Weź folię i owiń nią banany w tym miejscu. Żałuję, że nikt wcześniej mi tego nie pokazał
Banany są doskonałym źródłem energii oraz witamin. Sycą, a przy tym pomagają schudnąć. Jednak czy wiecie, co się stanie, gdy banany w konkretnym miejscu owiniecie folią? Ta sztuczka sprawi, że będziecie zachwyceni. Wypróbujcie ten sprawdzony patent w swojej kuchni.
Banany, czyli bomba witaminowa
Banany dostarczają nam wielu cennych witamin i minerałów. Bogate są w witaminy: A, C, D, E, B i K. Dostarczają nam też potasu, magnezu, fosforu i wapnia. Sycą i polecane są osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
Jedzenie bananów zapobiega wystąpieniu anemii, udaru i zawału serca. Jednak, czy zdarza ci się, że bananów kupisz zbyt dużo? Wówczas tracą one swoją świeżość. Odkryłam patent jak ją przedłużyć. Polecam ten sposób na przedłużenie świeżości bananów.
Pokrój jabłka, ułóż w foremce i zalej ciastem. Ten deser smakuje obłędnie, robię go w chwilęFolia i banany, czyli sposób na świeżość
Banany są łatwo dostępne i niedrogie. Już nie są rarytasem jak w czasach PRL. Kupimy je w małych warzywniakach i dużych marketach spożywczych. Ich cena bywa bardzo atrakcyjna. To czasem sprawia, że bananów kupujemy za dużo. Te owoce potrafią szybko tracić świeżość.
Czy możemy przedłużyć świeżość bananów? Jak najbardziej ! Wystarczy wziąć kiść bananów i folię spożywczą. Odrywamy kawałek folii i zawijamy szczelnie ogonki bananów w kiści. Robimy to kilkakrotnie i bardzo dokładnie.
Przedłuż świeżość bananów
Ten sposób sprawia, że przedłużymy świeżość bananów i nie będę się one psuć zbyt szybko. Gdy chcemy wziąć banany, to odrywamy owoc z kiści i ponownie zabezpieczamy ją folią spożywczą. Pamiętajmy, żeby folia szczelnie otulała końcówkę kiści bananów.
Dzięki tej sztuczce nie będziemy musieli wyrzucać bananów, bo owoce się nie zepsują. Tym samym nie zmarnujemy żywności, a ze smakiem zjemy świeże owoce. Korzystam z tego sposobu i bardzo sobie go chwalę. Banany pozostają dłużej świeże. Pisaliśmy o pysznym cieście bananowym. Radziliśmy też, by nie wyrzucać skórek z banana.