Wsyp dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Placuszki wyjdą lepsze niż kiedykolwiek
Znane i lubiane racuchy mogą być jeszcze lepsze, niż zazwyczaj. Wystarczy dodać 1 niepozorny składnik, a zyskają zupełnie nowy wymiar. Mowa o waniliowym budyniu w proszku. Ten produkt poprawia nie tylko smak, ale i konsystencję placuszków.
Budyniowe racuchy są banalnie proste do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki na ciasto i usmażyć placki. Złociste racuchy podane z cukrem pudrem rozpływają się w ustach. Twoja rodzina je pokocha.
Przepis na niezwykłe racuchy budyniowe
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
olej do smażenia
Złociste racuchy z budyniem krok po kroku
W dużej misce połącz składniki na racuchy. Mąkę wymieszaj z budyniem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie do sypkich składników dodaj także 4 całe jajka.
Do ciasta na racuchy zacznij powoli wlewać mleko. Dolewaj je cienką strużką, cały czas mieszając. Z połączonych produktów powinno powstać gładkie, dosyć gęste ciasto.
Na patelni rozgrzej dobrze olej. Za pomocą łyżki nakładaj kolejne porcje ciasta na racuchy i smaż na złocisty kolor z obu stron. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane cukrem pudrem. Swój niezwykły patent na racuchy pokazała Ania Starmach. Wyjątkowo pyszne racuchy drożdżowe wykonasz bez problemu dzięki tej recepturze.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Dziś obchodzimy Dzień Buraka. Nasze babcie podawały go w najlepszy sposób
Strzelczyk pokazał, jak robi sałatkę jarzynową. Unika groszku konserwowego, ma lepszy patent
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama