Tę zupę robię zawsze, gdy jestem zabiegana. Jest pyszna, szybka i tania, a 1 składnik bosko podkręca smak
Czy niedroga i szybka w przygotowaniu zupa może być też smaczna? Okazuje się, że tak. Gotuję właśnie taką zupę, gdy brakuje mi czasu na przyrządzanie wymyślnych i czasochłonnych potraw. Za każdy razem rezultat mnie zachwyca.
Szybka zupa pełna witamin
Ostatnio brakuje mi czasu na gotowanie. Czy odpuszczam tę czynność? Nic z tych rzeczy! Stawiam na proste dania, które robię raz-dwa. Jednym z nich jest doskonała zupa jarzynowa.
Do przyrządzenia takiej zupy potrzebuję głównie warzyw. Wybieram kalafior, ziemniaki, por, marchewkę i cebulę. Stawiam też na jeden składnik, który fantastycznie podkręca smak tej szybkiej zupy. Dodaję do niej serek topiony. Ten produkt to prawdziwy strzał w 10!
To najsmaczniejszy obiad bez mięsa, jaki znam. Robię go co piątek, domownicy wciąż nie mają dosyćJak ugotować szybką i tanią zupę?
Składniki:
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 4 ziemniaki
- 1 kalafior
- natka pietruszki
- koperek
- por
- 2 ½ litra wody
- sól
- pieprz100 g serka topionego
Cebulę kroimy siekamy i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy pokrojony por i marchewkę. Teraz do garnka ze składnikami dorzucamy pokrojone w średnią kostkę ziemniaki. Wlewamy wodę i mieszamy.
Zupę gotujemy 15 minut pod przykryciem. Po upływie tego czasu dodajemy kalafior podzielony na różyczki. Wszystko gotujemy jeszcze kilka minut. Następnie dodajemy serek topiony. Dorzucamy posiekany koperek, pietruszkę i gotujemy jeszcze 5 minut.
Serek topiony podkręci smak zupy
Nasza zupa jarzynowa zyska jeszcze lepszy smak dzięki dodaniu do niej serka topionego. Stanie się kremowa i aksamitna. Zupa, jak widać jest szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Zawiera dużo warzyw i ani grama mięsa.
Polecam mój sposób na taki szybki posiłek, bo efekt jest znakomity. Zupa syci, rozgrzewa i bardzo dobrze smakuje. Będzie idealna szczególnie jesienią i zimą. Po podgrzaniu jest jeszcze smaczniejsza. Pisaliśmy o zupie pieczarkowej z ziemniakami. Radziliśmy, jak ugotować zupę meksykańską.
Źródło: YouTube/@esschenkochen