Marzy Ci się szybkie i pyszne ciasto? Pora poznać przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk na apetyczne ciasto Kinder Country. Połączenie herbatników, płatków i dwóch rodzajów czekolady daje wspaniały efekt.
Pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Jakie ciasto upiec na Boże Narodzenie? Seromakowiec jest wart uwagi. Wspaniale będzie się prezentował na świątecznym stole, a jego smak zachwyci każdego domownika.
Malinowa chmurka to kultowe już ciasto z galaretką malinową, masą śmietanową i bezą. Wydaje się wymagać nieco zachodu, ale, jak pokazuje Ania Zyśk, jest łatwe do przygotowania. Gotowe, daje zaś niezwykłą satysfakcję, bo naprawdę pięknie się prezentuje.
Ten tradycyjny makowiec w wykonaniu najbardziej znanej kucharki wśród zakonnic rzeczywiście nie ma w sobie pozornie nic rewolucyjnego. Doskonałość osiąga jednak dzięki niezwykłej pieczołowitości wykonania. Siostra Anastazja pokazuje, jak włożyć całe serce w gotowanie.
Nie masz pomysłu na deser? Poznaj sposób na nieskomplikowany sposób na przysmak z jabłek i ciasta francuskiego. Jego smak zachwyci każdego, a ty przygotujesz go łatwo i szybko. Deser prezentuje się tak, że nada się nawet na świąteczny stół.
Przed tobą najlepsze przepis na świąteczne krokiety. Wystarczy, że naleśniki na nie przygotujesz z jednym dodatkiem. Dzięki niemu wyjdą delikatne i puszyste jak nigdy dotąd. Poznaj przepis, a ciasto na naleśniki już zawsze będziesz przygotowywać w ten sposób.
Zainspiruj się przepisem znanej domowej kucharki i przygotuj według niego obłędny sernik. Jeszcze bardziej zachwyca smakiem i okazałym wyglądem niż ten w wersji tradycyjnej. Przygotowanie ciasta jest banalne i zajmuje tylko kilka chwil. Ciastem nie pogardziłaby nawet sama Magda Gessler.
Pierogi mogą smakować jeszcze lepiej. Poznaj najstarszy, znany przepis na ciasto, a klasyczne danie wyjdzie idealne. Sekret udanego ciasta tkwi, nie tylko w długim wyrabianiu ciasta, ale i niezbędnym, głównym składniku.
Pierniczki są jednym z ulubionych świątecznych przysmaków. Jeszcze masz szansę je zrobić i w święta Bożego Narodzenia cieszyć się ich smakiem. Przepis Ani Bardowskiej na te świąteczne ciasteczka nie ma sobie równych. Skorzystało z niego już wiele osób i każdy był zadowolony.
Świąteczny makowiec może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że poznasz kilka porad dotyczących najważniejszego składnika, a ciasto będzie smakowało jeszcze lepiej. Koniecznie dowiedz się, jak gotować mak do makowca, a już nigdy nie zrobisz tego w inny sposób.
Pierogi są jednym z dań, bez których nie wyobrażamy sobie Wigilii. Przygotowane z kapustą i grzybami i polane zeszkloną na maśle cebulką smakują cudownie. Wystarczy jednak jeden błąd, a cała praca pójdzie na marne. Ciasto zamiast miękkie i elastyczne, stanie się twarde i pierogów nie obroni nawet najlepszy farsz.
Przepis Ani Zyśk to jeden z najszybszych sposobów na karpatkę. W ogóle nie odpalamy piekarnika, a w kuchni spędzimy nie więcej niż 20 minut. Za to ciasto wychodzi pyszne i okazałe.
Ten prosty makowiec bez spodu zawiera nieoczekiwany dodatek – jabłka. Dzięki temu uzyskujemy niezwykłe ciasto, coś w rodzaju makowej szarlotki, czy raczej – szarlotkopodobnego makowca.
Już niedługo na naszych świątecznych stołach pojawią się makowce. Te ciasta są niezwykle lubiane. Teraz można sprawić, że wyjdą pyszne jak nigdy dotąd. Przepis od Ewy Wachowicz na makowca zapewnia doskonały efekt.
