Zapomnij o wodzie gazowanej i mleku, jeszcze lepsze naleśniki przygotujesz na majonezie. Naleśniki są puszyste i bardzo delikatne, idealne na słodki obiad lub podwieczorek dla całej rodziny. Podaj je z ulubionymi dodatkami, będzie szybko i pysznie.Naleśniki na majonezie są błyskawicznym daniem, przygotujemy je z kilku prostych składników, które z pewnością mamy w domu. Puszyste naleśniki możemy podać z przeróżnymi dodatkami, od cukru pudru, po dżemy, serki, owoce i sos czekoladowy.Moim faworytem są naleśniki na majonezie podane z serkiem waniliowym i owocową konfiturą. Naleśniki smaruję serkiem i dżemem, następnie składam i podaję z owocami sezonowymi. Do naleśników doskonale sprawdzi się również słodki mus z truskawek lub malin.Naleśniki smażmy na naprawdę niewielkiej ilości oleju, najlepiej na specjalnej patelni teflonowej, do której ciasto nie będzie przywierać. Jeśli wlejemy na patelnię dużo tłuszczu, naleśniki będą opite, tłuste, niesmaczne i ciężkostrawne.
Charakterne kopytka z niespodzianką zachwycą smakiem całą rodzinę. Do tradycyjnego ciasta na kopytka dodajmy suszone pomidory i czosnek, a każdy będzie prosił o przepis. Kopytka w nowej odsłonie będą smakować wyśmienicie polane domowym sosem pomidorowym.Kopytka to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Możemy podać je z przeróżnymi dodatkami i zawsze będą pyszne. Kopytka z suszonymi pomidorami i czosnkiem smakują jednak jeszcze lepiej od tradycyjnych, koniecznie musisz ich spróbować.Do kopytek możemy wykorzystać surowe ziemniaki, możemy również zrobić je z ziemniaków, które zostały z obiadu z poprzedniego dnia, dzięki czemu nic w naszej kuchni się nie zmarnuje. Przed przygotowywaniem kopytek, dokładnie ostudźmy ziemniaki, muszą być zupełnie zimne.Do ciasta na kopytka koniecznie dodajmy niecodzienne składniki, które sprawią, że danie błyskawicznie zniknie z talerzy. Suszone pomidory, czosnek, zioła prowansalskie sprawią, że klasyczne kopytka nabiorą wyrazu. Do kopytek najlepiej sprawdzą się pomidory w oliwie.
Ciasto bez pieczenia według przepisu siostry Anastazji to gratka dla każdego łasucha. Masa budyniowa, masa krówkowa, prażone migdały i bita śmietana przełamane są słonymi krakersami, ciasto dosłownie rozpływa się w ustach. Ciasta bez pieczenia są moimi faworytami w upalne dni. Są proste w przygotowaniu, o wiele szybsze od tradycyjnych i smakują fenomenalnie z filiżanką mocnej, czarnej kawy. Niedawno odkryłam kolejne ciasto, które z pewnością będę robić częściej, czyli migdałowiec bez pieczenia.Ciasto bez pieczenia z prażonymi migdałami przepisu siostry Anastazji smakuje rewelacyjnie. Sekretem jest przełożenie słodkich mas słonymi krakersami. Ciasto wygląda również bardzo apetycznie, a jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu.Przed przełożeniem ciasta pamiętaj, żeby dobrze ostudzić masę budyniową, musi być zimna. Puszkę masy krówkowej wstaw do garnka z gorącą wodą, dzięki czemu stanie się bardziej lejąca i łatwiej rozprowadzisz ją na krakersach. Śmietankę ubij na sam koniec, żeby nie opadła.
Naszą propozycją na dziś jest cudowna chałka według przepisu Ewy Wachowicz. Gwiazda dodaje do niej szczyptę wyjątkowej przyprawy, a mianowicie szafranu. Dzięki temu pieczywo wychodzi apetycznie żółte i ma doskonały smak. Będzie idealne na śniadanie lub na podwieczorek. Chałka to rodzaj bułki przygotowywanej ze słodkawego, drożdżowego ciasta. Jest delikatna w smaku, doskonała z masłem, miodem, a nawet żółtym serem. Jeśli macie ochotę na taką właśnie bułkę, ale nie chce wam się wychodzić z domu, możecie przygotować ją własnoręcznie. Najlepiej według przepisu Ewy Wachowicz, która wzbogaca ciasto o szczyptę szafranu. Jaki jest efekt? Przekonajcie się sami.
Ania Bardowska zdradziła swój przepis na wyśmienitą, domową drożdżówkę z owocami letnimi, która podbije serce każdego łasucha. Delikatne, wyrośnięte ciasto, owoce sezonowe i słodka kruszonka to połączenie, którego musisz spróbować.Przepisów na ciasto drożdżowe mamy naprawdę wiele, jednak nie wszystkie są tak proste, a samo ciasto tak smaczne jak od Ani Bardowskiej. Ciasto drożdżowe jej przepisu nie wymaga przygotowania i ruszenia zaczynu, jest więc szybsze niż klasyczne ciasto.Do przygotowania drożdżówki wykorzystajmy ulubione owoce sezonowe, polecam truskawki, wiśnie, jagody, maliny, porzeczki. Drożdżówka wychodzi rewelacyjnie, kiedy pomieszamy owoce i zapieczemy je pod kruszonką, następnie oprószymy cukrem pudrem.Wszystkie składniki na drożdżówkę muszą mieć temperaturę pokojową. Świeże drożdże podgrzewajmy delikatnie z mlekiem, cukrem i masłem, następnie połączmy z resztą składników. Tak przygotowane ciasto jest szybkie i doskonale wyrośnięte.
Wydaje wam się, że biszkopt bez jajek nie wyjdzie? A jednak — przy odpowiednim doborze składników — jest to możliwe. Roślinna receptura oparta jest o jedną prostą sztuczkę, dzięki której ciasto pięknie wyrasta i do złudzenia przypomina jajeczny oryginał. Chodzi o łączenie mokrych składników ze sobą i osobne wymieszanie produktów suchych. Dopiero na koniec miksuje się obie masy. Trzymajcie się tej zasady, a deser zawsze wam wyjdzie. Chcąc upiec biszkopt bez jajek, podobnie jak w przypadku klasycznej receptury, należy ściśle trzymać się proporcji i nie zamieniać swobodnie ilości dodanych składników. Pewne pole manewru mamy jedynie w przypadku octu — oba wspomniane w przepisie będą równie dobre. Należy w tym miejscu jeszcze zaznaczyć, że biszkopt w wersji wegańskiej powinien być wykonany na napoju sojowym. Ma on najwięcej białka ze wszystkich roślinnych alternatyw mleka, a to odegra istotną rolę w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji smakołyku.
Macie ochotę na szybką szarlotkę z bezą, ale na targu nie ma jabłek? Wykorzystajcie czerwone porzeczki. Kwaśny owoc doskonale pasuje do słodkiego białkowego puchu, a kruchy spód uzupełnia tę wspaniałą kompozycję o przyjemnie maślany smak. Musicie spróbować. Porzeczki doskonale zastąpią jabłka w szybkiej szarlotce z bezą. Przygotowany na kruchym spodzie wypiek nie wymaga wiele wysiłku, a efekty zachwycą waszych gości. Warto skorzystać z trwającego sezonu i skusić się na ten niebagatelny w smaku deser.
Robiliście kiedyś naleśniki bez jajek? Jeśli nie, to polecamy spróbować. Smakowite ciasto na ten rarytas można przygotować z zaledwie dwóch składników, a jest nawet lepsze niż klasyczne. Jest miękkie i rozpływa się w ustach. Każdy się skusi.Naleśniki z 2 składników przygotujemy bez jajek i mąki pszennej. Wykorzystamy za to pełną cennych składników odżywczych mąkę gryczaną i mleko. Do bazowego przepisu możecie oczywiście dodawać przyprawy np. cukier, sól czy cynamon. Wszystko zależy od waszych upodobań i przeznaczenia usmażonych naleśników.
Pomysł na pyszną niespodziankę dla całej rodziny? Przygotuj wyśmienite pierogi na słodko z niecodziennym farszem. Zapomnij o truskawkach, jagodach i serze, pierogi z jabłkami i cynamonem będą absolutnym hitem na Twoim stole.Jestem łasuchem i uwielbiam słodkie dania, również obiadowe. W dzieciństwie zupa owocowa i właśnie pierogi na słodko były moimi ulubionymi potrawami i do tej pory lubię do nich wracać. Pierogi z jabłkami prażonymi z dodatkiem cynamonu i cukru wanilinowego rozpływają się w ustach.Ciasto do pierogów na słodko przygotujmy na początku. Musi być elastyczne, miękkie i dobrze wyrobione, wtedy pierogi na pewno będą przepyszne. Farsz również zrobimy błyskawicznie- wystarczy, że podsmażymy na maśle jabłka, dodamy cynamon i cukier.Pierogi na słodko będą smakować wyśmienicie, kiedy podamy je z roztopionym masłem i cukrem, możemy je również delikatnie oprószyć cynamonem, ale nie jest to konieczne. Pierogi z jabłkami i cynamonem pokocha cała rodzina, koniecznie przygotuj dla wszystkich słodką niespodziankę.
Sernik na zimno z serków homogenizowanych to rewelacyjny deser dla całej rodziny. Zrobimy go bez żelatyny, bez śmietany, bez fixów. Wystarczą nam jedynie serki, galaretki, owoce i biszkopty. Sernik bez pieczenia będzie gotowy błyskawicznie.Do zagęszczenia masy z serków homogenizowanych dodajmy galaretki rozpuszczone w mniejszej ilości wody. Do masy najlepiej sprawdzą się galaretki cytrynowe, dzięki którym sernik na zimno z serków homogenizowanych będzie miał orzeźwiającą nutę.Do sernika na zimno z serków homogenizowanych dodajmy sezonowe owoce. Doskonale sprawdzą się maliny, wiśnie, truskawki, porzeczki, borówki, jagody. Owoce możemy również dowolnie mieszać i stworzyć doskonały deser dla całej rodziny.Sernik na zimno z serków homogenizowanych to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ciast. Jest również o wiele tańszą wersją tradycyjnego sernika bez pieczenia. Zimą możemy przygotować sernik z owoców z puszki lub owoców mrożonych.
Kluski śląskie to rewelacyjny dodatek do obiadu. Doskonale smakują z pieczenią, roladami wołowymi, żeberkami wieprzowymi w sosie własnym. Kluski śląskie możemy zamrozić, jednak warto zblanszować je wcześniej, aby były smaczne, elastyczne i świeże. Jak mrozić kluski śląskie?Kluski śląskie to absolutnie genialny dodatek do mięsnych dań. Ciężko jednak idealnie obliczyć produkty na ciasto w taki sposób, aby klusek nie zostało po obiedzie. Jak mrozić kluski śląskie? Na początku należy je zblanszować.Wiele osób popełnia duży błąd, mrożąc surowe kluski w jednym woreczku. Taki sposób mrożenia sprawia, że kluski po wyjęciu z zamrażalnika są zbite w jedną, twardą bryłę, a po ugotowaniu są twarde i gumowate, nie smakują już jak przygotowane wcześniej. Jak mrozić kluski śląskie?Oprócz blanszowania bardzo ważne jest mrożenie klusek etapami. Prosty trik sprawi, że kluski się nie zlepią i będą sprężyste i smaczne nawet po kilku tygodniach. Kluski mrożone muszą gotować się nieco dłużej niż te, przygotowane ze świeżego ciasta.<div id=”onnetworkPlayer”></div><script async type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MkUxLDNlU2osMA==&cid=onnetworkPlayer"></script>
Galaretkowiec bez pieczenia skradnie serce niejednego smakosza. Prosty w przygotowaniu deser na bazie nabiału jest orzeźwiający i delikatny — wprost idealny na lato. Tak lekkiej i pełnej smaku słodyczy dawno nie doświadczyliście. Koniecznie spróbujcie. Smakowity galaretkowiec bez pieczenia będzie idealny na rodzinne przyjęcie czy popołudnie spędzone ze znajomymi. Lekki niczym pianka deser wypełniony jest pełnymi smaku, galaretkami owocowymi. Nie możecie tego przegapić.
Chleb z patelni uratuje nas, gdy nie mamy w domu pieczywa, a szybkie jego kupienie będzie niemożliwe. Prosty i zaskakująco smaczny wypiek przygotujecie niemalże ekspresowo. Będzie chrupiący i aromatyczny. Spróbujecie? Przyrządzony w domu chleb nierzadko smakuje lepiej niż niejeden bochenek zakupiony w piekarni. Czasami jednak pieczywo kończy się, nim zdążymy je przygotować, a sklepy też nie zawsze są otwarte. W takiej sytuacji z pewnością przyda się nasza receptura na pieczywo z patelni.
