Weź widelec, natkę pietruszki i zrób tę sztuczkę. W życiu sama bym na to nie wpadła
Czy wiecie, co się stanie, gdy weźmiecie widelec i natkę pietruszki? Warto wypróbować tę sztuczkę kuchenną. Ułatwi ona nam bardzo życie w kuchni. Po co się męczyć z pewną czynnością, gdy może być łatwiej. Polecam ten trik każdemu.
Sztuczka kuchenna, czyli będzie łatwiej
Czy lubicie gotować? Ja bardzo lubię! Jednak zanim dojdzie do gotowania, to musimy przygotować pewne produkty. I tu możesz zacząć się problem. Wiele warzyw musimy przed gotowaniem oberwać z łodyżek.
To czasem bywa monotonne i zabiera trochę czasu. Czy można jakoś tę czynność uczynić łatwiejszą? Teraz wiem, że tak. Korzystam ze sztuczki kuchennej, którą wszystkim polecam.
Gotuję ryż i mieszam z marchewką. Gdy zrobiłam ten obiad po raz pierwszy, mąż prosił o dwie dokładkiWidelec i natka pietruszki, czyli przydatna sztuczka w kuchni
Natkę pietruszki zwykle najpierw obrywamy z łodyżek. Natka jest smacznym i zdrowym dodatkiem do różnych potraw. Dodajemy ja do zup, czy surówek. Zanim posiekamy natkę, która trafi na nasze talerze, to musimy ją oberwać z łodyżek.
Wiele osób nie lubi tej czynności, bo zabiera trochę czasu. Ja też za nią nie przepadałam. Jednak odkąd poznałam sztuczkę kuchenną z widelcem i natką pietruszki, to ta czynność stała się prostsza. Od czego zacząć?
Wypróbuj tę sztuczkę kuchenną w swojej kuchni
Potrzebujesz pęczek natki pietruszki i widelca. Teraz widelec wkładasz tak, by łodyżka znalazła się między ząbkami i przeciągasz widelcem po pietruszce. Natka zostaje zerwana przez widelec i zostaje od razu na widelcu. W ten sposób błyskawicznie i bez żmudnego zrywania natkę masz pod ręką.
Ten sposób na natkę pietruszki bardzo ułatwia życie w kuchni. Zerwanie listków trwa dosłownie chwilę. Teraz możesz już siekać natkę. Polecam ten patent na zrywanie natki pietruszki z łodyżek, bo jest szybki i skuteczny. Pisaliśmy o sztuczce z użyciem plastra cytryny i jajkami. Polecaliśmy też patent na banany z użyciem folii spożywczej.