Weź boczek, natrzyj pastą i zawiń w papier do pieczenia. Obok tego przysmaku nikt nie przejdzie obojętnie
Obok tego dania żaden mięsożerca nie przejdzie obojętnie. Boczek w ostrej i aromatycznej paście wychodzi, że palce lizać. Pieczone mięso rozpływa się w ustach i jest idealne na obiad.
Boczek pyszny jak nigdy dotąd
Boczek często wykorzystywany jest w kuchni. Jajecznica na nim ma wyjątkowy smak, zapiekanki i omlety też zyskują na smaku. Jednak boczek warto przyrządzić na obiad. Najpierw należy zrobić aromatyczną pastę z przypraw i musztardy. Posmarowany nim boczek trafia do piekarnika.
Już wkrótce zagości też na stole. Wychodzi mięciutki i o wyrazistym smaku. Mięso rozpływa się w ustach i sprawia, że każdy sięga po dokładkę. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Mutter Rezept. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Już odrobina działa cuda na odchudzanie. Prawie każdy ma go w kuchni, niemal nikt nie używaJak zrobić boczek w paście na obiad?
Składniki:
- 900 g boczku wieprzowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka chrzanu
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
Przygotowanie boczku zacznij od umycia go i osuszenia. Mięso odłóż i przygotuj pastę, którą natrzesz boczek. Do miski wsyp sól i pieprz. Dołóż chrzan i musztardę. Dodaj zioła prowansalskie i słodką paprykę.
Składniki dokładnie wymieszaj. Gotową pastą natrzyj mięso i zawiń je w papier do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut. Po upływie tego czasu danie jest gotowe do podania.
Boczek na obiad, że palce lizać
Boczek po upieczeniu w paście jest niezwykle mięciutki i soczysty. Wyróżnia się dość ostrym smakiem i pięknie pachnie. Tak przyrządzone mięso będzie idealne z ziemniakami i ulubioną surówką. Obiad w takim wydaniu jest smaczny i bardzo pożywny.
Wypróbuj przepis na obiad z boczkiem. Danie jest warte polecenia, a do tego proste w przygotowaniu. Z kilku składników przygotujesz obiad, który sprawi, że ślinka sama cieknie. Pisaliśmy o tym, ile można zarobić na smardzach. Radziliśmy, jakich części z kurczaka lepiej nie jeść.