Ciasto pietruszkowe jest nietypowym wypiekiem, którego warto spróbować. Z recepturą Ewy Wachowicz zrobicie je szybko i sprawnie, a oryginalny smak na długo zapadnie wam w pamięć. Spróbujecie koniecznie — takiego ciasta nie znajdziecie w żadnej cukierni.Ciasta wypiekane z dodatkiem warzywnych purée są delikatne i charakteryzują się unikalnym smakiem. Propozycja Miss Polski nie jest wyjątkiem. Dodatek pietruszki i imbiru nadaje deserowi niezwykłego smaku i sprawia, że po upieczeniu jest ono niezwykle wilgotne. Skusicie się?
Zapraszamy na obłędne kopytka z bobu. Są o niebo lepsze od klasycznych, ziemniaczanych i wyglądają bardzo apetycznie. Można je podać z duszonym mięsem, sosem grzybowym lub okrasić i zjeść, jako letnie danie obiadowe. Robi się je podobnie do kopytek ziemniaczanych — prosto i szybko.Kopytka najczęściej pojawiają się na naszych stołach, gdy zostały nam ziemniaki z wczorajszego obiadu. Wtedy wystarczy wytłuc ziemniaki, dodać kilka składników, zagnieść ciasto i pokroić je na kluski. W sumie tak samo robi się kopytka z bobu.Kopytka można robić z przeróżnych warzyw, najlepiej nieco mączystych po ugotowaniu. Oprócz ziemniaków doskonale nadają się bataty, dynia czy właśnie bób. Kopytka z bobu charakteryzują się zielonym kolorem i niepowtarzalnym smakiem. Przekonajcie się o tym sami.
Szukacie prostego przepisu na szybki sernik z 3 składników? Przychodzimy z pomocą w postaci dwóch sprawdzonych receptur na ten smakowity deser. Każda z nich wymaga jedynie trzech produktów i 15 minut przygotowań. Potem wystarczy już tylko włożyć ciasto do piekarnika i czekać na efekty. Delikatny, lekki i puszysty sernik z 3 składników spodoba się każdemu. Jego zrobienie wcale nie musi wymagać wiele czasu. Dwa sposoby, które dziś dla was przygotowaliśmy, co prawda wymagają, by ciasto piec nieco dłużej niż kwadrans, ale łączenie składników będzie dziecinnie proste.
Nie macie pomysłu na słodkie co nieco? Przygotujcie ekspresowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach według przepisu Ewy Wachowicz. Ten przebojowy deser dla całej rodziny zrobicie szybko i prosto. I nigdy was nie zawiedzie, bo zawsze się udaje. Najsmaczniejsze jest, jednak gdy postoi trochę w lodówce. Co łasuchy powinny mieć w swoich zapasach? Może nie koniecznie gotowe ciasto czy paczkę cukierków, ale z pewnością opakowanie herbatników, budyniu i jakiś dżem. Gdy najdzie ochota na coś słodkiego, wystarczy ugotować budyń, przełożyć nim posmarowane dżemem ciastka i w zasadzie gotowe. Można dodać jeszcze warstwę masy śmietanowej, orzechy, migdały, czekoladę. To już zależy od waszej inwencji i upodobań smakowych. I mniej więcej z takich składników doskonałe ciasto bez pieczenia przygotowała Ewa Wachowicz. Dziś zdradza wam dokładny przepis na ten przysmak.
Karol Okrasa zdradził, jak zrobić idealne ciasto na pierogi. Sekret tkwi w jednej czynności, a mianowicie w odpowiednio długim jego wyrabianiu. Dzięki temu ciasto staje się gładkie i elastyczne i bez trudu można je wałkować, zlepiać i formować. Koniecznie przetestujcie przepis Okrasy.Podstawą udanych pierogów jest odpowiedniej jakości ciasto. Powinno być gładkie, niezbyt twarde i sprężyste. Takie ciasto daje się cienko rozwałkować, bez nadmiernego podsypywania mąką. Jest to niezmiernie ważne, bo nadmiar mąki na powierzchni wykrojonego krążka utrudnia potem dokładnie zlepienie pierogów. A czym się to kończy, wiecie sami. Farsz wypływa w czasie gotowania i z pierogów nici.
