Wachowicz wlewa do naleśników aż 2 napoje. Wychodzą idealne
Znamy niezastąpiony przepis na naleśniki. Jego autorką jest nie kto inny, jak sama Ewa Wachowicz. Sekret jej złocistych placuszków tkwi w płynnych dodatkach. Najlepsze ciasto nie może powstać bez mleka i wody gazowanej.
Czym charakteryzują się naleśniki z przepisu Ewy Wachowicz?
Naleśniki od Ewy Wachowicz wychodzą elastyczne i delikatne. Podczas zawijania farszu nie kruszą się, ani nie pękają. Do ich przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników. Po prostu wymieszaj je sobą, usmaż i gotowe.
Naleśniki od Ewy Wachowicz, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego Instagrama, przyrządzane są z dodatkiem cukru. Dzięki temu wychodzą słodkie, idealne do wersji deserowych. Przygotuj do nich ulubioną wersję nadzienia serowego, np. z dodatkiem czekolady, owoców lub najprostszego cukru pudru. Gwarantujemy, że na jednej sztuce nikt nie będzie w stanie poprzestać.
Klienci Lidla bija na alarm, sieć się tłumaczy. Poszło o cukierPrzepis na naleśniki z dodatkiem mleka i wody gazowanej
Składniki:
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- klarowane masło do smażenia
Jak zrobić idealne naleśniki z przepisu Ewy Wachowicz?
Jajka na naleśniki wbij do dużej miski. Dodaj do nich cukier, sól oraz mleko. Następnie do składników przesiej mąkę.
Wszystkie produkty na naleśniki wymieszaj za pomocą miksera. Dolej do nich szklankę wody gazowanej. Całość wyrób na gładkie i jednolite ciasto. Na koniec odstaw je na bok na ok. 30 minut, aby odpoczęło.
Patelnię z klarowanym masłem do smażenia naleśników bardzo dobrze rozgrzej. Wylewaj na nią niewielkie porcje ciasta. Placuszki smaż na złocisty kolor z obu stron. Podawaj zawinięte z ulubionym słodkim farszem. Jednoskładnikowe bardzo zdrowe naleśniki są hitem internetu. Nie zgadniecie z jakiego popularnego warzywa Wachowicz robi placki.
Źródło: ewawachowicz