału Gotuj z Ewą, który znajdziesz zna YouTubie. Sprawdź, przed jakim składnikiem w rosole ostrzega Magda Gessler oraz dowiedz się, z czym nie łączyć ziemniaków.