Wszyscy mówią o s. Anastazji, a to siostra Aniela robi najlepsze leczo. Ten przepis nie ma sobie równych
Siostra Anastazja prezentuje pyszne przepisy, jednak warto wspomnieć też o siostrze Anieli, która też ma talent kulinarny. Jej przepis na leczo nie ma sobie równych. Polecamy ten przepis na smaczne danie jednogarnkowe. Dokładki będą konieczne, bo te leczo jest pyszne i aromatyczne.
Leczo, czyli przysmak jednogarnkowy
Leczo jest daniem kuchni węgierskiej, ale też chętnie przyrządza się je na Ukrainie, Słowacji, w Austrii, Czechach i w Polsce. Ta smaczna potrawa jednogarnkowa pełna jest warzyw i przeważają w niej różne rodzaje papryk. Do garnka dodajemy też chętnie mięso i kiełbasy.
Przepis siostry Anieli na leczo nie ma sobie równych. Znajdziecie w tym smacznym daniu paprykę, kiełbasę i ostre papryczki. Ten smak potrafi zachwycić. Dlatego warto przepis siostry Anieli na leczo wypróbować w swojej kuchni.
To moja ulubiona letnia zupa. Nie zgadniesz, z czego ją robięJak przyrządzić leczo od siostry Anieli?
Składniki:
- 1 duża cukinia
- papryka żółta, pomarańczowa, czerwona i zielona
- 1 ostra papryczka
- 20 dkg boczku parzonego
- laska kiełbasy np. podwawelskiej
- 1 cebula
- 500 g przecieru pomidorowego
- 4 ząbki czosnku
- świeża pietruszka
- sól
- pieprz
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Warzywa umyj, a czosnek i cebulę posiekaj i dodaj do boczku. Cukinie pokrój w większą kostkę i dodaj na patelnię. Duś pod przykryciem i mieszaj.
Przygotuj papryki i pokrój je. Dodaj na patelnię, wymieszaj i duś kilka minut. Pokrój kiełbasę i dodaj do warzyw. Na koniec dodaj przecier pomidorowy, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz podawać z natką pietruszki i z pieczywem.
Leczo od siostry Anieli, czyli niebo w gębie
Leczo od siostry Anieli jest wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Możesz podawać je z pieczywem lub jeść samo. Podgrzewane jeszcze bardziej zyskuje na smaku. Tę wyborną potrawę jednogarnkową przyrządzić szybko.
Będzie odpowiednia jako danie obiadowe nawet na kilka dni. Leczo jest daniem, które syci, rozgrzewa i dodaje energii. Polubi go cała rodzina. Pisaliśmy o przepisie na leczo z egzotycznym dodatkiem. Podawaliśmy, jakie mięso dodaje Okrasa do lecza.
Źródło: katespiehole.blogspot.com