Oto przepis na tradycyjne racuchy, które w naszych kuchniach podaje się od dziesięcioleci, a może nawet od wieków. Czasem przygotowujemy je na drożdżach, jednak nie tym razem. Dodajemy za to inny produkt, który idealnie je spulchnia.
Ten przepis należy do kategorii najprostszych na świecie. Nie znaczy to jednak, że często po niego sięgamy. A więc, dla przypomnienia: tak przygotowujemy ciasteczka z ciasta francuskiego.
Makowiec włoski to właściwie bliski krewny tego, który nazywamy japońskim. Łączy je między innymi fakt, że ciasto takie nie ma żadnego spodu, a składa się wyłącznie z masy makowej. Oba łączy też to, że są pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Oto prosty przepis na niezwykle szybką przekąskę. Prosty? Właściwie najprostszy, jaki się da. Jednak trudno oprzeć się temu, co z niego powstaje. Zapewniam, ze warto spróbować.
Jak zrobić ciasto, które pysznie smakuje i efektownie wygląda? Wystarczy skorzystać z tego przepisu. Wkrótce każdy będzie się cieszył ciastem jak z cukierni. Jego przygotowanie jest proste dzięki temu przepisowi.
Tradycyjny makowiec jest pysznym, lecz bardzo czasochłonnym ciastem. Jako, że pracy przed świętami nie brakuje, rok temu postanowiłam ułatwić sobie zadanie i przygotować makowiec, który nie wymaga wyrabiania ciasta i zawijania. W te święta również nie zabraknie go na moim stole.
Oto prosty przepis na ciasto z nietypowego składnika. Kaszka manna świetnie nadaje się jako podstawa wypieków. Deser jest pełny w smaku, tani i pożywny, a przy tym bardzo smaczny. DO tego zachwyca wyglądem, czego chcieć więcej?
Katarzyna Bosacka wprowadza nas w okres świąt. Zamiast przestrzegać przed składnikami w gotowym jedzeniu, zachwala naturalne składniki pierników. O jednym przeważnie zapominamy, zastępując go innym. Ekspertka zwraca na to uwagę.
Kiszona kapusta nie tylko na pierogi i surówki. Poznaj przepis i przygotuj według niego zaskakujące paszteciki z ciasta francuskiego i kapusty. Danie jest naprawdę doskonałe, a ty zrobisz je łatwo i szybko. Spróbuj, a smak zachwyci cię od pierwszego kęsa.
Jeśli lubisz ciekawe rozwiązania w kuchni, to ten przepis jest dla Ciebie. Wystarczy, że połączysz majonez z wrzątkiem, a już niedługo na Twój stół trafi pyszne danie. Ten przepis jest wart wypróbowania w każdej kuchni.
To ciasto z Podlasia wygląda bajecznie i smakuje obłędnie. Złożone z cieniutkich placków przełożonych kremem śmietanowym, jest produktem regionalnym miasta Hajnówka. Mowa o cieście o nazwie Marcinek, na które polecam znakomity przepis.
Wszyscy wiemy, że sekretem doskonałych pierogów jest ciasto. Musi być delikatne, cienkie i elastyczne. Wtedy będzie idealnie komponować się z przygotowanym farszem, a pierogi będą dosłownie rozpływać się w ustach. Niestety wystarczy jeden błąd, by ciasto stało się twarde.
Szukasz przepisu na ciasto, które zachwyci całą rodzinę? Przepis od blogerki kulinarnej Ani Zyśk jest w sam raz dla ciebie. Doskonały orzechowiec z miodem, orzechami i apetycznym budyniem wychodzi, że palce lizać. Koniecznie upiecz orzechowiec, który błyskawicznie zniknie ze stołu.
Zdradzę wam sposób na ciasto, które stanie się hitem w każdym domu. Dzięki pewnemu dodatkowi i prostemu przepisowi upieczemy szarlotkę najlepszą na świecie. W takiej odsłonie będzie idealna na deser i zrobi wrażenie na każdym łasuchu.