Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Ułóż jabłka na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten deser robię w kilka minut
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 16.04.2024 19:37

Ułóż jabłka na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten deser robię w kilka minut

deser z ciasta francuskiego i jabłek
Fot. YouTube/Appetizing.tv-Baking Recipes

Z tym przepisem zrobisz szybki i przepyszny deser. Zaskocz nim swoją rodzinę. Będzie doskonały w smaku, a ciasto francuskie w rolce zagwarantuje, że na pewno się uda. Zrób smakowity deser i przekonaj się sama.

Najlepszy sposób na szybki deser

Nie znam lepszego sposobu na deser, dlatego postanowiłem podzielić się nim razem z tobą. Ma wiele zalet, a do tych najważniejszych należy oczywiście doskonały smak oraz szybki czas przygotowania. Sam przepis jest bagnie prosty, więc każdy sobie poradzi.

Najważniejsze jest również to, że do przygotowania tej słodkiej przekąski nie potrzebujesz zbyt wielu składników. Wszystkie wypisałem ci na liście poniżej. Zapozna się z nią oraz z przepisem i zrób deser nawet dzisiaj. Na pewno zdążysz. 

krojenie jabłek.jpg
Fot. YouTube/Appetizing.tv-Baking Recipes
Podsmaż cebulę na patelni i wrzuć jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie i kolację

Deser nie tylko z jabłek

Aby deser był szybki i udany będziesz potrzebować ciasta francuskiego z rolki. Cena jest jego dodatkową zaletą. Oprócz niego będziesz potrzebować jabłek. Wybierz te najświeższe oraz najbardziej słodkie. Zerknij na listę poniżej i sama zobacz, jak nie wiele potrzeba, aby mieć pyszny sekund w mig.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jabłka
  • 40 g cukru
  • odrobina cynamonu

Przepis na szybki deser

Jabłka dokładnie umyj, następnie je obierz, przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Owoce pokrój w cienkie plastry. Ciasto francuskie rozwiń i ułóż na nim plasterki jabłek jak na zdjęciu znajdującym się poniżej. 

Obsyp je cukrem oraz cynamonem. Następnie zawiń ciasto w rulon. Pokrój na kawałki o szerokości około 2 centymetrów. Ułóż je poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie obsyp je cukrem oraz cynamonem, ale tym razem po wierzchu. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 20 minut i gotowe. Sprawdź prosty przepis na sernik oraz dowiedz się, więcej o czekoladzie

ukąłdanie jabłek .jpg
Fot. YouTube/Appetizing.tv-Baking Recipes