Te błyskawiczne krokiety bez mięsa robię na okrągło. Nie muszę nawet smażyć naleśników

Krokiety to z pewnością jedno z najbardziej znanych dań polskiej kuchni. Zachwycają swoim niebagatelnym smakiem. Połączenie naleśnika i farszu oraz zawinięcie w charakterystyczny kształt to pomysł na potrawę, za który ktoś powinien dostać medal. Przepis, który chcemy Wam zaproponować, różni się od tradycyjnego, ale jest równie ciekawy i gwarantuje super smak.
Krokiety, czyli proste polskie danie
Krokiety to danie, który jest bardzo proste do przygotowania, lecz trzeba na to poświęcić trochę czasu. Ale uwierzcie, że warto, ponieważ finalnie uzyskamy niesamowity efekt smakowy. To, jakie krokiety przygotujemy, zależy tylko i wyłącznie od nas. Przede wszystkim w pierwszej kolejności musimy usmażyć naleśniki. Następnie zrobić farsz, który może być różny, a decyzja o jego wyborze należy do nas. Zależy, co lubimy, ponieważ krokiety mogą być zarówno z mięsem, jak i z kapustą i grzybami. Nieważne, jaką wersję wybierzemy, obie gwarantują świetny smak.
Tym razem chcemy Wam zaproponować przepis na krokiety, które są trochę inne niż te, które wszyscy znamy.

Przepyszne krokiety z waflami
Krokiety z waflami to świetny pomysł na obiad na piątek. Do ich przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 3 kwadratowe lub prostokątne wafle
- 1 kg ziemniaków
- 2 średniej wielości cebule
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- majeranek
- sól
- pieprz
- olej roślinny
Jak przygotować krokiety z farszem bez mięsa
Jeśli macie ochotę na obiad bez mięsa, to te krokiety będą świetnym wyborem. To tego są bardzo proste w przygotowaniu oraz mają niesamowity aromat. Do tego piękny złoty kolor sprawia, że wyśmienicie prezentują się pod względem wizualnym.
W pierwszej kolejności ugotowane w mundurkach ziemniaki, które są jeszcze ciepłe, obieramy, następnie mielimy, przekładamy do miski i gnieciemy. Następnie cebulę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy i dodajemy do miski. Całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Możemy wybrać również inne przyprawy.
Farsz dzielimy na trzy części i równomiernie rozsmarowujemy na waflach. Następnie zwijamy je w rulony i każdy kroimy na 4 części. Obtaczamy krokiety w rozbełtanym jajku, a później w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Tak przygotowane krokiety są świetnym wyborem na obiad lub kolację.
Sprawdź przepis na pyszną babkę sałatkową. Zobacz patent na kiełbasę ze smalcem w słoikach.






































