Pomysł na surówkę do obiadu? Przygotuj prostą i smaczną surówkę z pora, jabłka, marchewki i szczypiorku, która wzbogaci każde danie, a wszyscy zjedzą obiad ze smakiem. Poznaj przepis na prostą smaczną surówkę z pora do obiadu.Surówka z pora jest rewelacyjnym dodatkiem do obiadu. Pasuje zarówno do mięsnych, jak i wegetariańskich i wegańskich dań, w tym pieczonego schabu, wołowiny, drobiu, placków warzywnych. Surówkę możesz również dowolnie doprawić, smakuje równie dobrze z oliwą z oliwek, co z majonezem.Potrawę koniecznie skrop sokiem z cytryny, dzięki któremu jabłko nie ściemnieje, a surówka będzie wyglądać bardzo świeżo i apetycznie. Rewelacyjnym dodatkiem jest również szczypiorek, który doda charakteru i wyraźnego smaku.
Tradycyjna surówka z pora to pomysł na pyszny dodatek obiadowy. Surówka z dodatkiem jabłka, marchewki, szczypiorku a sosie majonezowo- jogurtowym pasuje do każdego rodzaju mięsa, ryb i dań wegetariańskich.Dania podane z surówką z pora smakują wyśmienicie. Surówka jest lekka, bardzo aromatyczna i bardzo smaczna, rewelacyjnie podkreśla smak każdego dania obiadowego. Surówkę koniecznie przygotuj z dodatkiem sosu majonezowo- jogurtowego.Przed przygotowaniem surówki, posiekaj por i sparz go wrzącą wodą. Ten trik sprawi, że por będzie delikatniejszy. Jabłko po starciu na tarce skrop natomiast sokiem z cytryny. Cytryna nie będzie wyczuwalna, a dzięki niej jabłko na dłużej zachowa ładny, świeży wygląd.Por jest nie tylko smaczny, jest również bardzo zdrowy- jest bogatym źródłem kwasu foliowego i silnych przeciwutleniaczy, które nie dość, że opóźniają procesy starzenia, to jeszcze zapobiegają powstawaniu wielu groźnych chorób.
Surówka z marchewki potrafi być niezwykle soczysta i smakowita. Magda Gessler do lekko słodkiego korzenia dodaje jabłka oraz chrzan, dzięki czemu obiadowy rarytas jest jednocześnie orzeźwiający i pełen charakteru. Warto spróbować - ta kompozycja was zachwyci.Przepisy od Magdy Gessler nie mają sobie równych. Gwiazda popularnego kulinarnego show zdradziła swój niezawodny patent na surówkę pasującą do niemalże każdego obiadu. Kuszące połączenie marchwi, jabłka i chrzanu z pewnością wam się spodoba.
Szukasz pomysłu na lekką, smaczną surówkę obiadową, która będzie pasować do każdego dania? Przygotuj surówkę z pora przepisu Joli, która łączy go z największymi rarytasami. Surówka z dodatkiem jabłka, marchewki smakuje wybornie.Surówki są niezbędne do każdego obiadu. Są lekkie, świeże, wzmacniają smak przygotowanych potraw i dostarczają nam wielu niezbędnych witamin i minerałów. Surówki powinniśmy jeść zwłaszcza latem, kiedy mamy dostęp do świeżych, wygrzanych w słońcu warzyw.Przepis Joli na surówkę z pora jest banalnie prosty, a wykonanie zachwyci całą rodzinę. Surówkę przygotujemy z kilku składników, które z pewnością mamy w domu, jest więc szybka, prosta i pyszna. Jest również bardzo uniwersalna- por świetnie komponuje się z każdym daniem.Jeśli nie lubisz ostrego smaku pora, możesz się go łatwo pozbyć. Wystarczy, że posiekane warzywo włożysz do sitka i przelejesz wrzącą wodą. Por odstaw na kilka minut, żeby wysechł i przełóż go do miski na surówkę- tak przygotowane warzywo będzie delikatniejsze w smaku.
Surówka z marchewki zazwyczaj przygotowywana jest z dodatkiem jabłka. Uzupełnienie smakowitego sosu na bazie śmietany o tarty chrzan sprawi, że smakołyk nabierze charakteru. Spodoba się wam bardziej niż klasyczny słodki miks. Surówka z marchewki jest jednym z prostszych dodatków do drugiego dania. Smakowite warzywo warto połączyć ze słodkim jabłkiem i chrzanem. Lekko ostra i chrupiąca kompozycja spodoba się nawet najbardziej wybrednym domownikom.
