Smakosze.pl

Ocet

Ocet - w gastronomii spełnia rolę przyprawy nadającej mocny zapach oraz kwaśny smak potrawom. Idealny do sałatek oraz do marynowania jedzenia.

Widok:

Kafelki

Lista

Zimne nóżki w galaretce
Przepisy

Renata Materlińska

Co zrobić, gdy zimne nóżki wyjdą mętne?
Czytaj więcej >
Przypalony garnek
Porady

Adam Moskal

Jak wyczyścić przypalony garnek przy pomocy octu?
Czytaj więcej >
Śliwki w occie na zimę
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robisz śliwki w occie na zimę? Teraz do słoików wszyscy wrzucają też pewne warzywo
Czytaj więcej >
chrzan
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić, żeby tarty chrzan na Wielkanoc nie ściemniał? Wystarczy 1 prosta sztuczka
Czytaj więcej >
Sos z papryczek chili do słoików
Przepisy

Magdalena Patacz

Sos z papryczek chili do słoików - prosty przepis
Czytaj więcej >
Ogórki po kozacku zaskakują zalewą. Najważniejszy składnik: musztarda
Przepisy

Magdalena Patacz

Ogórki po kozacku zaskakują zalewą. Najważniejszy składnik: musztarda
Czytaj więcej >
Surówka chińska z białej kapusty - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przebojowa surówka chińska z białej kapusty. Wyjdzie lepsza niż z restauracji
Czytaj więcej >
Niemiecka surówka z cukinii
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Niemiecka surówka z cukinii bije rekordy popularności. Orzeźwiający dodatek na upały
Czytaj więcej >
Śliwki w occie
Przepisy

Magdalena Patacz

Śliwki w occie na całą zimę
Czytaj więcej >
Jak pozbyć się moli spożywczych z mąki?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak pozbyć się moli spożywczych z mąki? Pomogą nie tylko liście laurowe
Czytaj więcej >
jajko w koszulce
Porady

Renata Materlińska

Jak ugotować jajko w koszulce? Zdradzamy najlepsze patenty
Czytaj więcej >
ogórki na zimę
Przepisy

Renata Materlińska

Jedyne w swoim rodzaju ogórki po chińsku na zimę. Nic lepszego nie zjecie
Czytaj więcej >
czyszczenie patelni
Porady

Renata Materlińska

Jak wyczyścić przypaloną od spodu patelnię? Prezentujemy najlepsze i najszybsze metody
Czytaj więcej >
Hitowe ogórki w plasterkach w zalewie curry. Przebój wśród przetworów
Przepisy

Magdalena Patacz

Hitowe ogórki w plasterkach w zalewie curry. Przebój wśród przetworów
Czytaj więcej >
Ogórki małosolne w kamionce
Przepisy

Karolina Szmulewicz

Jak zrobić ogórki małosolne w kamiennym garnku?
Czytaj więcej >
jak uratować mętną galaretę
Przepisy

Aleksandra Proch

Galareta rybna wyszła mętna? Znamy prosty sposób, jak ją uratować. Sięgnij tylko po 2 produkty
Czytaj więcej >
gotowanie jaj
Porady

Aleksandra Proch

Jak gotować jajka, by skorupki nie pękały? 1 produkt rozwiąże problem
Czytaj więcej >
Szafka z produktami spożywczymi
Porady

Adam Moskal

Szybki, naturalny sposób na pozbycie się moli z szafek w kuchni
Czytaj więcej >
dynia marynowana
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dynia w słodko-kwaśnej zalewie
Czytaj więcej >
surówka
Przepisy

Aleksandra Proch

Chrupiąca surówka do obiadu. Dorzuć do niej 2 pyszne składniki, a będzie hitem
Czytaj więcej >
Sos śliwkowy do schabu
Przepisy

Magdalena Patacz

Sos śliwkowy do schabu - rozkoszny dodatek do obiadu
Czytaj więcej >
lodówka
Porady

Renata Materlińska

Dlaczego warto włożyć mokrą gazetę do lodówki?
Czytaj więcej >
Porady

Dominika Mika

Przepis na miksturę z octu i skorupek z jajek
Czytaj więcej >
Niebywałe, z czego siostra Anastazja robi zalewę do grzybów. Idealna kompozycja przypraw
Przepisy

Magdalena Patacz

Niebywałe, z czego siostra Anastazja robi zalewę do grzybów. Idealna kompozycja przypraw
Czytaj więcej >
Czyszczenie piekarnika
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Piekarnik wyczyścisz samą wodą. Wystarczy jedna sprytna sztuczka
Czytaj więcej >
Jak wyczyścić drewniany chlebak?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak wyczyścić drewniany chlebak?
Czytaj więcej >
zlew
Porady

Renata Materlińska

Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu ze zlewu w kuchni?
Czytaj więcej >
Ogórki po kozacku
Przepisy

Jakub Kossakowski

Charakterne ogórki po kozacku - najlepszy przepis
Czytaj więcej >