Weź banany, płatki owsiane, jabłko i jajka. Już nie będziesz chciał jeść innego śniadania
Nie masz pomysłu na śniadanie? Zainspiruj się i przygotuj takie jak z przepisu. Jest lekkie, ale też na tyle sycące, że dostarczy ci niezbędnej energii na cały poranek. Wypróbuj ten sposób, a na pierwszy posiłek nie przygotujesz nic lepszego. To banalnie łatwe i mało czasochłonne.
Śniadanie to podstawa każdego dnia
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem każdego dnia. Nie tylko dlatego, że jest tym pierwszym, ale też dlatego, że dostarcza niezbędnej w pierwszej połowie dnia energii. To właśnie ona gwarantuje poprawne funkcjonowanie organizmu oraz ułatwia koncentrację. Dlatego pod żadnym pozorem nie można pomijać tego posiłku.
W dobie pośpiechu i wszechobecnego braku czasu wiele osób nie jest w stanie, przygotować sobie śniadania. Na szczęście istnieje taki przepis, jak ten, który poznasz za chwilę. Z nim to pierwsze danie zrobisz w kilka minut i co najważniejsze z kilku smacznych i łatwo dostępnych składników.
Najgorsze co można pić podczas upałów. Zielarka mówi wprost: “Babcie wiedziały i ostrzegały”Szybkie śniadanie dzięki składnikom
Krótki czas przygotowania śniadania z przepisu wynika z użytych składników. Są to między innymi owoce, płatki owsiane i jeszcze kilka innych. Poznasz je wszystkie, kiedy tylko sprawdzisz listę umieszczoną poniżej. Przygotuj wszystko, co niezbędne, a potem zrób z nich wyborne śniadanie. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Gesundes Essen, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 1 banan
- 1 jajko
- 1 jabłko
- 1 szklanka mleka
- odrobina masła
- 100 g płatków owsianych
Przepis na śniadanie
Zacznij od obrania jabłka. Następnie wykrój z niego gniazda nasienne, a owoc pokrój w cienkie plastry. Obranego banana przełóż do miski i rozgnieć go za pomocą widelca. Wsyp do niego płatki i wymieszaj ze sobą oba składniki. Następnie zalej je mlekiem i wbij jajko. Ponownie wymieszaj całość.
Na patelnię włóż masło i podgrzewaj je na średnim ogniu. Kiedy stanie się płynne, wlej masę z jajka i płatków. Na wierzchu ułóż plastry jabłka. Placek smaż z dwóch stron pod przykryciem, do momentu zarumienienia na brązowy kolor. Gotowe danie podawaj na śniadanie. Sprawdź