Sprawdźcie, jak ciocia Urszula robi puszyste naleśniki z dwóch składników. Co ciekawe, nie używa nawet mleka, tylko jajka i budyń. Ciasta nie spulchnia proszkiem do pieczenia ani pianą z białek, a wychodzą wyjątkowo smaczne. Wy też możecie takie przygotować na śniadanie, czy podwieczorek.Naleśniki mają wiele zalet. Są bardzo smaczne, robi się je szybko i z niewyszukanych składników. Zwykle wystarczy mąka, jajka i mleko. Dziś jednak powiemy wam, jak zrobić puszyste naleśniki nawet z dwóch składników. Będą nimi jajka i proszek budyniowy. Jesteśmy przekonani, że puszyste naleśniki cioci Urszuli z dwóch składników przypadną wam do gustu. Wyróżniają się bowiem nie tylko pulchnością, ale też smakiem. Jakim? To już zależy, po jaki budyń sięgniecie. Najbardziej uniwersalne w smaku będą naleśniki zrobione z budyniem śmietankowym lub waniliowym. Jeśli jednak marzycie o różowych naleśnikach, sięgnijcie po budyń malinowy albo wiśniowy. A może macie ochotę na ciemne naleśniki? Nic trudnego — wystarczy użyć budyniu czekoladowego i gotowe.
Domowe jagodzianki są znakomite. Delikatne ciasto drożdżowe wypełnione słodkimi owocami przygotujecie bez problemu, a zachwytom nie będzie końca. Warto się skusić, bo samodzielnie przyrządzony wypiek będzie o nieco lepszy niż kupiony w cukierni. Jagodzianki są nieodłącznym elementem wakacji. Nie ma chyba smakosza, który jest w stanie oprzeć się delikatnemu drożdżowemu wypiekowi wypełnionemu pysznymi sezonowymi owocami. Puszyste ciasto drożdżowe na maśle i jajkach idealnie uzupełnia słodycz jagód. Spróbujecie?
Chcecie zrobić blok czekoladowy jak za dawnych lat? Z naszym prostym przepisem pyszne ciasto bez pieczenia przygotujecie w zaledwie kwadrans. Z pewnością zachwyci każdego, kto go spróbuje. Blok czekoladowy jest znakomitym deserem bez pieczenia, który spodoba się nie tylko dzieciom. Aromatyczny smakołyk będzie idealny, gdy potrzebujecie słodyczy, by podjąć gości, a nie macie zbyt wiele czasu, by je przygotować. Skusicie się?
Wiecie, że siostra Anastazja wkłada suszone śliwki do sernika? Owoce te są wielką konkurencją dla rodzynek, bo mają intensywniejszy smak i są przyjemnie wilgotne. Poznajcie dokładny przepis na ten przysmak, a najlepiej od razu go przygotujcie. Z pewnością się nie zawiedziecie. Lubicie serniki? My też, bo ten rodzaj ciasta jest nie tylko smaczny i przyjemnie wilgotny, ale też bardzo pożywny. Można zrobić sernik na zimno lub pieczony. Dziś proponujemy wam sernik siostry Anastazji z dodatkiem suszonych śliwek. Ciekawi jesteśmy, czy wy też się nim zachwycicie.
Nie ma lepszego dodatku do rosołu i sosów, od domowego makaronu. Wegański makaron bez jajek przygotujesz w bardzo prosty sposób z trzech składników: mąki, wody i soli. Poznaj szybki przepis na wyśmienity wegański makaron bez jajek.Domowy makaron bez jajek posmakuje każdemu domownikowi. Aby makaron był idealny, elastyczny i delikatny, dodaj do mąki gorącą wodę, a całe ciasto wyrabiaj najpierw przy pomocy łyżki, później ręcznie. Ciasto przygotujesz z 3 składników, które na pewno masz pod ręką.Ciasto na makaron bez jajek wstaw do lodówki na 20 minut, aby odpoczęło i łatwiej się rozwałkowało i kroiło. Ciasto pokrój nożem na cienkie paski i zawiń w gniazda - taki makaron będzie idealny do zupy. Do sosu natomiast przygotuj odrobinę grubszy makaron.Makaron bez jajek będzie gotowy w niecałą godzinę. Makaron gotuj partiami, żeby się nie posklejał. Na wrzątek z dodatkiem łyżeczki soli wkładaj gniazda makaronu i gotuj do wypłynięcia, około 3 minuty.
