Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wsyp dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Placuszki wyjdą lepsze niż kiedykolwiek
Aleksandra Proch
Aleksandra Proch 24.11.2022 19:47

Wsyp dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Placuszki wyjdą lepsze niż kiedykolwiek

racuchy
Canva / Dar1930

Znane i lubiane racuchy mogą być jeszcze lepsze, niż zazwyczaj. Wystarczy dodać 1 niepozorny składnik, a zyskają zupełnie nowy wymiar. Mowa o waniliowym budyniu w proszku. Ten produkt poprawia nie tylko smak, ale i konsystencję placuszków.

Budyniowe racuchy są banalnie proste do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki na ciasto i usmażyć placki. Złociste racuchy podane z cukrem pudrem rozpływają się w ustach. Twoja rodzina je pokocha.

Przepis na niezwykłe racuchy budyniowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 4 jajka

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego

  • 2 łyżki cukru pudru

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 szklanka mleka

  • olej do smażenia

Złociste racuchy z budyniem krok po kroku

W dużej misce połącz składniki na racuchy. Mąkę wymieszaj z budyniem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie do sypkich składników dodaj także 4 całe jajka.

Do ciasta na racuchy zacznij powoli wlewać mleko. Dolewaj je cienką strużką, cały czas mieszając. Z połączonych produktów powinno powstać gładkie, dosyć gęste ciasto.

Na patelni rozgrzej dobrze olej. Za pomocą łyżki nakładaj kolejne porcje ciasta na racuchy i smaż na złocisty kolor z obu stron. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane cukrem pudrem. Swój niezwykły patent na racuchy pokazała Ania Starmach. Wyjątkowo pyszne racuchy drożdżowe wykonasz bez problemu dzięki tej recepturze.

Canva / arfo
Canva / arfo

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy: