Ułóż boczek na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten przepis polecam każdemu

Poznaj przepis na doskonałą przekąskę z ciasta francuskiego. Ten wdzięczny produkt gwarantuje sukces w kuchni. Wystarczy zawinąć w niego smakowite składniki i uczta niemal gotowa. Sama sprawdź, jakie to proste.
Ciasto francuskie niezbędne
Produktem spożywczym, które w ostatnich latach podbiło domową gastronomię, jest bez wątpienia ciasto francuskie. Jest to spowodowane głównie tym, że bez problemu kupisz je w każdym sklepie, jest przy tym tanie, a w dodatku można zrobić z niego przekąski, desery, a nawet dania obiadowe. Wśród tak szerokiego wachlarzu wykorzystania tego składnika, najlepszym wydaje się przepis umieszczony poniżej.
Przygotowana według niego przekąską, będzie znakomitym dodatkiem na różne okoliczności. Jest smaczna, a w dodatku zachwyca smakiem i aromatem, który przyciągnie wszystkich domowników. Zachwycą się nią tak bardzo, że poproszą o dokładkę, dlatego od razu przygotuj przysmak z podwójnej porcji.

Trzy składniki: boczek, ser i ciasto francuskie
Przekąski z ciasta francuskiego kojarzą się ze smakiem i łatwością przygotowania. Żadna z nich nie jest tak dobra, jak ta z poniższego przepisu. Jest to spowodowane głównie składnikami. W tym wypadku nie może zabraknąć sera i to aż dwóch rodzajów. Oprócz nich potrzebny będzie także boczek w plastrach, samo ciasto oraz kilka innych dodatków, dzięki którym przekąska będzie odpowiednio smaczna. Składniki wraz z proporcjami znajdziesz na liście umieszczonej poniżej.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 1 rolka gotowego ciasta francuskiego
- 300 g boczku w plastrach
- 150 g żółtego sera w kostce
- 1 jajko
- 50 g ketchupu
- 80 g masła
- 30 g mąki
- 300 ml mleka
- 50 g startego parmezanu
- pieprz
- sól

Prosty przepis na przekąskę z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwiń na blacie lub stolnicy. Następnie posmaruj je cienką warstwą ketchupu. Ułóż na nim plastry boczku oraz starty na drobnych oczkach tarki ser. Od strony krótszego boczku zawiń całość w rulon. Pokrój go na dosyć grube plastry i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Do miski wbij jajko, rozkłóć je, a następnie posmaruj nim środek zawijańców z ciasta francuskiego. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 30 minut.
W rondlu rozpuść masło. Wlej mleko, wsyp mąkę i wymieszaj składniki. Mieszaninę przypraw pieprzem, solą i dodaj starty parmezan. Wymieszaj składniki i gotuj je, do momentu zgęstnienia sosu. Upieczoną przekąską podawaj z serowym sosem, a będzie smakowała doskonale.
Sprawdź także, do jakiej restauracji wybrał się Książulo oraz dowiedz się, ile kosztuje sok pomarańczowy.






