Pierogi potrafią zachwycić smakiem. Do ich przygotowania wybierzcie mąkę pszenną z młyna Szymanowskiego, a ciasto będzie przyjemnie lekkie i elastyczne. Kupicie ją w każdej Biedronce. Warto spróbować - tak dobrego rarytasu dawno nie jedliście.Pierogi z serowo-ziemniaczanym farszem będą smaczne, jeśli nadzienie zamkniemy w delikatnym i rozpływającym się w ustach cieście. Wykorzystując do jego przygotowania mąkę pszenną typu 480, uzyskamy najlepsze rezultaty. Skusicie się?
Biszkopt jest lekkim i pełnym smaku ciastem, które doskonale smakuje z wieloma dodatkami. Przepis Ani pomoże wam przygotować pyszną czekoladową wersję tego rarytasu. Wystarczy wsypać trzy łyżki kakao, by odmienić ten prosty deser. Spróbujecie?Biszkopt czekoladowy, podobnie jak klasyczny, może stanowić bazę do przyrządzania tortów. Podany solo z sezonowymi owocami i bitą śmietaną też będzie smaczny. Przekonajcie się sami, jak proste i satysfakcjonujące jest to ciasto.
Ciasto drożdżowe zna i lubi wielu smakoszy. Sekretem delikatnego i lekkiego wypieku jest dodanie topionego masła na sam koniec wyrabiania masy. Koniecznie sprawdźcie ten patent. Będziecie zaskoczeni, jak puszysty smakołyk uzyskacie. Ciasto drożdżowe jest jednym z dobrze znanych wypieków domowych. Z odrobiną sera i kruszonka będzie jeszcze smaczniejsze. Przygotowanie wcale nie będzie trudniejsze, zwłaszcza jeśli skorzystacie z naszych wskazówek. Spróbujecie?
Z wczorajszych naleśników możemy przygotować wyśmienity obiad dla całej rodziny. Krokiety z farszem podane z domowym barszczem czerwonym smakują genialnie. Jak zwijać krokiety z naleśników, żeby się nie rozleciały? Mamy najlepszy sposób.Krokiety to nie tylko danie na święta lub większe uroczystości. Przygotujemy je błyskawicznie w domu, wykorzystując naleśniki, które zostały po wczorajszym obiedzie. Krokiety podamy z ulubionym farszem, np. z mięsem, pieczarkami, kapustą. Jak zwijać krokiety?Naleśniki zawsze smaż na specjalnej, niskiej patelni teflonowej, dzięki czemu się nie przypalą. Na patelnię wlewaj małą ilość ciasta i rozlej je równomiernie po całej powierzchni- sekretem pysznych naleśników, a później krokietów, które łatwo się zawija, jest właśnie cienkie ciasto.Krokiety to naprawdę szybkie danie. Skorzystaj z naszego krótkiego poradnika, w którym dowiesz się, jak zwinąć krokiety, jak je panierować i smażyć, aby były smaczne w środku, chrupiące z zewnątrz i nie rozleciały się na patelni.
Pierogi, niezależnie od tego, czy na słodko, czy wytrawnie, są rewelacyjnym daniem obiadowym. Wiele osób popełnia jednak duży błąd podczas odgrzewania potrawy, przez co pierogi są ciężkie i tłuste. Jak odgrzać pierogi?Nie ma lepszego dania od domowych pierogów. Delikatne, cienkie, elastyczne ciasto z farszem w środku dosłownie rozpływa się w ustach. Odgrzewane pierogi będą równie smaczne, jak świeże, jeśli zastosujemy jeden sprawdzony sposób. Jak odgrzać pierogi?Wiele osób podgrzewa pierogi na dużej ilości oleju lub masła. Fakt, pierogi z chrupiącą skórką są równie smaczne, jednak są bardzo ciężkostrawne i kaloryczne. Jak odgrzać pierogi? Pierogi najlepiej odgrzać na rozgrzanej patelni niewielką ilością wody, wtedy będą równie delikatne i elastyczne, jak w dniu, w którym były lepione.Do pierogów możemy również podać wiele smacznych dodatków, które wzmocnią aromat i doskonale połączą się z resztą składników. Poniżej dowiesz się, jak odgrzać pierogi i z czym je podawać, żeby były najsmaczniejsze.