Jeśli marzy wam się surówka z marchewki i jabłka jak z restauracji, nasz nowy przepis sprawdzi się idealnie. Zaopatrzcie się w świeże i jędrne pomarańczowe warzywo, a z pewnością uzyskacie smakowity dodatek do kotletów. Spróbujcie koniecznie. Surówka z marchewki i jabłka jak z restauracji jest smacznym dodatkiem do drugiego dania. Chrupiąca i apetyczna kompozycja z dodatkiem soczystego jabłka i świeżutkich marchewek jest prosta w przygotowaniu, a efekt zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Skusicie się?
Młoda kapusta właśnie pojawiła się w sklepach. Warto zaopatrzyć się świeżą główkę i przygotować z niej smakowitą surówkę. Karol Okrasa proponuje, by dodać do warzyw wyborną marynatę na bazie octu jabłkowego. Koniecznie spróbujcie tej odsłony znanej surówki. Z kapusty można przygotować wiele rarytasów. Często robimy z niej gołąbki czy bigos. Młode główki zdecydowanie lepiej jednak wykorzystać jako dodatek do obiadu. Przygotowanie warzywa według pomysłu Karola Okrasy jest niezwykle proste, a surówka wychodzi chrupiąca i smakowita. Skusicie się?
Jak pozbyć się trudnych plam i zaschniętego sera z tarki do warzyw? I tłuste plamy i zaschnięty ser zejdą błyskawicznie, kiedy potraktujesz je czerstwym chlebem lub octem. Poznaj skuteczne, proste i błyskawiczne sposoby wyczyszczenia tarki do warzyw.Domowe sposoby na czyszczenie tarki do warzyw i innych akcesoriów kuchennych jest bardzo skuteczne, proste i tanie. Dzięki wykorzystaniu produktów spożywczych, które mamy pod ręką, błyskawicznie pozbędziemy się największych zabrudzeń, a przy okazji nie traktujemy artykułów chemią.W przypadku tarki do warzyw, jabłek i sera, bardzo zadowalający efekt uzyskamy, jeśli tarkę potraktujemy kawałkiem czerstwego chleba lub octem. Produkty te rewelacyjnie radzą sobie zarówno z zaschniętym serem, jak i tłustymi i ciężkimi do usunięcia plamami.Co zrobić, gdy tarka zaczyna rdzewieć? Natrzyjmy ją solą i sokiem z cytryny i zostawmy na 2 godziny. Po tym czasie umyjmy tarkę i pozostawmy do wyschnięcia, a będzie jak nowa. W ten sposób możemy pielęgnować również inne akcesoria kuchenne.Dowiedz się również, jak dbać o drewniane deski do krojenia, wałek, chochle i inne akcesoria kuchenne- tu poznasz domowe sposoby na impregnację i pielęgnację drewnianych akcesoriów kuchennych.
Surówka z pora, marchewki i jabłka jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych, wegetariańskich i ryb. Lekka, soczysta i chrupiąca wprost rozpływa się w ustach. Biała surówka z pora zachwyci wszystkich domowników. Poznaj prosty przepis na surówkę z pora, nie ma lepszej.Surówki to zawsze świetny dodatek do obiadu. Świeże warzywa połączone z aromatycznymi ziołami, majonezem, jogurtem lub śmietaną doskonale łączą się z innymi składnikami, tworząc wyśmienity i zbilansowany obiad dla najbliższych.Biała surówka z pora z dodatkiem marchewki, jabłka, natki pietruszki, szczypiorku smakuje wyśmienicie, kiedy podasz ją z majonezem i kwaśną śmietaną. Gorąco polecam również dietetyczny majonez, który przygotujesz błyskawicznie, a będzie zdrowszy i mniej kaloryczny niż gotowy produkt.Jeśli szukasz pomysłu na równie pyszne danie dla całej rodziny- tu poznasz przepis na kurczaka w sosie porowym. Przygotujesz go błyskawicznie, bo w piekarniku, a cały obiad błyskawicznie zniknie z talerzy.
