Układa kinderki i zawija. Ten deser to hit
Na dzisiejszy deser przygotuj proste rogaliki. Ich smak podbije podniebienia wszystkich domowników. Z przepisem umieszczonym w dalszej części przygotujesz je niezwykle łatwo i co najważniejsze szybko. Uważaj, bo smak uzależnia i będziesz musiała robić je bardzo często.
Kinderki w cieście zaskoczą każdego
Każdy z nas jest łasuchem, który lubi przekąsić słodką przekąskę w ciągu dnia. Dlatego koniecznie musisz wypróbować przepis na proste rogaliki. Swój doskonały smak zawdzięczają Kinderkom, czyli czekoladowym batonikom, które uwielbiają przede wszystkim dzieci.
Odpowiednio zawinięte Kinderki w cieście zagwarantują doskonały smak rogalikom. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak je przygotować w łatwy i szybki sposób. Przygotowanie tej słodkiej przekąski na deser jeszcze nigdy nie było tak łatwe.
Które żółtko jest najzdrowsze? Pomarańczowe czy żółte?Proste rogaliki z tanich składników
Łatwe rogaliki mają także tę zaletę, że przygotujesz je z kilku tanich produktów. Do tych najważniejszych należą wspomniane już Kinderki oraz ciasto francuskie. Ich dokładnie proporcje oraz pozostałe składniki poznasz, kiedy sprawdzisz listę umieszczoną poniżej. Pamiętaj, aby żadnego z nich nie pomijać, a deser wyjdzie doskonały. Zdjęcie ilustrujące przygotowanie pochodzi z kanału Anna's Bakę Channel, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 400 g ciasta francuskiego
- 200 g batoników Kinder
- 1 jajko
Przepis na proste rogaliki
Przygotowanie rogali rozpocznij od wyłożenia ciasta na oprószony mąką blat. Rozwałkuj je na cienkie placek, a następnie przekrój je na pół wzdłuż dłuższego boku. Przy krawędziach ułóż w odstępach Kinderki. Zrób to, jak na zdjęciu umieszczonym powyżej i pokrój ciasto na kawałki za pomocą okrągłego noża.
W cieście zawiń po dwa czekoladowe batoniki, a następnie sklej krawędzie ciasta. Zawiniątka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski wbij jajko i roztrzep je. Posmaruj nim wierzch ciasta. Bułeczki piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po przestudzeniu podawaj je na deser.