Smakosze.pl

YouTube/@5MinuteCraftsDIY

Weź widelec, natkę pietruszki i zrób tę sztuczkę. W życiu sama bym na to nie wpadła

26 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Czy wiecie, co się stanie, gdy weźmiecie widelec i natkę pietruszki? Warto wypróbować tę sztuczkę kuchenną. Ułatwi ona nam bardzo życie w kuchni. Po co się męczyć z pewną czynnością, gdy może być łatwiej. Polecam ten trik każdemu.

Sztuczka kuchenna, czyli będzie łatwiej

Czy lubicie gotować? Ja bardzo lubię! Jednak zanim dojdzie do gotowania, to musimy przygotować pewne produkty. I tu możesz zacząć się problem. Wiele warzyw musimy przed gotowaniem oberwać z łodyżek.

To czasem bywa monotonne i zabiera trochę czasu. Czy można jakoś tę czynność uczynić łatwiejszą? Teraz wiem, że tak. Korzystam ze sztuczki kuchennej, którą wszystkim polecam. 

undefined
YouTube/@5MinuteCraftsDIY
obiad z ryżem

Gotuję ryż i mieszam z marchewką. Gdy zrobiłam ten obiad po raz pierwszy, mąż prosił o dwie dokładki

CZYTAJ DALEJ

Widelec i natka pietruszki, czyli przydatna sztuczka w kuchni

Natkę pietruszki zwykle najpierw obrywamy z łodyżek. Natka jest smacznym i zdrowym dodatkiem do różnych potraw. Dodajemy ja do zup, czy surówek. Zanim posiekamy natkę, która trafi na nasze talerze, to musimy ją oberwać z łodyżek.

Wiele osób nie lubi tej czynności, bo zabiera trochę czasu. Ja też za nią nie przepadałam. Jednak odkąd poznałam sztuczkę kuchenną z widelcem i natką pietruszki, to ta czynność stała się prostsza. Od czego zacząć?

Wypróbuj tę sztuczkę kuchenną w swojej kuchni

Potrzebujesz pęczek natki pietruszki i widelca. Teraz widelec wkładasz tak, by łodyżka znalazła się między ząbkami i przeciągasz widelcem po pietruszce. Natka zostaje zerwana przez widelec i zostaje od razu na widelcu. W ten sposób błyskawicznie i bez żmudnego zrywania natkę masz pod ręką.

Ten sposób na natkę pietruszki bardzo ułatwia życie w kuchni. Zerwanie listków trwa dosłownie chwilę. Teraz możesz już siekać natkę. Polecam ten patent na zrywanie natki pietruszki z łodyżek, bo jest szybki i skuteczny. Pisaliśmy o sztuczce z użyciem plastra cytryny i jajkami. Polecaliśmy też patent na banany z użyciem folii spożywczej. 

undefined
YouTube/@5MinuteCraftsDIY
Dżem z winogron na dobry cholesterol

We wrześniu zaczynam robić przetwory z tych owoców. Dzięki nim cholesterol od razu leci w dół

CZYTAJ DALEJ
Sztuczka kuchenna z masłem

Połóż masło na talerzyk i przykryj je szklanką. Po chwili przetrzesz oczy ze zdumienia

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Porady

Jak pierogi to tylko smażone. Ten sposób ma same zalety
Czytaj więcej >

Porady

Prosty trik i masz najlepszą polewę do ciast. Czekolada zawsze będzie lśniąca i twarda
Czytaj więcej >

Porady

Całe życie źle odcedzałam makaron. Te 2 patenty są niesamowite, każdy powinien je znać
Czytaj więcej >

Porady

Gessler: Uwaga na śledzie! Może skończyć się w szpitalu
Czytaj więcej >

Porady

Nasza rada: jaja przed świętami kupuj na zapas. Możesz sporo oszczędzić
Czytaj więcej >

Porady

Na ratunek pierogom! 5 sprawdzonych sposobów, kiedy coś pójdzie źle
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Porady

Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >