Zapomnij o ziemniaczanych. Wachowicz robi placki z niezwykle zdrowego warzywa
Ewa Wachowicz zdradziła przepis na placki z cebuli. Gotowe danie smakuje o wiele lepiej niż placki ziemniaczane. Jest wyraźne w smaku, chrupiące i niezwykle aromatyczne. Placki przygotujesz w dosłownie kilka chwil i każdy będzie prosił o dokładkę.
Placki z cebuli biją na głowę placki z ziemniaków
Placki z cebuli według przepisu Ewy Wachowicz wychodzą perfekcyjnie za każdym razem. Doprawione świeżym koperkiem i ząbkiem czosnku są niezwykle aromatyczne i pełne smaku. Placki są świetną propozycją na szybki i tani obiad dla całej rodziny.
Do przygotowania placków z cebuli potrzebujesz dodatkowo jajek i mąki. Bardzo ważny jest również cukier, dzięki któremu cebula ma zdecydowanie łagodniejszy smak. Gotową masę przekładaj na patelnię przy pomocy łyżki i smaż na złoty kolor.
Placki z cebuli Wachowicz podaje z kiełbasą z pstrąga i kwaśną śmietaną. Danie możesz podać również z innymi dodatkami, np. posiekanym szczypiorkiem lub aromatycznym sosem. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Wachowicz, ewawachowicz.pl.
Nie ze skwarkami, nie z tartą bułką. Kopytka polej tą okrasą. Będą lekkie i aromatyczneWachowicz zdradziła przepis na placki z cebuli
Składniki:
- 3 duże cebule
- 2 jajka
- pęczek koperku
- ząbek czosnku
- szczypta cukru
- sól, pieprz
- 4 łyżki mąki pszennej
- masło klarowane do smażenia
Jak zrobić kotlety z cebuli? Będą idealne na obiad
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Przełóż do miski, oprósz cukrem, solą, pieprzem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie dodaj posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbij jajka i wsyp mąkę.
Całość dokładnie wymieszaj. Masę wykładaj na patelnię z mocno rozgrzanym masłem klarowanym. Smaż po kilka minut na stronę, do uzyskania złotego koloru. Placki z cebuli podawaj z ulubionymi dodatkami, smacznego.
Wachowicz robi kotlety mielone aż z dwóch rodzajów mięsa. Smakują obłędnie. Dowiedz się również, jak Wachowicz przygotowuje gołąbki. Danie zalewa aromatyczną zupą.