Smakosze.pl

Ocet

Ocet - w gastronomii spełnia rolę przyprawy nadającej mocny zapach oraz kwaśny smak potrawom. Idealny do sałatek oraz do marynowania jedzenia.

Widok:

Kafelki

Lista

jajko w koszulce
Porady

Renata Materlińska

Jak ugotować jajko w koszulce? Zdradzamy najlepsze patenty

Czytaj więcej >
ogórki konserwowe
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborne ogórki po grecku do słoików na zimę. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Tarta mizeria o bardzo wyrazistym smaku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Tarta mizeria o bardzo wyrazistym smaku. Sekretem jest jeden wyborny dodatek

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Przepis babci Uli na domowy ocet jabłkowy. Prosty, tani i wychodzi na zdrowie

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Kozackie ogórki w musztardzie są prawdziwym hitem. Podbiją każdy stół

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ogórki po kaszubsku kocha cała Polska. Ich sekretem jest nietypowa przyprawa

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Dlaczego warto dodać ocet do rosołu? Efekt zachwyca

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Cukinia w octowej zalewie z zaskakującym dodatkiem. Doskonała do słoików na zimę

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Dlaczego warto dodać ocet do biszkoptu? Korzyści są ogromne, oto sekret cukierników

Czytaj więcej >
Marynowane prawdziwki - prosty babciny przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Babcia zdradziła recepturę na marynowane prawdziwki. Przekazywana jest z pokolenia na pokolenie

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, ogórki konserwowe
Przepisy

Renata Materlińska

Wyśmienite ogórki konserwowe curry według przepisu niezawodnej siostry Anastazji

Czytaj więcej >
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędna mizeria z dodatkiem octu. Mamy najlepszy przepis

Czytaj więcej >
Surówka chińska z białej kapusty - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przebojowa surówka chińska z białej kapusty. Wyjdzie lepsza niż z restauracji

Czytaj więcej >
Wyśmienita surówka z młodej kapusty według przepis Karola Okrasy
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wyśmienita surówka z młodej kapusty według przepisu Karola Okrasy. Nie czekaj, korzystaj z sezonu

Czytaj więcej >
Jak zrobić karmelizowana cebulę?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić karmelizowana cebulę? Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Charakterne, lekko pikantne ogórki krokodylki. Przebój wśród przetworów

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Najlepsi kucharze dodają do rosołu zaskakujący dodatek. Już 1 łyżka robi ogromną różnicę

Czytaj więcej >
konfitura z czerwonej cebuli
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędna konfitura z czerwonej cebuli. Doskonały dodatek do mięs i serów

Czytaj więcej >
Przepisy

Renata Materlińska

Wyjątkowa sałatka na zimę z buraków i cukinii. Największy przysmak wśród przetworów

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Siostra Anastazja zdradziła recepturę na grzyby marynowane. Największy hit wśród przetworów

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Cukinia po francusku w musztardowej zalewie. Bije na głowę nawet ogórki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ogórki po indyjsku budzą same zachwyty. Kluczowa jest wyjątkowa przyprawa

Czytaj więcej >
surówka z kapusty
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyjątkowa surówka jak z chińskiej restauracji. Kilka chwil, a rodzina oniemieje z zachwytu

Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Cukinia na zimę, która smakuje jak borowiki. Nie ma bardziej zaskakującego przetworu

Czytaj więcej >
Ogórki po watykańsku zachwycą każdego
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chrupiące i słodkie ogórki po watykańsku zachwycą każdego. Przepis jest hitem

Czytaj więcej >
Kalarepa po staropolsku
Przepisy

Renata Materlińska

Kalarepa w śmietanie po staropolsku. Idealna przekąska na lato

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babciny przepis na dynię w occie. Smakołyk jako pierwszy znikał ze spiżarni

Czytaj więcej >
Domowy ocet jabłkowy
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wymieszaj i zalej nim jabłka. Zyskasz wyjątkową miksturę, na pewno przyda się w kuchni

Czytaj więcej >