Surówka z marchewki i jabłka będzie pasowała do wielu dań obiadowych. Warto przygotować ją z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek. Wtedy będzie lekka, soczysta i niezwykle przyjemna w odbiorze. Zapomnicie, że kiedykolwiek podawaliście ją z majonezem. Surówki są wyśmienitymi dodatkami obiadowymi. Podpowiadaliśmy wam już przepisy na takie klasyki jak colesław czy specjał z czerwonej kapusty. Tym razem przedstawiamy niezwykle prostą recepturę na soczystą kompozycję z marchwi jabłka. Zapomnijcie o ciężkich dodatkach i cieszcie się jej przyjemnym orzeźwiającym smakiem.
Pomysł na lekką, wiosenną i zdrową surówkę obiadową? Poznaj przepis na niezwykłą surówkę siostry Anastazji z zapomnianego warzywa, które słynie z doskonałego smaku. Surówka będzie idealna do mięs, ryb i dań wegetariańskich.Czarna rzepa ma ostry, wyraźny smak przypominający młodą rzodkiew. Jest jednak o wiele bardziej soczysta. Rzepa doskonale sprawdzi się jedzona na surowo jako dodatek do sałatek i surówek- wystarczy wtedy odrobina cukru, aby zneutralizować ostrość.Z pieczonej lub gotowanej rzepy można natomiast zrobić pyszne purée do drugiego dania, lub pokroić na kanapkę. Surówka z warzywa z dodatkiem jabłka i marchewki rewelacyjnie komponuje się z rybami, mięsem i daniami wegetariańskimi.Jeśli szukasz pomysłu na pyszny i pożywny obiad- tu poznasz przepis na soczyste kotlety z kurczaka, podane z ziemniakami i lekką surówką z czarnej rzepy będą hitem na Twoim stole.
Surówka z czerwonej kapusty do obiadu to pomysł na lekką, świeżą, wiosenną i uniwersalny dodatek, który będzie się świetnie komponował z każdym daniem mięsnym i jarskim. Już teraz poznaj przepis na wyśmienitą surówkę, w której główną rolę gra czerwona kapusta.Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, cebulką i oliwą to lekkie i pyszne połączenie, dzięki któremu urozmaicisz każdy obiad. Surówka doprawiona również natką pietruszki i sokiem z cytryny ma świeżą nutę, której nie oprze się nawet największy niejadek.Surówkę podaję głównie do wołowiny, kotletów mielonych, schabowych, kopytek, klusek śląskich. Świetnie smakuje również z kotlecikami warzywnymi, plackami ziemniaczanymi ze śmietaną i do wielu innych potraw.Jeśli szukasz pomysłu na obiad- tu poznasz przepis na zrazy wołowe zawijane z cebulką i ogórkiem, z surówką z czerwonej kapusty i kluskami smakują wyśmienicie.
Surówka francuska jest idealnym dodatkiem do każdego obiadu, w którym potrzebne są intensywne smaki. Pierwsze skrzypce gra w niej ogórek konserwowy, który daje pyszne orzeźwienie i nieco kwaśności. Dopełnia go papryka oraz marchewka konserwowa. Niżej wyjawiamy szczegóły tego prostego przepisu. Surówka francuska wypełniona jest po brzegi warzywami w occie, co spodoba się szczególnie fanom silnych smaków i aromatów. Marynowane w octowych zalewach warzywa świetnie się ze sobą komponują. Dużą zaletą surówki jest sos złożony z octu balsamicznego, oliwy oraz licznych przypraw. Jeśli więc planujesz niedługo przygotować obiad dla całej rodziny, twoi najbliżsi nie zawiodą się, mogąc zjeść tak pyszny dodatek do posiłku.
Surówki są popularnym elementem niemal każdego obiadu. Warto czasem jednak sięgnąć po coś innego niż kapustę i marchewkę. Wypróbujcie nietypową kompozycję na bazie czarnej rzepy. Surówka siostry Anastazji nie ma sobie równych. Koniecznie sprawdźcie, jak smakuje ten specjał. Czarna rzepa nazywana często również czarną rzodkwią, bogata jest w witaminy — m.in. wit. C, B1 i B2 czy PP — a także liczne sole mineralne w tym potas, żelazo, wapń i magnez. Charakterystyczne w smaku warzywo doskonale smakuje na surowo w towarzystwie jabłka i marchewki. Skusicie się?
