Weź twaróg i jabłka i ułóż na cieście francuskim. To najszybszy deser na Dzień Babci
21 stycznia to dzień, kiedy wszystkie wnuczęta odwiedzają swoje babcie. W gości nie wypada iść z pustymi rękoma, dlatego zachęcamy, aby wnuczki i wnuczkowie przygotowali przepyszny deser na Dzień Babci. Jego przygotowanie jest banalne, a pieczenie zajmuje tylko chwilę.
Doskonały deser na Dzień Babci
Dzień Babci to jedno z ważniejszych świąt w ciągu roku. Na taką okazję należy przygotować coś specjalnego. Dlatego koniecznie poznaj przepis na smaczny i łatwy w przygotowaniu deser. Niejedna babcia ucieszy się z ze słodkiej przekąski, a ten, kto ją przygotuje ,zyska uznanie w oczach babci i zostanie najukochańszą wnuczką lub najukochańszym wnuczkiem.
Wypróbuj przepis umieszczony poniżej, a na pewno sprawisz babci wielką przyjemność. Jak się okaże, nie trzeba mieć wielkich zdolności cukierniczych, aby wypiekać znakomite desery. Zrób i przekonaj się jakie to proste.
Pokazał nowość z Biedronki. Internet oszalałCiasto francuskie i dodatki
Podstawą deseru na Dzień Babci jest oczywiście ciasto francuskie. Na całe szczęście nie musisz przygotowywać go własnoręcznie. Wystarczy, że kupisz to gotowe w rolce, które dostępne jest w każdym supermarkecie.
Aby deser był deserem, potrzebne są także inne składniki. W tym wypadku będzie to twaróg oraz jabłka. Dla ułatwienia przygotowań, poniżej umieściliśmy listę z potrzebnymi składnikami. Przygotuj jej wszystkie, a deser będzie udany.
Składniki:
- 1 rolka gotowego ciasta francuskiego
- 300 g twarogu
- 2 jabłka
- 1 łyżka skrobii
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
Przepis na deser z ciasta francuskiego z jabłkami
Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy. Następnie podziel je na osiem, równych kwadratów.
Do miski przełóż twaróg i rozgnieć go. Dodaj cukier, skrobię i wymieszaj składniki. Gotowy twaróg wyłóż na kawałki ciasta. Jabłka dokładnie umyj, a następnie wydrąż z nich gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Owoc ułóż na twarogu.
Rogi każdego kawałka ciasta zwiń do środka i sklej je ze sobą. Zawiniątka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ich wierzch posmaruj roztrzepanym żółtkiem i obsyp cukrem. Ciastka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, do momentu wyrośnięcia i zarumienienia ciasta. Deser podawaj po wystygnięciu w towarzystwie dobrej herbaty lub kawy.
Sprawdź także, jakich produktów nie popijać kawą oraz dowiedz się, jaki nowy produkt pojawił się w Biedronce.