Tę zupę robię zawsze, gdy mam mało czasu. Nawet mąż nie kręci nosem, tylko prosi o dokładkę
Brak czasu może być wrogiem w kuchni. Jednak nawet gdy go brakuje, przyrządzam doskonałą i pożywną zupę. Jest tak dobra, że cieszy się dużym powodzeniem i znika w mgnieniu oka z talerzy.
Zupa gołąbkowa z mięsem mielonym zachwyca smakiem
Co robisz, gdy brakuje ci czasu na gotowanie? Rezygnujesz z pichcenia w kuchni? Ja tego nie robię, ale sięgam po sprawdzony sposób na pyszny obiad. Dzięki temu przepisowi gotuje zupę gołąbkową z mięsem mielonym.
To smaczne i treściwe danie uwielbia moja rodzina. Soczyste pulpety w zupie z kapustą i pomidorami smakują, że palce lizać. Ten przepis jest wart polecenia, bo zapewnia smaczny rezultat na talerzu. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Becia gotuje. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Sprawdziliśmy, w którym sklepie zrobisz tańsze zakupy. Wnioski są zaskakująceJak ugotować zupę gołąbkową z mięsem mielonym?
Składniki:
- ½ kg kapusty
- 3 ogony do wywaru
- 1 ½ litra wody
- ½ kg mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- pieprz ziołowy
- 4 łyżki ryżu
- 2 szklanki przecieru pomidorowego
- ok. 1 szklanki soku pomidorowego
- czosnek w proszku
- kwaśna śmietana
- koperek
Przygotowanie zupy zacznij od ugotowania wywaru mięsnego na ogonach. Dołóż drobno poszatkowaną kapustę. Gotuj do miękkości. Następnie zrób pulpety. Do miski przełóż mięso mielone, wsyp sól, pieprz i pieprz ziołowy. Formuj pulpety i wkładaj je do garnka z kapustą.
Gotuj 15 minut na małym ogniu. Wsyp ryż i wymieszaj składniki. Gotuj 20 minut, a następnie wlej przecier pomidorowy, a po kilku minutach sok pomidorowy. Wsyp czosnek i posól do smaku. Zagotuj i odstaw. Następnie zupę gołąbkową z mięsem mielonym podawaj z koperkiem i kleksem kwaśnej śmietany.
Zupa gołąbkowa z mięsem mielonym, czyli szybki obiad
Zupa gołąbkowa z mięsem mielonym jest wyrazista w smaku i zapewnia uczucie sytości. Pełna kapusty, pulpetów i ryżu zaspokoi nawet największy głód. Oprócz tego to pyszne danie zrobisz w prosty i szybki sposób.
Zupa smakuj jeszcze lepiej po ponownym podgrzaniu. Wystarczy na co najmniej dwa obiady i sprawdzi się, gdy brakuje czasu na gotowanie. Pełna smaku i treściwa gwarantuj wartościowy posiłek. Pisaliśmy o tym, jak podkręcić smak konfitur śliwkowych. Podawaliśmy przepis na wyborny sos do kurek.