Szukacie pomysłu na szybką surówkę do obiadu? Wykorzystajcie seler. Wraz z marchewką i jabłkiem smakuje doskonale, a sos na bazie śmietany przełamie delikatną słodycz specjału. Prosty przepis skradnie niejedno serce. Seler jest niedocenianym warzywem korzeniowym, z którego przyrządzimy niejedną smaczną surówkę. Tym razem proponujemy wam bardzo prosty sposób na ten obiadowy dodatek. Połączenie delikatnego smaku selera ze słodyczą jabłka i marchewki zachwyci wielu z was.
Nie wiesz co tym razem podać do obiadu? Jeśli tylko masz pod ręką marchew i gruszkę z łatwością przygotujesz smaczną surówkę. Te dwa składniki wraz z migdałami tworzą kompozycję, która pasuje zarówno do drobiu, jak i do mięsa ryby. Koniecznie spróbujcie. Surówki są doskonałym obiadowym dodatkiem, po który warto sięgać jak najczęściej. Jabłka z selerem czy wyrazistego specjału z pora z pewnością już próbowaliście, dlatego też tym razem proponujemy wam wyśmienite połączenie marchewki i gruszki. Dodamy do nich garść migdałów, by surówka przyjemnie chrupała. Skusicie się?
Obiad bez surówki jest niepełnym posiłkiem, dlatego praktycznie w każdym domu przygotowuje się ją codziennie. Siostra Anastazja zdaje sobie z tego sprawę, dlatego stworzyła wyjątkowy przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. Dodaje do niej paprykę, marchew i jabłko, co jest znakomitym połączeniem. Surówka siostry Anastazji charakteryzuje się ogromną chrupkością, soczystością i różnorodnością smaków. Duża ilość świeżych warzyw i owoców to także konieczność, aby zachować dobre zdrowie i kondycję - z nich pochodzi w końcu znaczna część witamin.
Idealna surówka powinna być na tyle uniwersalna, aby można ją było podać do praktycznie każdego głównego dania. Poniżej prezentujemy przepis na surówkę z białej kapusty, która smakuje jak z chińskiej restauracji. Jej słodko-kwaśny smak, wyjątkowa chrupkość i ogromna soczystość tworzą pyszne połączenie. Surówka przyrządzana w chińskich restauracjach jest zwykle bardzo prostym miksem białej kapusty oraz cienko startej marchewki. Dodatkowo warzywa zalane są dressingiem z octu, oleju soli i cukru. Przygotowanie takiej surówki w warunkach domowy jest banalnie proste i zajmuje maksymalnie 10 minut. Jeśli więc ciągle zastanawiasz się, co możesz przygotować do obiadu, wykorzystaj poniższy pomysł.
Idealnie soczysta i chrupiąca surówka jest obowiązkowym dodatkiem do obiadu - bez niej brakuje świeżości całemu posiłku. Surówka z pora i jabłka idealnie pasuje do każdego mięsnego dania. Odrobina soku z cytryny, który obecny jest w poniższym przepisie, zwiększa właściwości orzeźwiające, a także kontrastuje ze słodkim smakiem jabłek. Surówka z pora i jabłka najbardziej smakuje tradycjonalistom, którzy uwielbiają tradycyjne polskie smaki znane z czasów dzieciństwa. Dawniej taki obiadowy element był bardzo często podawany nie tylko w domach, lecz również barach mlecznych czy restauracjach. Poza orzeźwieniem sok z cytryny pełni jeszcze jedną ważną rolę. Skropione nim jabłko nie czernieje tak szybko, dzięki czemu surówka znacznie ładniej prezentuje się na stole. Pamiętaj, aby sok dodać do owocu zaraz po rozdrobnieniu.
Surówka z marchewki i jabłka jest kultowym dodatkiem do obiadu. Słodki i soczysty specjał w wykonaniu Magdy Gessler zaskoczy niejednego. Gwiazda dodaje łyżkę chrzanu, który sprawia, że surówka nabiera charakteru. Skusicie się? Zdrowy i pikantny warzywny dodatek, jakim jest chrzan, potrafi urozmaicić niejedno danie. Doskonale pasuje m.in. do buraczków, mięsnych sosów czy purée ziemniaczanego. Z marchewką i jabłkiem także będzie wyśmienity.
Zastanawiacie się, jaką surówkę podać do obiadu? Jeśli chcecie, by wszyscy chętnie ją zjedli, postawcie na surówkę z tartej marchewki. Dziś podamy przepis na klasyczną, lekko pikantną surówkę, która oprócz marchewki zawiera także wyrazisty dodatek i uwielbiany sos. Gwarantujemy, że ta surówka pierwsza zniknie z talerzy.Surówka z marchewki należy do jednych z najpopularniejszych, ale też najbardziej lubianych. Jest słodkawa i soczysta, dlatego lubią ją dzieci i dorośli. Jej smak można modyfikować, wzbogacając ją o przeróżne dodatki. Zwykle łączy się ją ze startym jabłkiem, czasem z kawałkami pomarańczy. Dziś jednak połączyliśmy marchewkę z chrzanem i majonezem. Dzięki temu ma wyraźny smak i nie jest sucha.
Surówka z pora i marchewki to wyśmienity dodatek do obiadu. Świetnie łączy się z daniami mięsnymi, wegetariańskimi i rybami, tworząc wyjątkową potrawę dla całej rodziny. Surówka o również prawdziwa bomba witaminowa. Poznaj przepis na zdrową i pyszną surówkę z pora i marchewki do obiadu.Surówka z pora i marchewki z jabłkiem, szczypiorkiem, skropiona oliwą to doskonały pomysł na szybką surówkę, która posmakuje każdemu. Surówka ma lekko słodki smak z orzeźwiającą nutą i aromatem oliwy z oliwek, jest lekka i pyszna. Surówka świetnie smakuje podana między innymi z pieczoną karkówką, smażonym dorszem i placuszkami z cukinii.Surówka, oprósz smaku, posiada również wiele witamin, minerałów, między innymi witaminę C, witaminę B, beta-karoten, potas. Przeciwutleniacze natomiast wzmacniają organizm, oczyszczają go z toksyn i szkodliwych substancji i opóźniają procesy starzenia. Surówka z pora i marchewki to dosłownie zdrowie na talerzu. Surówkę skrop sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało, a surówka wyglądała bardzo apetycznie. Schłodzona smakuje najlepiej, wstaw więc ją do lodówki na 10-15 minut przed podaniem. Nie zapomnij również o szczypcie cukru, który świetnie łączy się z jabłkiem i warzywami.Surówkę z pora przygotujesz również z innymi dodatkami, na słodko- tu poznasz przepis na wyśmienitą surówkę z pora z rodzynkami i ananasem.
Surówka z marchewki jest obiadową klasyką, którą każdy zna i uwielbia. Idealnym sposobem, aby urozmaicić na nią przepis, jest przygotować ją z dodatkiem masła orzechowego. Dzięki niemu surówka nabiera idealnej konsystencji, a także staje się znacznie bardziej sycąca - co w czasie zimy jest bardzo wskazane.Surówka z marchewki zachwyca swoją kruchością oraz słodkością, dlatego tak często podaje się ją do najróżniejszych potraw. Zazwyczaj nakłada się ją na talerz w obecności pieczonego kurczaka lub innych dań, których podstawą jest mięso. Poniżej mamy znacznie smaczniejszą wersję tej surówki. Dzięki dodaniu do marchewki masła orzechowego dodatek obiadowy staje się bardziej kremowy oraz intensywniejszy w smaku. Takie cechy mogą być szczególnie pożądane zimą, kiedy organizmy ludzi potrzebują większej ilości kalorii. Bez nich łatwo o wychłodzenie oraz infekcje.
Surówka z czerwonej kapusty surowej to pomysł na wyjątkowo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Surówka to prawdziwa bomba witaminowa, a przygotujesz ją w zaledwie kilka minut. Poznaj przepis na pyszną surówkę z czerwonej kapusty surowej, idealną do pyz z mięsem i innych potraw. Kapusta czerwona jest bardzo zdrową kapustą, zawiera duże ilości witamin, w tym witaminę C, witaminy z grupy B, które wzmacniają naszą odporność i cały układ nerwowy. Kapusta czerwona to również źródło antyoksydantów o działaniu przeciwzapalnym, opóźniającym starzenie i antynowotworowym.Surówkę z kapusty czerwonej przygotujesz błyskawicznie, jest świetnie doprawiona, smaczna i doskonale łączy się z wieloma daniami mięsnymi, rybami i daniami wegetariańskimi. Ugotuj na obiad pyzy z mięsem z surówką z czerwonej kapusty, a danie będzie Twoim kulinarnym hitem.Jeśli szukasz pomysłu na kolejną surówkę na bazie kapusty- tu poznasz przepis na wyśmienitą surówkę z kapusty pekińskiej, idealną do obiadu.
Surówki są istotnym elementem obiadowego dania w wielu domach. Warto skusić się na zimową wersję kapusty z marchewką. W chłodne dni sięgnijmy po dostępne warzywa i owoce, czyli po szklarniowego ogórka i jabłko. Surówka będzie tak smaczna, ze z pewnością powtórzycie jej przygotowanie. Klasyczne surówki takie jak colesław mogą się znudzić. Warto odświeżyć klasykę, czyli kapuścianą surówkę z dodatkiem marchewki, dodając do niej ogórka i jabłek. Kompozycja jest lekka i orzeźwiająca, a przy tym dobrze skomponuje się z pozostałymi składnikami obiadu.
Surówka z pora z majonezem to świetny pomysł na dodatek do obiadu dla całej rodziny, jest bardzo aromatyczna i ciekawa w smaku i doskonale komponuje się z mięsem, rybami i daniami wegetariańskimi. Poznaj przepis na surówkę z pora z majonezem do obiadu.Surówka z pora z majonezem jest prostą surówką, która wychodzi za każdym razem. Por, jabłka i marchew wzmacniają odporność, dzięki czemu danie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Surówka doskonale smakuje z rybami, wegetariańskimi kotlecikami i delikatnym mięsem, np. pieczoną karkówką w papilotach. Surówkę przygotujesz z kilku podstawowych składników, a jej smak zachwyci wszystkich domowników. Surówka jest słodka, lekko kwaśna, orzeźwiająca z wyczuwalną ostrością, jaką daje por. Całość otulona delikatnym majonezem ze śmietaną wprost rozpływa się w ustach.Jeśli szukasz pomysłu na inne, smaczne surówki obiadowe z pora- tu poznasz przepis na surówkę z kapusty i pora, doskonałą do dań mięsnych, ryb i potraw wegetariańskich.
Surówki są pysznym dodatkiem do mięs, placków czy warzywnych kotletów. Warto urozmaicić swój repertuar kulinarny w tym zakresie i choć raz przygotować surówkę z marchewką w nieco inny sposób. Wrzucając do marchwiowo-jabłkowej masy chrzan, uzyskamy przyjemnie pikantną kompozycję, którą dopełni smak delikatnie kwaśnej śmietany. Sięgnijcie po tę surówkę już dziś, a zapamiętacie ją na dłużej. Proponowaliśmy wam już inne pyszne surówki z dodatkiem marchwi. Coleslaw z czerwonej kapusty czy surówka z selerem to tylko wybrane receptury, z których możecie skorzystać, planując obiad. Dziś polecamy wam wyjątkowo pyszną, słodko-pikantną kompozycję z dodatkiem chrzanu i jabłka. Pokochacie to połączenie.
Szukasz pomysłu na szybką i smaczną surówkę do obiadu? Przygotuj surówkę z pora, marchewki i jabłka z sosem majonezowo- jogurtowym. Surówka jest lekko ostra, słodka i kwaśna, a sos rewelacyjnie uzupełnia jej wyjątkowy smak. Poznaj przepis na obiadową surówkę z pora, marchewki i jabłka.Surówka z pora, marchewki i jabłka jest pysznym dodatkiem zarówno do dań mięsnych, ryb, jak i potraw wegetariańskich, np. kotletów z kalafiora i kaszy jaglanej. Surówka świetnie łączy się również z kluseczkami, ziemniakami i mięsnymi sosami. Surówka skradnie serca wszystkim smakoszom. Połączenie ostrego pora, słodkiej marchewki i kwaśnego jabłka nadaje surówce ciekawego smaku, a delikatny sos na bazie jogurtu i majonezu świetnie łączy wszystkie składniki. Surówkę dopraw wyłącznie solą i pieprzem, aby nie zmienić jej smaku. Jeśli szukasz pomysłu na surówkę, którą również charakteryzuje bogactwo smaków- tu poznasz przepis na prostą surówkę obiadową z marchewki, jabłka i selera.